dimarts, 29 de novembre de 2011

SORTIDA DIUMENGE 4 DESEMBRE - 2011: " SANTA PAU - SANTUARI I CASTELL DE FINESTRES - PUIGLLANÇA ( 1027 m.)- CIM DEL FAIG RODÓ - STA. PAU "

Diumenge , a la sortida de l´Esponella....vàren participar-hi 95 excursionistes.....
felicitats a tots els que hi vàren colaborar : pokapocs - grup de l´Angi - Vicensos....

COLLA PERDUTS (DISPOSEM D´UN BLOC, PODEU ACCEDIR-HI EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.
SORTIDA DIUMENGE 4 DESEMBRE - 2011:


" SANTA PAU - SANTUARI I CASTELL DE FINESTRES - PUIGLLANÇA ( 1027 m.)- CIM DEL FAIG RODÓ - STA. PAU "
DURADA : 6 - 7 Hores (SENSE COMPTAR PARADES)..... PORTAR BOTES DE MUNTANYA, GORRA, PROTECCIÓ SOLAR, IMPERMEABLE, BEGUDA I DINAR.

DESNIVELL : 600 m. d'ascens

RUTA CIRCULAR : 11. 0 Km

DIFICULTAT : MITJANA - ALTA

SORTIDA : 8: 00 HORES del Bar NÚRIA.... ES PREGA PUNTUALITAT I VENIR ESMORZATS

NO HI HA PARADA A BESALÚ...... ANIREM A BANYOLES... FONT DE LA PUDA I AGAFAREM LA CARRETERA DE MIERES... APARCAREM DINS EL POBLE DE STA. PAU.....SERAN LES 8 : 45´, EN EL SEMÀFOR A L´ESQUERRA (ENCARA QUE POSI DIRECCIÓ PROHIBIDA , NOMÉS VEÏNS... ) PASSAREM PER UN PONT SOBRE LA RIERA, A LA DRETA HI HA UN GRAN APARCAMENT.


ITINERARI : FAREM UN RECORREGUT PER LA VILA VELLA.....PORTAL DE ST. ANTONI , LA PLAÇA MAJOR , L´ESGLÉSIA DE STA. MARIA (SEGLES XV - XVI) I EL CASTELL-PALAU (SEGLE XIII), MIRADOR DE PORTALET. SORTIREM PEL PORTAL DE MAR...EXTRAORDINARI...!!
ANIREM PEL CAMÍ DE LA COMA...AL COMENÇAMENT BOSCOS DE PINS REPLANTATS I DESPRÉS BONIQUES FAGEDES.

1r / ORATORI DE ST. ANTONI: ENS DÓNA LA BENVINGUDA A L´ESGLÉSIA DE STA. Ma. DE FINESTRES DE L´ANY 947 . EL TEMPLE ORIGINAL ROMÀNIC FOU ANORREAT PEL TERRATRÈMOL DEL 1427..I RESTAURAT AL SÈGLE XVIII.
EL SEU EMPLAÇAMENT, SOSPÉS SOBRE UN TERRAT ENCINGLAT, ÉS UNA MERAVELLA.

2n/ CASTELL DE FINESTRES , PRE-FEUDAL SEGLES IX-X ( 956 MTS.)... ÉS UN BONIC MIRADOR SOBRE LA BADIA DE ROSES, L´ALBERA , L´ALTA GARROTXA , L´ESTANY , MONTSENY I COLLSACABRA.

3r/ PUIGLLANÇA , ÉS EL PUNT CULMINANT D'UNA CARENA DE MÉS DE 22 KM. DE LLARGADA, AMB ELS SEUS 1027 M ...OFEREIX UNA PANORÀMICA ESPLÈNDIDA SOBRE EL CASTELL DE FINESTRES I EL PUIGSACALM.

4t / CIM DEL FAIG RODÓ (1019 M.)...TÉ DOS FAIGS MONUMENTALS , UN D´ELLS AMB UN CERCLE DE SEIENTS FETS DE LLOSES DE PEDRES, IDEAL PER CARREGAR PILES ALS AMANTS DE LES ENERGIES POSITIVES.

EL DESCENS ES FA PER UNA LLARGA CARENA QUE MENA A STA. PAU , LA DAVALLADA ES FA PEL CAMÍ DE LES MARRADES.
A LA CASA DELS COLLS , AL PEU DEL VOLCÀ D´EN SIMON, HI HA UN BOSC D´EUCALIPTUS GEGANTINS QUE OXIGENEN ELS PULMONS.

COSTA CREURE QUE A PROP DE STA. PAU ESTIGUI AMAGADA TANTA BELLESA.