dijous, 7 de gener de 2010

EXCURSIÒ DIUMENGE 17 - GENER - 2010....VOLTA CIRCULAR " OSOR (330 MTS.) - ST. MIQUEL DE LES FORMIGUES ( 1204 MTS.)"

COLLA PERDUTS - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCS

DESNIVELL : 870 MTS........( ANAR BEN CALÇAT , PORTAR DINAR I BEGUDA.)DIFICULTAT : MITJANA - MITJANA - ALTA.
RECORREGUT : 21 KMS ( ATENCIÒ ES LLARGUETA ).
DURADA : 5 : 25 HORES...SENSE COMPTAR PARADES.

SORTIDA : 8 HORES DEL BAR NURIA ( PUNTUALITAT I VENIR ESMORÇATS).
8 1/2 HORES AL SUPERMERCAT " DIA " D´ANGLÈS ( ANTIC CHAMPIONS).
8 3/4 HORES , APARCAR A L´ENTRADA D´OSOR , VINGUEN D´ANGLÈS.

PER VEURA L´ITINERARI I BONICAS FOTOS , CLICKEU A L´ENLLAÇ : http://www.senderisme.tk/index.php/category/guilleries-collsacabra/osor-sant-miquel-de-les-formigues-osor

EL NOSTRE GUIA FRANCESC SABATA , VA PREPARAR L´EXCURSIÒ EL 20 - XII...I ENS PASA UN ÀLBUM PICASA, QUE NO PODEU DEIXAR DE VEURA :http://picasaweb.google.es/francescsabata/20091220SantMiquelFormigues#

SORTIREM D´OSOR , DIRECCIÒ ANGLÈS , I A 200 MTS , I AGAFAREM EL GR - 178 ( CAMÍ D´EN SERRALLONGA).
TROBAREM CASES ABANDONADES ; EL BAIER , ELS GELATS.....
LA FONT DELS ABEURADORS...LA FONT DE SA GUARDA...
FAGEDES PRECIOSES...ROUREDES SENYORIALS.....I....FRONDOSOS CASTANYERS...

ARRIBAREM AL CIM DE ST. MIQUEL DE SOLTERRA Ò PIC DE LES FORMIGUES : EL NOM PROVÈ DE LA GRAN QUANTITAT DE FORMIGUES VOLADORES QUE ES TROBEN AL FINAL DE L´ESTIU......A LA BASE DE LA CREU , HI HAN TRES FORMIGUES DE GRAN TAMANY.

ES EL PIC MÈS ALT DE LES GUILLERIES , VEUREM EL MAR I EL PEDRAFORCA.

LA TORNADA LA FAREM PER EL GR- 83 , PASAREM PER LA MASÍA RESTAURADA DE LA RIBA D´AMUNT.....BONA PANORÀMICA DEL COLL DE NAFRÉ ,EL PUIG DE ST. GREGORI I EL D´AFROU.......MÈS PER SOTA , " LA RIBA D´AVALL" , MAS EN PROCÉS DE RESTAURACIÒ.

RESUM : BOSCOS I PANORÀMIQUES MARAVELLOSES AL COR DE LES GUILLERIES.....UNA RUTA DIGNA DEL MÈS GRAN DELS BANDOLERS DE LES NOSTRES CONRADES : EN SERRALLONGA....CADA COP MÈS ADMIRAT I RECORDAT.

IMPORTANT : CAL ESTAR FEDERAT O EN POSESIÒ D´ALGUNA ASEGURANÇA....NI EL GUIA , NI LA COLLA PERDUTS, ES FAN RESPONSABLES DE CAP ACCIDENT.

dilluns, 4 de gener de 2010

EXCURSIÒ DIUMENGE 10 - GENER - 2010....RUTA CIRCULAR PER SOLIUS " ELS CARCAIXELLS D´EN CAMA I EL MONTCLAR (407 MTS)."

