dilluns, 12 de febrer del 2018

Excursiò Diumenge 18-Febrer-18: "Les 15 ermites de Montserrat"

  Excursiò Diumenge 18-Febrer-18:
      
"Les 15 ermites de Montserrat"
  
Sortint de l’aparcament es faria una ruta de 15 ermites (Monestir, Sant Miquel, Sant Onofre i Sant Joan, Santa Caterina, Sant Jaume, Santa Magdalena, Sant Jeroni, Sant Antoni, La Trinitat, Sant Dimas, La Santa Creu, Sant Benet, Santa Anna i Monestir). 
Reloj  DURADA :   5:45´ hores  ( Efectives i sense comptar parades )
Demonio  DESNIVELL :  552 mts. acumulats de pujades ....i de baixada ...!! Si s´agafa el funicolar de Sant Joan
Caracol  RUTA  LINEAL :  10´52 km   
Confundido  DIFICULTAT : MITJANA   (alguna ermita de difícil accès , no la farem).
Caluroso  COORDINADOR  :   Josep Oller i Sants  mòbil de contacte : 676 90 22 40
 Emoji   Emoji  EmojiEL TEMPS: https://www.meteoblue.com/es/tiempo/pronostico/semana/muntanya-de-montserrat_espa%C3%B1a_3116234
  
Emoji  G.P.S.  Track/Waypoint : 
 Emoji  MATERIAL A PORTAR: Botes de muntanya (millor de canya alta)- Pals de Trek - Gorra - Buff - folro polar - crema solar - Si el temps pintés petites plutges portar capelina o similar- avituallament:  esmorzar - 1 cantimplora amb mínim un litre d´aigua (no hi han fonts) , dinar i frontal.
Auto  SORTIDA : 7:20 Hores ( Ep...!! amb l´horari) al BAR NÚRIA... ( A PROP DE L'ESTACIÓ RENFE DE GIRONA )...VENIR PUNTUALS I ESMORZATS
                         7: 30 Hores...Al pavellò de Fontajau
             8:00 Hores. Parada técnica a Coll de Ravell ( sortida Viladrau , a l´Eix Transversal). Anirem vers a Vic , Eix Transversal fins just pasar Manresa i agafar C-37 (Cta d'Igualada) a 4 Kms a l'esquerra saltar a la cta BP-1101 que va de Manresa a Can Masana - i avans de Can Masana agafar la cta BP-1103 que mena cap al Monestir de Montserrat -
                       9´00 - 9´15 Hores ;  
 A L´APARCAMENT DEl MONESTIR DE ´MONTSERRAT. Es de pagament  , convè omplir els cotxes...!!
Es tracta d'una ruta no molt difícil que transcorre per camins de pedra entre les diferents agulles de l'espectacular paisatge de Montserrat. Durant la ruta ens anirem trobant les diferents ermites que hi ha a la zona, algunes d'elles pràcticament en runes i d'altres més o menys ben conservades, altres estan habilitades per a poder dormir-hi amb matalassos, cuines de gas i altres útils.
Al voltant del monestir de Montserrat hi havia fins a setze ermites eremítiques, destruïdes durant la Guerra del Francès i abandonades definitivament a finals del segle XIX.
La presència de santuaris habitats per eremites a la muntanya és anterior al monestir. Al segle IX Guifré el Pelós va instaurar quatre ermites: Santa Maria (que posteriorment esdevindria monestir), Sant Iscle, Sant Pere i Sant Martí. A aquestes, en aquella època, ja calia afegir-hi les de Santa Cecília i Sant Miquel. 
           Resultat d'imatges de ruta de las 15 ermitas de montserrat

















NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C I PORTAR LA TARJA QUÈ ÉS L'ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.
 
            Resultat d'imatges de montserrat