dimarts, 21 de juliol del 2020

EXCURSIÓ (Ep.!!) DISSABTE 25-JULIOL-2020: " EL BALANDRAU DES DEL COLLET DE LA GRALLA

EXCURSIÓ (Ep.!!) DISSABTE 25-JULIOL-2020: EL BALANDRAU DES DEL COLLET DE LA GRALLA i baixada fins al pàrking ,per el torrent de la font lletera 
DURADA :  4:40´ hores  ( Efectives i sense comptar parades)
DESNIVELL :  726 mts. acumulats de pujades ....
RUTA  CIRCULAR :  10 km 
DIFICULTAT :   MITJANA.
COORDINADOR  :  Sants  ( mòbil contacte : 676902240)
EL TEMPS :  https://www.eltiempo.es/tregura-de-dalt/fin-de-semana.html
MATERIAL A PORTAR: Mascareta per anar en cotxe ,  Botes de muntanya (millor de canya alta)- Pals de Trek - Gorra - Si el temps pintés petites plutges portar capelina o similar- avituallament:  esmorzar - 1 cantimplora amb  aigua i dinar .
Per prevenir l´expansiò del Covid....no anirem a fer el toc , desprès de l´excursiò.
SORTIDA : 7: 50 Hores ( Ep...!! amb l´horari) al BAR NÚRIA... ( A PROP DE L'ESTACIÓ RENFE DE GIRONA )...VENIR PUNTUALS I ESMORZATS
                         8: 00 Hores...Al pavellò de Fontajau
             8: 30 Hores. al Bar l´Sport de Besalú , aparcar 
  uns metres més endevant , al cantò de la rotonda.
                        9: 00 Hores.  ANAR PER LA CANYA , TÚNEL DE COLLABÓS , I A LA SORTIDA AGAFAR LA C- 38 DIRECCIÓ S. PAU DE SEGÚRIES....I...A 1´5 KM , A MÀ ESQUERRA , APARCAR EN EL RESTAURANT "  CAL REPUNXÓ " TOCANT A LA CARRETERA.....ens reagruparem amb els que venen de la plana Vic - Torellò.
                                 9 : 30 SORTIDA A PEU....anirem amb els cotxes a Camprodon...i a mig camí en direcció Setcases , agafar el trencant cap a Tregurà de Dalt , i continuar 4 quilòmetres més , fin al collet de la Gralla .

És una excursió molt bonica per indrets idílics de flora i fauna ,bones panóramicas al cim ,del Torreneules , Comadevaca .. i la baixada per la riera de font lletera , espectàcular ...!!!
  

 
trobem la Font Lletera, un fil d'aigua recollit per un canaló, que ens ajuda a refrescar-nos, a on podem esmorzar.
   el cim del Balandrau 
    ( 2585 mts. )
NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C I PORTAR LA TARJA QUÈ ÉS L'ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.
 
  Això sí, val la pena deixar constància de la fauna de la zona, que va més enllà de les vaques i els cavalls del Ripollès de rigor. Pel cel, algun esparver, però també vàrem poder veure alguna de les moltes marmotes que hi ha per aquells verals. Tota una experiència.