dimarts, 30 de març de 2010

EXCURSIÒ DILLUNS DE PASCUA 5 - ABRIL - 2010 " ST. PAU DE SEGURIES - L´ANTIGA CALÇADA ROMANA DE CAPSACOSTA "

COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D´UN BLOGS ,PER ACCEDIR-HI PODEU CLICKAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.

DIFICULTAT : FÀCIL....APTA PER A TOTHOM.
DESNIVELL : 100 MTS D´ASCENS.....I....300 MTS. DE DESCENS.
DURADA : 4 HORES......PORTAR DINAR I BEGUDA.
RUTA LINEAL : 15 KMS.

SORTIDA : 8 : 30 HORES DEL BAR NURIA ....VENIR ESMORÇATS I PUNTUALS.
9 : 05 AL BAR L´ESPORT DE BESALU
9 : 30 APARCAR AL CAMPING "ELS ROURES" DE ST. PAU DE SEGURIES......ABANS AHUREM DEIXAT COTXES BUITS AL CAMPING " LA VALL DE BIANYA"...PER EL RETORN.

ELS ROMANS VÀREN CONSTRUÏR LA VIA PER APROFITAR ELS RECURSOS NATURALS DEL RIPOLLÈS I LA GARROTXA : MINERALS , FUSTA I FINS I TOT LES PEDRES VOLCÀNIQUES.

EL CAMÍ VA FUNCIONAR FINS FA BEN POCS ANYS COM A PAS RAMADER.....CAMINAREM PER SOBRE LES LLARGUES FILERES DE PEDRES QUE DELIMITEN EL RECORREGUT , AMB NOMBROSOS PILONS GUARDA- RODES, QUE EVITAVEN QUE ELS CARROS POGUESIN CAURE PER ELS MARGES.

HI HAN TEORÍES QUE FAN COMUNICAR LA VÍA AMB FRANÇA PER EL COLL D´ARES.....SEGONS LLEGENDES , CÈSAR AHURÍA UTILITZAT EL CAMÍ , AIXÍS COM L´ANÍBAL AMB TOTS ELS SEUS ELEFANTS.

EL TRAÇAT AMB ZIGA - ZAGA , PER PODER SALVAR EL DESNIVELL , DEVÍA SER PROU IMPORTANT , PER QUE ELS SEUS CONSTRUCTORS S´HI VAN MIRAR FORÇA.
RECORREGÜT DIDÀCTIC , AMB MOLTS DE PLAFONS EXPLICATIUS.....

PER MIRAR FOTO CLICKEU A L´ENLLAÇ :

http://www.pizzamargarita.com/fotos/v/vacances/V__a+Romana+de+Capsacosta+-+Garrotxa.jpg.html

PER LA TARDA , DESPRÈS DE DINAR....PODEM PARAR A ARGELAGUER , PER ADMIRAR LA " CABANA DELS INDIS"...REFETA....Ó DIT TAMBÈ EL PARC DE CAN SIS RALS.....EN GARRELL ( JOSEP PUJIULA) .....DE 74 ANYS....ES EL CREADOR D´AQUESTA MARAVELLA : TORRES , CABANES , LABERINTS I PONTS , CONSTRUÏT NOMÈS AMB LES MANS....UN LLOC PER DIVERTIRSE GRATUÏTAMENT I GAUDÏR D´UN ESPECTÀCLE VISUAL ÚNIC.

IMPORTANT : CAL ESTAR FEDERAT, O EN POSESIÒ D´UNA ASEGURANÇA , NI EL COORDINADOR , NI LA COLLA PERDUTS , ES FAN RESPONSABLES DE CAP ACCIDENT.

EXCURSIÒ DIUMENGE 4 - ABRIL - 2010 " DE CANTALLOPS AL CASTELL DE REQUESENS "

COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D´UN BLOGS ,PER ACCEDIR-HI PODEU CLICKAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.

" VISITA I VOLTA PER LES RODALIES DEL CASTELL DE REQUESENS"

DIFICULTAT : MITJANA ( PORTAR DINAR , BEGUDA I PROTECCIÒ SOLAR)
DURADA : 5 HORES ( SENSE COMPTAR PARADES )
RUTA SEMI - CIRCULAR : 16 KMS.
DESNIVELL : 500 MTS.

SORTIDA : 8 HORES DEL BAR NURIA ( PUNTUALITAT I VENIR ESMORÇATS)

8 : 40 AL BAR SOL DE FIGUERES.....ANIREM DIRECCIÒ FRANÇA , PER LA N- II , I ABANS D´ARRIBAR A LA JONQUERA , AGAFAR LA GI - 601 VERS CANTALLOPS.

9 : 20 APARCAR A CANTALLOPS , I SORTIDA A PEU , DES DE LA PLAÇA MAJOR.

1 º) ANIREM PER EL CAMI VELL , FINS EL COLL DE MEDÀS , A PROP 3 DÒLMENS ( MEDAS I - II..i ...III)...
2º ) PONT SOBRE LA RIERA D´ANYET , I LA FONT ROVELLADA.
3º ) ERMITA DE STA. MARIA DE REQUESENS , DOCUMENTADA A L´ANY 859 , EN UN PRECEPTE DE CARLES EL CALB.
4º ) EL CORRAL NOU , EL REFUGI DEL FORN DE CALÇ , EL POU DE GLAÇ , L´EMBASSAMENT......
5º ) EL VEHÏNAT DE REQUESENS I SERRADORA DE LES PIPES......ROURES I ALZINES MONUMENTALS.
6º ) VISITA AL CASTELL DE REQUESENS , L´ENTRADA COSTA 2...Ó....3 EUROS , VAL LA PENA....S´EDIFICÀ AL 844 I RESTAURÀ AL 1899 , PER TOMÀS DE ROCABERTI. LA VISITA AL CASTELL ES IMPRESIONAT , ASEMBLA TRET D´UN COMPTE DE FADES , DE ROCA GRANÍTICA , AMB INFINITAT D´HABITACIONS , ESCALES I PASADISSOS ....LABERINT GEGANT , PER QUE LA GENT ES PERDI FÍSICAMENT I A LA IMAGINACIÒ.....ELS 4 TORREONS VISITABLES , TENEN UNES VISTES INMILLORABLES.

PER MIRAR FOTOS CLICKEU A L´ENLLAÇ " BICICLETADA DE L´ADACC " :

http://www.cicloturisme-adac.net/w-04-requesens/fot-requesens.htm

AQUEST ITINERARI TAMBÉ S´EL CONEÏX PER " EL CAMÍ D´EN CARLES BOSCH DE TRINXERIA" , INSIGNE EXCURSIONISTA I ESCRITOR , NASCUT A PRATS DE MOTLLÒ EL 1831 , RESIDÍ GRAN PART DE LA SEVA VIDA A LA JONQUERA , A ON MORÍ EL 1897.

IMPORTANT : CAL ESTAR FEDERAT, O EN POSESIÒ D´UNA ASEGURANÇA. NI EL COORDINADOR, NI LA COLLA PERDUTS, ES FAN RESPONSABLES DE CAP ACCIDENT.