dimarts, 25 de juny del 2019

EXCURSIÓ DIUMENGE 30-Juny-19: " Camí de ronda de St. Antoni de Calonge a Platja d´Aro-amb final de bany a la cala que estriem i dinar a la platja"

EXCURSIÓ DIUMENGE 30-Juny-19:
" Camí de ronda de St. Antoni de Calonge a Platja d´Aro-amb final de bany a la cala que estriem i dinar a la platja"
DURADA :  2 hores  ( Efectives i sense comptar parades)
RUTA  LINEAL :  7 kms. 
DIFICULTAT :  MOLT FÀCIL
 DESNIVELL :  70 mts. d´ascens 
COORDINADOR  ;  Sants ( MÒBIL DE CONTACTE : 676 90 22 40)
MATERIAL A PORTAR: Calçat i roba adequat al temps - Pals de Trek - Gorra - crema solar - avituallament:  esmorzar - 1 cantimplora d'aigua fresca i dinar. Parasol - xancletes - olleres de submarinisme - traje de bany i tovallola de bany.
SORTIDA :  8: 00  al BAR NÚRIA... ( A PROP DE L'ESTACIÓ RENFE DE GIRONA ...VENIR PUNTUALS I ESMORZATS.
                   8: 10 Hores  al Pavellò de Fontajau....anirem direcciò autopista per la Nestle - sortirem a Salt , per agafar la C- 31 ,fins a la sortida de Calonge...a la C-321......Avinguda de l´uniò GI- 661...GI- 667 , trobarem  l´Avinguda de Catalunya...rotonda de Bonpreu , baixar cap a la platja ...Avunguda de la Uniò , trencar a la dreta carrer de Conrad Vilar...fins a Avinguda Pau Casals 30 - 35 a on hi ha un aparcament gratuït que s´omple aviat....si arriveu tard ahureu de buscar altres llocs gratuïts....
                   9: 00 Hores   a la Torre Valentina , des d´on començarem a caminar.
G.P.S.  Track/Waypoin     farem una ruta similar , d´anar i tornar , potser l´escurçarem..!!
https://rutasmarymon.blogspot.com/2018/04/cami-de-ronda-platja-daro-sant-antoni.html
CALONGE ( De Torre Valentina a Cala Belladona). 
Aquest recorregut s’inicia al passeig marítim de Sant Antoni de Calonge davant la platja de Torre Valentina. La torre és la típica torre de defensa dels atacs pirates i servia per a comunicar-se a través d’altres torres mitjançant fogueres per a prevenir la població del perill d’una razzia que provenia del mar amb la finalitat de saquejar els masos i pobles de l’entorn. 
Sota uns búnquers de la Guerra Civil hi ha la cala de les Dones i tot seguit la cala del Racó dels Homes i més enllà la cala dels Capellans. El nom de les dues primeres indica la separació de sexes i l’última la discreció per al bany dels clergues. 
La cala dels Musclos devia ser el lloc ideal per a buscar aquest apreciat bivalb de gran interès econòmic i gastronòmic. 
La cala de l’Embarcador està situada sota la torre dels Perpinyà, imitació moderna de les torres de guaita. 
La cala de les Roques Planes ja ens indica la morfologia de la costa. Lloc ideal per a prendre el sol i banyar-se en les cales minimalistes que conformen la geografia del lloc. 
La cala del Paller rep el nom per la forma d’una roca semblant a un paller, mètode utilitzat abans per assecar la palla o el fenc on al voltant d’un pal central s’hi acumulava la palla per capes. 
Al paratge de Treumal, hi ha el que havia estat la residència de Madeleine Caroll (actriu britànica molt popular els anys 1930-40). 
La platja de Can Cristus és una de les més grans ( uns 180 metres de longitud) que trobem durant el recorregut i la seva sorra és daurada i gruixuda. 
La platja de Ses Torretes és també coneguda pel nom del càmpig cala Gogó. Una formació rocosa la separa de Can Cristus. 
La formació rocosa de color vermellós de Cap Roig dóna el nom a la cala de Cap Roig.cala Belladona (última del terme municipal de Calonge) una cala arrecerada de vents de gran valor paisatgístic a sobre de la qual s’hi assenta el Park Hotel Sant Jordi. 
Proliferen les plantes al•lòctones com l’ungla de gat (Carpobrotus edulis), la cabellera de la reina (Aptènia) etc, etc.
NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C I PORTAR LA TARJA QUÈ ÉS L'ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.                            Imatge relacionada