dimecres, 18 de novembre de 2009

EXCURSIÒ DIUMENGE 29 - NOVEMBRE - 2009 " SADERNES EN ESTAT PUR : COVES DEL BISBE,DE LES MONTGES...I CELLER DE LA MANLLADA"

COLLA PERDUTS - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS

SADERNES EN ESTAT PUR : COVES DEL BISBE , DELS ERMITONS , DE LES MONTGES I COLL ROIG...I CELLERS DE LES MONTGES I DE LA MANLLADA "

AQUESTA EXCURSIÒ ES UNA JOIA , QUE NO OS LA PODEU PERDRE.....

PER VEURE FOTOS CLICKEU A : http://www.xubidu.com/galeria/sadernesa.htm

RUTA CIRCULAR : NOMÈS 5 KMS...!!!! PERÒ AMB 2 TRAMS CURTS DE CORDES ,FÀCILS ,RECORREGUT TRENCACAMES.....PORTAR BOTES DE MUNTANYA..!!DIFICULTAT : MITJANA - ALTA.
DESNIVELL : 550 MTS.
DURADA : 5 - 6 HORES , COMPTAN PARADES.

SORTIDA : 8 HORES AL BAR NURIA ( PUNTUALITAT I VENIR ESMORÇATS).
8:30 HORES AL BAR L´ESPORT DE BESALÚ.
9:10 HORES , AL PARKING DEL PONT DE LES AURES ...ES EL PRIMER QUE ES TROBA A 1´5 KMS. DE LA BARRERA , DE SADERNES.

1º ) COVA DEL BISBE ; LA MÉS ESPECTACULAR DE L´ALTA GARROTXA . LA LLEGENDA HI SITUA L´ESTADA D´UN BISBE , PER ELS ANYS 830 - 875 , REFUGIAT DELS SERRAINS....TE 68 MTS DE RECORREGUT , I ES DE GRANS DIMENSIONS.....TROBADES RESTES NEOLÍTIQUES.

2º ) COVA DELS ERMITONS : VA ACOLLIR ELS DARRERS NEANDERTALS , ARA FA 34.000 ANYS . TE 77 MTS DE RECORREGUT NO VISITABLE.

3º ) L´HORT D´EN ROCA : ES EL PÀRKING Nº 2 , LA TRADICIÒ ENS DIU QUE EREN TERRES DE CONREU DEL CONVENT DE LES MONTGES.

4º ) CELLER DE LES MONTGES : BALMA A PROP DEL RIU , AMB PEDRES LLAURADES.

5º ) COVA DE LES MONTGES : MONUMENTAL CAVITAT DE 27 MTS. DE FONDARIA , 10 D AMPLADA I 14 D´ALÇÀRIA......TROBALLES DE L´EDAT DEL BRONZE.

6º ) BAUMES D´ONA I EL GALLINER...... COVA DEL COLL ROIG : NOTABLE I ACCESIBLE. UNALTRE COVA AMB DUES BOQUES D´ENTRADA.

7º ) CELLER DE LA MANLLADA : TE UNA ALÇARIA QUE ENS DEIXARA BOCABADATS.....LA VISTA SOBRE LA RIERA D´ESCALES ES ESPECTACULAR. MARIAN VAYREDA VA SITUAR LA BATUDA I MORT DE L´ESPARVER CAPITOST DE TRABUCAIRES , AL CELLER DE LA MANLLADA , EN EL CAPÍTOL XXIV DE LA NOVELA "LA PUNYALADA"....LA FORÇA DE LES SEVES PARAULES NO PODÍA TROBAR UN PARATGE MÉS ADIENT PER A REVIURE - HI UNA BARALLA SAGNANT I DEFINITIVA.

RESUM : UNA VOLTA QUE NO POT DEIXAR INDIFERENT......CADA COVA , CADA BALMA , CADA INDRET...TRANSPIRA VIBRACIONS I SENSACIONS INDESCRIPTIBLES. L´EXTREMA DURESA DE LA VIDA DELS NOSTRES AVANTPASATS...TOTA L´EXCURSIÒ ES UNA MARAVELLA...!!!

IMPORTANT : CAL ESTAR FEDERAT , O EN POSESIÒ D´UNA ASEGURANÇA. NI EL GUIA , NI LA COLLA PERDUTS ES FAN REPONSABLES DE CAP INCIDENT.