dimarts, 29 de juliol del 2014

SORTIDA DIUMENGE  3 - AGOST - 2014 :
                                         
"ruta de les 7 cascades del torrent de la cabana a Capdevànol i banyada a les gorgues "
Reloj  DURADA :  4 : 00 hores  (SENSE COMPTAR PARADES)

    PORTAR BANYADOR , TOVALLOLA ,  XANCLETES,  PROTECCIÓ SOLAR,  DINAR ,  BEGUDA FRESCA I CALÇAT ADEQUAT

 Demonio  DESNIVELL :  403 m.

Caracol  RUTA  CIRCULAR :  12  Km

Confundido  DIFICULTAT :  MITJANA  -  FÀCIL  ( APTA PER A QUASI TOTHOM)

Auto  SORTIDA :       8: 00 HORES  del Bar NÚRIA...( AL COSTAT DE LA RENFE DE GIRONA )..... ES PREGA PUNTUALITAT I VENIR ESMORZAT
                                 8 : 35 Hores     al BAR L´ESPORT DE BESALÚ.... ANEM DIRECCIÓ RIPOLL... CAMPDEVÀNOL... TRENCAR A L'ESQUERRA DIRECCIÓ A GOMBRENY...

                      9 : 20 Hores   quedarem per reagrupar-nos.....a l´esquerra de la via del tren de Capdevànol  
 
I A TRES QUILÒMETRES... (UNS METRES ABANS DEL CÀMPING ELS PIRINEUS) , TROBEM L'ÀREA RECREATIVA DEL TORRENT DE LA CABANA... (ATENCIÓ AL PONT QUE ÉS ESTRET)..... I PÀRQUING PELS COTXES....... ARA ESTÀ REGULAT... I FAN PAGAR MOLT...L'ANY PASSAT EREN  10 EUROS.... PER COTXE ..... !!

ATENCIÓ : a un quilòmetre del pàrking...a la dreta de la carretera . hi han unes naus industrials , a on 
es pot aparcar gratuïtament ,només falta atravesar la carretera a peu i seguir un PR ,paralel a la carretera , que ens porta al pàrking de pago , e inici de la caminata.

POSSIBILITAT OPCIONAL : ANAR A VISITAR, DES DEL GORG GRAN COLOMER, L´ESGLÉSIA ROMÀNICA DE ST. FELIU D´ESTIULA ( TOT 1 : 30 HORES MÉS )
A LA TORNADA TROBAREM DUES FONTS D´AIGUA FRESCA : LA MOSQUERA I LA FONT DEL QUEROL


                    

Itinerari de natura pels gorgs del Torrent de la Cabana

ELS GORGS

"Itinerari que recorre el torrent de la Cabana on podrem gaudir de la bellesa visual dels seus salts d´aigua i refrescar-nos als seus gorgs d´aigues transparents"


• Itinerari que ressegueix el fresquívol torrent d’Estiula, conegut popularment com el torrent de la Cabana, on podrem gaudir de la bellesa visual dels seus salts d’aigua i refrescar-nos a l’estiu als seus gorgs d’aigües transparents.

• Durant el recorregut podem observar diferents comunitats vegetals que es disposen segons els condicionants ambientals i l’acció modificadora de l’ésser humà, com és el cas del bosc de ribera, format principalment per verns, que hi ha a la llera del riu Merdàs; la pineda de pi roig, plantada amb finalitats productives, que va substituir les rouredes, i els boscos caducifolis originaris que ocupen la major part de la vall d’Estiula. També hi ha zones obertes, formades per feixes amb prats i matollars, que ens recorden que totes aquelles valls s’havien conreat i que actualment resten abandonades o tan sols aprofitades com a terrenys de pastura per al bestiar.

• La presència de l’activitat humana en aquestes valls és present en les restes d’una antiga teuleria i d’un possible antic molí sota el mas del Colomer, en alguns masos encara avui en dia actius, com cal Paraire i Bussacs, i en l’activa explotació forestal que ha obert amples i fangosos camins i ha deixat petja en les zones d’aclarida dins del bosc.

• Finalment, en el punt més alt de l’itinerari es gaudeix d’una vista cap a la Serra de Montgrony i Serra Cavallera, les dues grans serralades del Prepirineu del Ripollès.

 Gorg del Colomer Petit una de las pozas más bonitas / Sendero · Torrente de la Cabana

                                                       

  

                LES GORGES A L´HIVERN.....ESPECTACULARS....!!
 


                          

Estàs convidat a veure l'àlbum de fotografies de 105227677922432208205: Pastuira-Vall Freser 27-7-2014
Pastuira-Vall Freser 27-7-2014
27/07/2014
per 105227677922432208205
Missatge de 105227677922432208205:
Fotos sortideta d'avui!!
Bona setmana a tothom!!
Si tens problemes per veure aquest missatge, copia i enganxa l’adreça següent al teu navegador:
https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=105227677922432208205&target=ALBUM&id=6040814271295764401&authkey=Gv1sRgCO6O6N3BzqDlqAE&feat=email
Per compartir les teves fotografies o rebre notificacions de quan comparteixen fotografies els teus amics, obtingues el teu compte d’Àlbums web de Picasa.

NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... 
ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA  ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C