dilluns, 6 de juny de 2016

EXCURSIÓ  dissabte  11- Juny- 2016    : 
    
  " Montseny : Riells per el collet xic ( camí de les cascades)"

Reloj  DURADA :  5  hores  (sense comptar parades).
Demonio  DESNIVELL :  550 m. d´ascens
Caracol  RUTA  CIRCULAR :  8 km...
cal estar atent, perquè els camins són perdedors, ja que avui dia no hi passa sinó algun excursionista escadusser.
Emoji   Cobertura mòbilCobertura gairebé en tot el camí, encara que en els llocs més fondos de la Riera de Riells no n'hi ha.
Confundido  DIFICULTAT :  MITJANA 
Emoji   Emoji  Emoji   EL TEMPS :   http://www.eltiempo.es/riells-i-viabrea.html
 Caluroso  COORDINADORS :  Jaume Villalon i Sants  
Emoji MATERIAL A PORTAR : Botes de montanya (millor de canya alta)- Pals de Trek - Roba d'abric d'acord amb el temps  - Jaqueta de Gore - Folre polar - Gorra - Si el temps pintés petites pluges portar capelina o similar- avituallament:  esmorzar i dinar - 1 cantimplora amb mínim un litre d'aigua .
Auto  SORTIDA :    8: 00 HORES  del Bar NÚRIA...( AL COSTAT DE LA RENFE DE GIRONA )..... 
                                                            ES PREGA PUNTUALITAT I VENIR ESMORZATS
                              8: 05 HORES  

Al pavellò de Fontajau...per deixar cotxes , el dissabte al Nuria és zona blava de pago.

                              8 : 55 Hores  al Pàrquing de Riells .Devant del Punt d´ Informació de                Riells del Montseny
Punto de Información de Riells. Autor: XPN
Per anar-hi des de Girona : N-II fins a Mallorquines...trencar direcció Hostalric, i passat el poble d'Hostalric agafar la C-251 fins l'encreuament en direcció a Breda (6 km). Aquí pendrem la carretera GI-552, es travessa Breda i després de mig km s'agafa un trencat a l'esquerra en direcció a Riells. La ctra. BV-5151 ens porta a aquest poble en 6 km, on s'acaba la carretera.
mapa de l´itinerari : 
Interès de l'itinerari :
En el massis del Montseny tota la zona de Collet Xic i del Sot dels Güers, en les estribacions est del Morou, és, sens dubte, la més impressionant. Considero tot el recorregut d'un interès extraordinari i dels més bells que es poden fer al Montseny, tant per la varietat de vegetació com de paisatge, adés idíl·lic adés feréstec."El camí de les Cascades és el nom que fou donat per mossèn Pere Ribot, rector de Riells, al pintoresc corriol que remunta, entre gorgs i cascades, l'encaixonada i esponerosa riera de Riells".
Descripció del recorregut :
Riells - Dues Rieres - Collet Xic - Coll de l'Escala - Sot dels Passejadors - Sot del Burro - Pla Sescorts - Torrent de Vimeners - Dues Rieres - Riells
  Emoji  FOTOS :  
         Mapa (Montseny.  Riells del Montseny)  
P1030565     Santa Susana : D’origen romànic. La parròquia de Riells ja s’esmenta l’any 878. 
                CASCADES_DE_MN._PERE_RIBOT_A_RIELLS_DEL_MONTSENY__9_.jpg
                CASCADES_DE_MN._PERE_RIBOT_A_RIELLS_DEL_MONTSENY__2_.jpg
                CASCADES_DE_MN._PERE_RIBOT_A_RIELLS_DEL_MONTSENY__1_.jpg

 Riera de Riells del Montseny,2
CLOT DE L´INFERN
 NI EL GUIA ,NI LA COLLA PERDUTS , ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT....ES DEURE DE L´EXCURSIONISTA , EL ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C..., I PORTAR LA TARJETA , QUE ES  L´ASEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.      
Tema: Paisajes El autor dice:Detalle de un pequeño salto de agua en el Parque Natural del Montseny. (Riells del Montseny). Salutacions cordials. Josep de C. Viñolas Características: Nikon D70 y el equipo adicional habitual.
Parlar d’aquest indret, ens porta ineludiblement a parlar de Mn. Pere Ribot (1908-1997), sacerdot de la diòcesis de Barcelona, català – i a criteri del seu Bisbe massa catalanista - arribà a la parròquia de Riells del Montseny l'any 1941, aquest destí, sense cap pal•liatiu és un “exili”.
En aquest lloc trobà la pau i el repòs per exercir com a capellà i també hi troba la inspiració per crear les seves obres poètiques.

L'AIRE DEL MONTSENY
He trobat el meu terreny
i la meva llibertat:
la muntanya, l'aigua, el prat,
l'aire, l'aire del Montseny.

Cada timba, cada greny,
misteri de soledat:
el parell, l'home, el ramat,
l'aire, l'aire del Montseny.

Tot és pur, dolç i ferreny
i fort com l'eternitat:
silenci, pau i combat,
l'aire, l'aire del Montseny.

Des d'aleshores aquest punt del Montseny es convertí en lloc de trobada pels qui cercaven les paraules sàvies d'aquell servent de Déu, humil, senzill i alegre.
Com havia demanat, les seves despulles reposen en el petit cementiri al costat de l'església de Riells, enterrat a terra tal com ell volia.
Mossèn Pere Ribot apreciava la pau i la tranquil•litat de Riells de Montseny i li agradava passejar per tot el terme. Un dels camins que freqüentava era el que ell anomenava el camí de les Cascades, que surt de davant mateix de l'església (és la pista que te els contenidors de reciclatge).
Transcorre per la vall formada entre el turó de Morou, el pla de Fogueres i el puig del castell de Montsoriu. El sender segueix fins a trobar la riera. A partir d'aquest punt, i guiats per la bellesa del paisatge, és fàcil entendre la dita de mossèn Pere: "L'home troba Déu en el paisatge".
                  
Tema: Paisajes El autor dice:Un petit troç de la riera de Riells. Características: Nikon D70. 18-70mm.Polaritzador. Trípode Manfrotto 190 Prob