dimarts, 10 d’agost de 2010

EXCURSIÓ 15 AGOST 2010 "BANYADA A LES GORGES D´ALBANYÀ"

COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D´UN BLOGS ,PER ACCEDIR-HI PODEU CLICKAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.

" PASSEJADA I REMULLADA A LES GORGES D´ALBANYÀ "

DURADA : 1 HORA L´ANADA + 3/4 D´HORA L TORNADA
DESNIVELL : 100 MTS
DIFICULTAT : MOLT FÀCIL.
SORTIDA : 8 1/2 DEL BAR NURIA....VENIR ESMORÇATS I PUNTUALS
9 1/ 4 BAR SOL DE FIGUERES
10 HORES AL PÀRKING DEL CAMPING " BESAGODA" D´ALBANYÀ. DEIXAREM LA PISTA QUE PUJA AL BASSEGODA , I SEGUIREM LA DE ST. BARTOMEU DE PINCARÒ....FINS A LA CADENA METÀLICA , QUE ES A ON COMENÇA LA FORTA PUJADA.... APARCAREM ABANS.

PORTAR SANDALIES D´AIGUA , TOVALLOLA ,TRAJE DE BANY ,PROTECCIÒ SOLAR ,GORRA ,BEGUDA FRESCA I DINAR PER PASAR-HI EL DIA.

ITINERARI : HI HAN DUES OPCIONS :
A ) LA MÉS FRESCA , REMUNTAR EL RIU, AMB CALÇAT ADIENT.......

http://ca.salines-bassegoda.org/natura/gorgues/gorgues-dalbanya-157.html

B ) RESEGUIR EL RIU PER UN CORRIOL MEDIEVAL ARRIBAREM A CAN BERTRAN , UN LLOC DE SOMNI ....PONT ROMÀNIC...POSIBILITAT DE VEURA UNA PARELLA D´ESTRUÇOS...I ....UNA FAMILIA DE DAINES... I BANYARSE EN UNA MARAVELLOSA GORGA , D´AIGÜES CRISTALINES I FRESQUES....

EN CAS D´ESTAR OCUPADA , HI HAN VARIES GORGES PER LES RODALIES ,DE DIFERENTES FONDARIES , ESCOLTAREM EL SOROLL DELS SALTS D´AIGUA , NETA , FRESCA I ABUNDANT....EL LLOC ES MOLT BONIC..I IDEAL PER PASAR-HI UN DIA CALURÒS.

IMPORTANT : NI EL GUIA ,NI LA COLLA PERDUTS , ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT....ES DEURE DE L´EXCURSIONISTA , EL ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C..., I PORTAR LA TARJETA , QUE ES L´ASEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.


RIU MUGA
Riu que drena el nord de l’Alt Empordà des de que neix al Bassegoda i poc després entra a Albanyà. La seva vall és encerclada per muntanyes en el seu primer tram, lloc idoni per practicar la pesca fluvial en algunes de les seves múltiples gorgues.Representa una de les aportacions més importants d’aigua al pantà de Boadella i en arribar al plà rega la fèrtil plana al seu pas per Pont de Molins, Peralada i Castelló d’Empúries.Desemboca al mediterrarri, en el seu tram final, fent de frontera entre els Aiguamolls de l’Empordà i Empuriabrava, a on s’ha habilitat una via verda on es pot praticar bicicleta o passejada fins a Castelló d’Empúries o viceversa.