dimecres, 28 d’octubre de 2009

EXCURSIÒ DIUMENGE 8 - NOVEMBRE - 2009 " ST. ANDREU DE LA VOLA - JOANETES"

COLLA PERDUTS - GRUP AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS

" ST. ANDREU DE LA VOLA - ST. NAZARI - FAGEDA DE LA GREVOLOSA - SERRA DELS LLANCERS - ST. MIQUEL DE CASTELLÒ - JOANETES "


RUTA SEMICIRCULAR ; 14 KMS.
DIFICULTAT : MITJANA - ALTA
DESNIVELL ; 666 MTS. D´ASCENS ..... 835 MTS. DE DESCENS.
DURADA : 6 - 7 HORES COMPTAN PARADES ( 4 H. 37´ EFECTIVES).
COTA ALTA : 1225 MS. COTA BAIXA : 570 MTS.

SORTIDA : 8 HORES DEL BAR NURIA ( PUNTUALITAT I VENIR ESMORÇATS).
8 : 20 HORES , PÀRKING " DIA" D´ANGLÈS ( ABANS CHAMPIONS).
9 HORES ...PÀRKING AL CANTÒ DEL RESTAURANT FONDA BARRIS , DE JOANETES ( NO AGAFAR EL TUNEL DE BRACONS , ANAR PER LA CARRTERA VELLA).
9 1/2 HORES ; A ST. ANDREU DE LA VOLA , CRUCE A L´ESQUERRA , I PÀRKING A 50 MTS , DE MAS PIGUILLEM , MOLT AMPLI.

ITINERARI ; 1º ) ANIREM PER UNA PISTA , QUE PASARÀ JUST PER EL CIM DE LA BOCA DE SORTIDA DEL TUNEL DE BRACONS , ATRAVESA DIFERENTS COPS EL RIU FORNÈS..LES PASTURES DE CAVALLS I VAQUES ESTAN HARMONITZADES AMB L´ENTORN.

NO HE TROBAT FOTOS ESPECÍFIQUES , PERÒ SI UN BLOG MOLT INTERESANT , AMB FOTOS DE LA FAGEDA AL FINAL DE LA PÀGINA : http://ebirdy.blogspot.com/

2º ) ERMITA RESTAURADA DE ST. NATZARI , AMB MITJA DOTZENA DE ROURES MONUMENTALS.

3º ) FAGEDA DE LA GREVOLOSA : EL LLOC ES POBLAT PER CENTENARS DE FAIGS DE MIDES EXTRAORDINARIES , DE 1/2 MT. DE DIÀMETRE I DEPASSEN ELS 30 MTS. D´ALÇADA....ES TRACTA DELS FAIGS MÈS ALTS DE CATALUNYA.....I...3 D´ELLS ESTAN CATALOGATS DE MONUMENTALS.EL SILENCI , LA PENOMBRA I L´INMENSITAT DE L´ARBREDA , CONFEREIXEN UNA MÀGIA ESPECIAL A L´INDRET , QUE SEMBLA TALMENT " UNA CATEDRAL BASTIDA PER LA NATURA ".

4º ) SERRA DE LLANCERS ; FINS A 4 MIRADORS NATURALS , A 1200 MTS. D´ALÇADA , NO ENS DEIXARAN INDIFERENTS A LES IMATGES SOBRE OLOT , LA VALL D´EN BAS I BRACONS........LES INCONTABLES FAGEDES ENS DONARAN UNA SENSACIÒ DE BOSCOS DE FADES.

5º ) CASTELL DE ST. MIQUEL DE CASTELLÒ , ACTUAL REFUGI DEL GEiEG , A 953 MTS. D´ALÇADA...MIRADOR EXCEPCIONAL DEL NAIXEMENT DEL RIU FLUVIÀ I CABRERA.......ARRIBAREM A JOANETES PER EL GR- 2.

RESUM ; JOANETES I ST. ANDREU DE LA VOLA , SON ANOMENATS POBLES PESSEBRES, PER EL GRAN NIVELL PAISATGÍSTIC I EL BON ESTAT DE CONSERVACIÒ DE LES CONSTRUCCIONS RURALS.ELS MIRADORS AMB PENYA-SEGATS I LA CONTÍNUA SUCCESIÒ DE FAGEDES , AMB EL POLICROMISME DE LES FUTLLES , ENS DEPAREN DE BON SEGUR BELLES SENSACIONS DE TARDOR.

IMPORTANT : CAL ESTAR FEDERAT, O EN POSESIÒ D´UNA ASEGURANÇA , NI EL GUIA , NI LA COLLA PERDUTS , ES FAN RESPONSABLES DE CAP INCIDENT.