dijous, 27 de maig de 2010

EXCURSIÒ DIUMENGE 6 - JUNY - 2010 " DE ST. JAUME DE FRONTANYÀ AL PUIG DE FAIG I BRANCA"

COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D´UN BLOGS ,PER ACCEDIR-HI PODEU CLICKAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.

EXCURSIÒ DIUMENGE 6 - JUNY - 2010 " DE ST. JAUME DE FRONTANYÀ AL PUIG DE FAIG I BRANCA"

RUTA CIRCULAR : 8.7 KMS ( PORTAR DINAR , BEGUDA , PROTECCIÒ SOLAR I BOTES DE MUNTANYA)
DESNIVELL : 510 MTS.
DIFICULTAT : MITJANA
DURADA : 3 HORES ....SENSE COMTAR PARADES

SORTIDA : 8 HORES DEL BAR NURIA ( VENIR PUNTUALS I ESMORÇATS)
8 : 30 BAR L´ESPORT DE BESALÚ.
ANIREM PER LA CANYA , TÚNEL DE CAPSACOSTA , RIPOLL , CAPDEVÀNOL....AGAFAR TRENCANT A GOMBRENY...I A 9 KMS...TRENCANT A ST. JAUME DE FRONTANYÀ , AMB ALTRES 9 KMS. DE CURVES.....2 HORES DE CARRETERA PER ANAR I DUES MÈS PER TORNAR.

L'entorn natural que envolta Sant Jaume de Frontanyà ( 1070 mts.) és un paisatge muntanyenc que aplega una variada vegetació, prats herbats i sobretot una extensa i ben conservada superfície forestal en què l'omnipresent pi roig conviu amb boixos, faigs, roures i alzines.

Des del cim del puig de Faig i Branca ( 1520 mts.), coronat a l'itinerari, es gaudeix d'una àmplia panoràmica del relleu accidentat de la contrada i les serres veïnes d'ambdós vessants....els Pirineus a un cantò , i el Bergadà a l´altre.

Al poble destaca la imponent església mil·lenària de Sant Jaume de Frontanyà, magnífica mostra del primer romànic català i joia arquitectònica de la comarca del Berguedà.

PER CERCAR L´ITINERARI CLICKEU L´ENLLAÇ :

http://www20.gencat.cat/estatics/PalauRobert/RutesCat/pdf/2584-De%20Sant%20Jaume%20de%20Frontanya%20al%20puig%20de%20Faig%20i%20Branca-Catala.pdf

PER MIRAR FOTOS :

http://muntanyenc.blogspot.com/2008/11/el-puig-lluent-des-de-sant-jaume-de.html

IMPORTANT : CAL ESTAR FEDERAT , O EN POSESIÒ D´UNA ASEGURANÇA. NI EL COORDINADOR , NI LA COLLA PERDUTS , ES FAN RESPONSABLES DE CAP ACCIDENT.