COLLA PERDUTS - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS

DURADA : 5 HORES ( SENSE COMPTAR PARADES ).
DESNIVELL : 650 MTS ( TERRENY PEDREGÒS....PORTAR BOTES DE MUNTANYA ).
DIFICULTAT : MITJANA - ALTA ( GENT AMB VERTÍGEN....ABSTENIUR-VOS....!!! )RUTA CIRCULAR : 14 KMS. ( PORTAR DINAR I BEGUDA )

SORTIDA : 8 HORES DEL BAR NURIA ( PUNTUALITAT I ESMORÇATS).
8 : 45´ HORES ....AL PÀRKING DEL MONESTIR DE SOLIUS.

AQUESTA RUTA ES EL SECRET MÈS BEN GUARDAT DEL MONESTIR DE SOLIUS....PERÒ EL PADRE ALBERTO ,DEVANT L´INMINENCIA DE LA FI DEL MON EL 2012, PREDIT PER EL CALENDARI AZTECA...HA DONAT LLUM VERDA AL CONEIXEMENT DE L´ITINERARI , TRANSMESA GELÒSAMENT DE GENERACIÒ EN GENERACIÒ DE MONTJOS.....NOMÈS A COLLA PERDUTS.

1º ) EL CASTELL DE SOLIUS , ENCIMBELLAT A LA PEDRA , DEVIA ÉSSER QUASI INEXPUGNABLE A L´EDAT MITJANA...ESMENTAT A L´ANY 1208..UNA JOIA...!!

2º ) COVA DEL MORO , D´ORIGEN PREHISTÒRIC.

3º ) LA RIERA DE STA. AGNÉS , EN MILERS D´ANYS , HA OBERT UNA FONDALADA , AMB L´EROSIÒ DE LES ROQUES GRANÍTIQUES....I....CONSTITUEIX UN FENÓMEN NATURAL GAIREBÉ ÚNIC . ESTÀ PLE DE PETITES MUNTANYES PELADES, QUE SON MIRADORS EXCEL.LENTS : ROQUES ÁLIGUES , ROQUES BESONES , ROCA PONÇA....QUE SON UN PARADÍS PER ELS ESCALADORS.....I UN PAISATGE DE FÀBULA.

4º ) CAN DURAN , DE L´ANY 1600....A PROP EL MONOLIT DEL MONTCLAR.

5º ) EL CIM DEL MONTCLAR ( 407 MTS.)...HI HA UNA IMATGE DE ST. BERNAT DE MENTON ; PATRÒ DELS ALPINISTES...LA VISTA ES GRANDIOSA.

ALBUM PICASA DELS CARCAIXELLS CLICKAR A : http://picasaweb.google.es/jorvall1/CarcaixellsDeSolius#

PER ALS MÉS ESTUDIOSOS CLICKAR A : http://mediambient.gencat.cat/cat/el_medi/natura/sistema_informacio/inventari_interes_geologic/descriptiva/362_descrip.pdf

6º ) ELS CARCAIXELLS : UNA MARAVELLA PER ELS SENTITS.....VIA D´ESCALADA , NO ES NECESITA ARNÉS , NI CASC.....ESTÀ EQUIPAT AMB CABLES D´ACER , CORDES, ESGRAONS METÀLICS....I ES RELATIVAMENT FÀCIL D´ACCEDIR-HI.

OJU....PER ELS PERUCS ,O QUE NO HO VEGIN CLAR , HI HAN DUES OPCIONS ABANS , DE POGUER-SE RETIRAR , LES DUES FÀCILS...PER EL COLL DE CEPS , I EL CAMÍ DE LES CARBONERES.

7º ) MENHIR DE CAN LLAURADOR , DATAT ENTRE EL 2.500 I EL 3.000 ABANS DE CRIST....IMPRESIONANT MAS DE CAN DALMAU.....

8º ) VISITA ALS PESEBRES DE SOLIUS...ELS FONDOS SON UNA MARAVELLA...OBERT DE 3 A 2/4 DE 6 DE LA TARDA...TROBAREM EL PADRE ALBERTO.

IMPORTANT : CAL ESTAR FEDERAT , O EN POSESIÒ D´UNA ASEGURANÇA. NI EL GUIA , NI LA COLLA PERDUTS ES FAN RESPONSABLES DE CAP ACCIDENT.