dimarts, 19 de juny del 2018

EXCURSIÓ MATINAL DISSABTE 23-Juny-18: "volta per la Vall de St. Daniel,visitant sis fonts"

EXCURSIÓ MATINAL DISSABTE 23-Juny-18:

"volta per la Vall de St. Daniel,visitant sis fonts"

ITINERARI : Pàrking de la Copa , Sant Nicolau , Sant Pere de Galligants ,font del Bisbe , font d´en Pericot ,Monestir de St. Daniel , fàbrica de Can Saguer , font del Ferro , font dels Capellans, turò d´en García , font d´en fita , font de les curculles , castell del Calvari i ermita de les Creus , mina del Calvari , torre Gironella , passeig arqueològic , pàrking de la Copa.
DURADA :  2´ 15 hores  ( Efectives i sense comptar parades)
RUTA  CIRCULAR :  7 kms. 
DIFICULTAT :  FÀCIL
 DESNIVELL :  175   mts. d´ascens 
COORDINADOR  ;  Sants ( MÒBIL DE CONTACTE : 676 90 22 40)
MATERIAL A PORTAR: Botes de muntanya (millor de canya alta)- Pals de Trek - Roba d'abric d'acord amb el temps- Gorra - Si el temps pintés petites plutges portar capelina o similar- avituallament:  esmorzar - 1 cantimplora d'aigua .
SORTIDA :  7: 50 Hores ( Ep...!! amb l´horari) al BAR NÚRIA... ( A PROP DE L'ESTACIÓ RENFE DE GIRONA ...VENIR PUNTUALS I ESMORZATS.
                   8: 00 Hores  al Pavellò de Fontajau....
                   8: 10 Hores   A L´ÚLTIM PÀRKING DE LA COPA...ABANS D´ATRAVESAR EL RIU TER.
D´AQUÍ COMENÇERA LA CAMINATA A PEU.

                     (Plànol extret per fotografia dels cartells indicadors del recorregut Anell Verd)

La Font del Ferro és una deu d'aigua ferruginosa, tal com indica l'inscripció de l'antiga ubicació de la font: "Manso Pi. Agua Ferruginosa. 1862"a peu de l'antic llit del torrent Estela. La situació de la font va obligar a desviar el torrent i ara passa per sota del pont d'accés al recinte. Utillada amb diverses barbacoes fixes, els excursionistes poden preparar-s'hi els àpats utilitzant aquestes instal·lacions i les taules i bancs que hi han disposats, després de la restauració de l'indret efectuada l'any 1980.

La font actual procedeix d'aquesta intervenció; un interruptor elèctric fa bombar aigua d'un pou de l'antiga fàbrica Saguer, que havia comercialitzat l'aigua carbònica i, la seva construcció, havia fet desaparèixer una altra font d'aigües ferruginoses: la font d'en Miralles.

El recorregut des de la Plaça de les Sardanes a la Font del Ferro forma part del primer tram de la ruta Anella Verda, que transcorre a través de boscos i senders fins al nucli de Campdorà. Són una desena de quilòmetres que passen per espais d'interès natural com la Font dels Lleons i la Font del Ferro. Prop l font, el Turó de Can Garcia ofereix a ciclistes i excursionistes una vista privilegiada de laCatedrall'església de Sant Feliu, les cases de Sant Daniel i la part del darrere de Montjuïc.
                 Resultat d'imatges de FONTS A PROP DE GIRONA
                 Imatge relacionada
                 Imatge relacionada
                                      Font d´en PERICOT
NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C I PORTAR LA TARJA QUÈ ÉS L'ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.
 Resultat d'imatges de MONASTIR DE SANT DANIEL DE GIRONA
                             MONESTIR DE SANT DANIEL