dimarts, 29 de desembre de 2009

EXCURSIÒ DIMECRES 6 - GENER - 2010 " DIADA DE REIS" EL CONGOST I LA MUNTANYA DE ST. JULIÀ DE RAMIS

COLLA PERDUTS - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS .

" EL CONGOST I LA MUNTANYA DE ST. JULIA DE RAMIS

" RUTA CIRCULAR ; 9 KMS...TOTS PER PISTES FORESTALS.
DIFICULTAT : MITJANA - BAIXA
DESNIVELL : 200 MTS.
DURADA : 2 1/4 HORES , SENSE COMPTAR PARADES , NI VISITES.

SORTIDA : 8 : 30 HORES BAR NURIA ( ESMORÇATS I PUNTUALS ).
9 HORES A L´AJUNTAMENT DE ST. JULIA DE RAMIS ( ANTIGA N-II , A LA PUJADA DE LA COSTA ROJA..MARISQUERIA CAN DURAN..A 100 MTS , A LA DRETA , TRENCAR PER EL CARRER MAJOR...HI HA UNA ESGLÈSIA , L´AJUNTAMENT I LA PZA. DE LA FONT PICANT ).

ITINERARI : AL CANTÒ DE L´ESGLÈSIA COMENÇA EL CAMÍ DE LES COVES...VISITAREM CAL ARNAU , IMPONENT MASIA , CAN PATLLARI I L´ERMITA ROMÀNICA DE ST. VICENS..I HA UNA COVA A RAN DEL RIU TER. SEGUIREM UNA CANAL D´AIGUA , EL TER ESTÀ A TOCAR...A L´ALTRE CANTÒ L´ANTIGA FARINERA TEIXIDOR...BOSCOS DE PINS MAJESTUOSOS , ALZINARS , AMB CLAPES DE ROURES , FREIXES I CASTANYERS.....L´ECOSISTEMA ES RIC EN OCELLS I PETITS MAMÍFERS ROSEGADORS.

1º ) CAU DE LES GOGES : A 20 MTS DEL CAMÍ DUES COVES , UNA DE XIQUETA I L´ALTRE GRAN.SORTIM A LA PLANA PER EL PLA DE CAN FONT , BONIQUES MASIES , LA RIERA DEL TERRI....ENTREM AL BOSC I PUJEM FINS :

2º ) ESGLÈSIA ROMÀNICA DELS SANTS METGES , COSME I DAMIÀ , DEL SÈGLE XI , EDIFICI DE 3 NAUS , REFORMADA AL S. XVIII , L´EDIFICI TÉ GRANS CORREUS ROMANS REAPROFITATS , ALGUNS AMB ORNAMENTACIONS....ES POT VISITAR EL CAMPANAR . A POCS METRES , AL CIM, ARRIVAREM AL :

3º ) CASTELLO FRACTUM ( CASTELL TRENCAT ,O RUINÒS )...RUÏNES IBÈRICAS , ROMANES DE L´ANY 350 DESPRÈS DE CRIST , I VISIGÒTICAS FINS EL SÈGLE VIII , A L´ARRIBADA DELS SERRAÏNS.FUNCIÒ : CONTROLAR LA VIA AUGUSTA DEL PERILL DEL NORD ...REVOLTES , BÀRBARS , ETC.EL CONJUNT ESTÀ MOLT BEN RESTAURAT , AMB PANELS D´EXPLICACIONS DIDÀCTICAS.LA VISTA PANORÀMICA SOBRE EL GIRONÈS I L´EMPORDÀ ES INCREÏBLE. http://www.pedresdegirona.com/Castella/historia_roma_0_es.htm

4º ) EL FORT DE ST. JULIÀ DE RAMIS : INICIAT AL 1893 , OCUPA 22.000 MTS CUADRATS DE SUPERFICIE ,ES DE PLANTA TRAPEZOIDAL AMB UN PERÍMETRE DE FOSAR DE 660 MTS.L´INTERIOR ES POT VISITAR AMB LLANTERNA , PERÒ L´ESPAI ESTÀ FORÇA DETERIORAT , ES VEUEN LES DEPENDENCIES EXTERIORS...A DINS HI HAN 3 NIVELLS , COMUNICATS PER UN LABERINT DE PASADISSOS I ESCALES.DE LA PORTA DEL CASTELL SURT UN BONIC CAMÍ QUE ENS PORTARÀ ALS COTXES. HISTORIA I FOTOS CLICKEU A L´ENLLAÇ : http://www.castillosnet.org/programs/castillosnet.php?tip=inf&dat=gerona/GE-CAS-002

RESUM : UNA EXCURSIÒ MOLT BONICA , AMB AIGUAMOLLS , BOSCOS , COVES , ERMITES , CASTELLS I UNES VISTES EXTRAORDINARIES , PER GAUDÏR EL DIA DE REIS I POGUER ESTAR A CASA PER DINAR......AMB FAMILIA.

PER ELS QUE VULGUIN....A MEDINYÀ AL " RESTAURANT EL CALIU "....FAN UN DINAR CASOLÀ MOLT BO.....I A BON PREU ( 12 - 15 EUROS)...US HI ESPEREM...!!

IMPORTANT : NI EL GUIA NI LA COLLA PERDUTS ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT , ES DEURA DE L´EXCURSIONISTA EL ESTAR FEDERAT I TENIR LA TARJETA DE LA F.E.C.C. QUE ASEGURA EN CAS D´UN ACCIDENT.