dimarts, 16 d’agost del 2011

EXCURSIÓ DIUMENGE 21 - AGOST - 2011 : " Sortida per a gaudir de les passeres i les gorgues de CARANÇÀ "

COLLA PERDUTS (DISPOSEM D´UN BLOC, PODEU ACCEDIR-HI EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.





EXCURSIÓ DIUMENGE 21 - AGOST - 2011 :



" Sortida per a gaudir de les passeres i les gorgues de CARANÇÀ "




DESNIVELL : 1.000 m. d´ascens.....i.....1.000 m. de descens...!!
(sempre que arribem a Ras de Carançà - en cas de no arribar-hi el desnivell serà mes baix)

IMPORTANT :
PER LA GENT QUE NO CAMINA GAÏRE...ES POT FER EL TRAM DE LES PASSERES...A MITAT DE CAMÍ..I ESPERAR QUE RETORNI EL GRUP.....EL DESNIVELL SERIA LA MITAT....!!!
AQUEST CAP DE SETMANA FERÀ MOLTA CALOR : ES POT PORTAR TRAJE DE BANY I TOVALLOLA...PER FER UNA REMULLADA.


Es recomana portar botes de muntanya i roba adient pel temps, gorra, protecció solar, impermeable, esmorzar i dinar pel dia.


DIFICULTAT : MITJANA / ALTA no ni ha, l'única cosa és que es passa per un tros del camí per palanques metàl·liques i s'hi ha de tenir una miqueta d'agilitat. Quant al trànsit per "LES CORNICHES" es recomana no tenir vertigen ja que és un camí molt aeri.


SORTIDA : 7: 00 HORES del Bar NÚRIA.... ES PREGA PUNTUALITAT I VENIR ESMORZATS

7 :35 Hores... anirem per la N - II direcció a Figueres , al PÀRQUING DEL DECATHLON... recollirem a tota la gent que operativament els hi va més bé sortir d'aquest lloc.


Entrarem a l'autopista per anar en direcció a PERPINYÀ SUD - ANDORRA, continuarem per les rotondes direcció ANDORRA fins agafar la N-116 - passarem per Ille sur Tet - Prades - Olette - i en arribar a THUES-ENTRE-VALLS, anirem fins al Pàrquing d'entrada de les gorgues-
AQUÍ DEIXAREM ELS COTXES fins a la tarda que els recollirem.

La travessa es planteja d'aquesta manera - Sortirem pel pont que hi ha a la dreta del PK - travessarem per sobre del Tren Grog i ens enfilarem cap a la CORNICHE per continuar fins a les PALANQUES. Farem tot el camí de les PALANQUES fins arribar a l'ultima i continuarem, si fa bo, fins a Ras de Carançà. on dinarem. La tornada es farà pel mateix lloc fins acabar les Palanques i anirem per un camí, baixant per la dreta, que va fins el Parking, hi podrem contemplar LA CORNICHE per l'altre cantó.

jaume villalón

Girona


http://www.senderisme.tk/index.php/2010/09/18/gorges-de-caranca-i-refugi-de-caranca/



Sabies que la vall de Carançà i els seus estanys són una joia paisatgística dels Pirineus Orientals. Aquesta vall glacial conserva un paisatge harmoniós i totalment verge. En aquesta època podrem veure l’isard pasturant per les seves comes i les marmotes fent corredisses i xiulant pels seus prats. La flora alpina té també en aquesta vall una representació espectacular, una gran varietat d’espècies amb molts colors i perfums ens acompanyaran tot el dia.