dimecres, 29 de juny del 2011

SORTIDA DIUMENGE 3-JULIOL - 2011 : " DE L´ESTARTIT , PASANT PER CALA CALELLA I BANYADA A CALA PEDROSA "

AQUEST DIUMENGE FAREM DUES SORTIDES : AQUESTA DE PLATJA I UNALTRE D`ALTA MUNTANYA


COLLA PERDUTS (DISPOSEM D'UN BLOC, PODEU ACCEDIR-HI EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D'AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.

SORTIDA DIUMENGE 3 - JULIOL - 2011 :

"DE L´ESTARTIT, PASSANT PER CALA CALELLA

I BANYADA A CALA PEDROSA "


DURADA : 2 :15 hores (SENSE COMPTAR PARADES).... PORTAR CALÇAT ADEQUAT, GORRA , PROTECCIÓ SOLAR, ESTRIS DE PLATJA (TOVALLOLA , BANYADOR, XANCLETES D'AIGUA ), BEGUDA FRESCA I DINAR.

DESNIVELL : 245 m. d´ascens

IMPORTANT : PORTAR XANCLETES D´AIGUA.. I SI ES POT : PARA-SOL PETIT PORTÀTIL... NO ÉS UNA PLATJA SORRENCA ... I MOLTA BEGUDA GLAÇADA..!!

RUTA SEMI - CIRCULAR : 5´35 km

DIFICULTAT : MITJANA - FÀCIL

SORTIDA : 8: 30 HORES del Bar NÚRIA.... ES PREGA PUNTUALITAT I VENIR ESMORZATS

9 :15 Hores AL PÀRQUING DEL SUPERMERCAT CENTREMAR, 50 m ABANS DE LA ROTONDA D´ENTRADA A L'ESTARTIT... ESTÀ A LA NOSTRA ESQUERRA.... DEIXAREM COTXES PER LA TORNADA

HI ANIREM A UNA QUARTA PART DE LA PISTA ENTRE L´ESTARTIT I CALA MONGÓ..... A L´ALT DE LA PEDROSA .... APARCAREM ALLÀ.


RUTA : TRAVESSAREM EL POBLE DE L´ESTARTIT... MAGNÍFIC MIRADOR DEL CAP DE LA BARRA, SOBRE LES ILLES MEDES.. CALA CALELLA... EL PORT DE LA FALAGUER, MOLT BONIC I CALA PEDROSA.





MOGUEU EL CURSOR DE LA PART INFERIOR DEL MAPA... PER VEURE LES CALES.....!!!




LA FORADADA


CALA PEDROSA PENYA-SEGAT

EL PORT DE LA FALAGUER


CALA CALELLA.... A MITJA HORA DELS COTXES



Cala Pedrosa
Petita cala arrecerada en un marc paradisíac entremig dels pins i roques que fa indefugible el bany a l’estiu i la contemplació a l’hivern. Davant la cala hi ha l’illa Pedrosa que acaba d’arrodonir l’escenari. El camí d’anada i tornada a cala Pedrosa, a peu, des del camí principal té una durada aproximada d’una hora.

Longitud: 100 m
Amplada: de 10 a 50 m
Sorra: còdols
Profunditat: poca
Serveis: no en té
Lloc idoni per observar la vida marina amb les ulleres i tub.

Cala Calella
Petita cala rocallosa que es troba a 30 min. a peu del port de l’Estartit. Abans d’arribar-hi, passem per un mirador extraordinari, amb les illes Medes al fons: Els Arquets. També pel camí trobarem amb un pou geològic: l’anomenat pou de la Calella, una obertura vertical que suposadament arriba al mar

Longitud: 80 m
Amplada: de 10 a 30 m
Sorra: rocallosa
Serveis: no en té
Ideal per l’observació de la vida marina

La Costa del Montgrí
És una de les més abruptes i verges de la Costa Brava. Des de Montgó fins a l’Estartit hi ha els espadats del massís del Montgrí amb les seves cales -Ferriol, el Falaguer, la Pedrosa, la Calella-, les coves i els sortints -punta Milà, cap Castell i cap de la Barra-. Els penya-segats arriben a tenir una alçada de 100 m. Els contraforts del massís del Montgrí que arriben a l’Estartit són la Roca Maura i Torre Moratxa, ambdues amb 200 metres d’alçada. La costa és plena de racons d’interès, com la roca de La Foradada. El seu ric paisatge marí, també protegit, la converteix en una interessant zona de busseig.



FLORA DE L'ECOSISTEMA.....CLICKEU SOBRE LA FOTO.....PER VEURE-LES A MIDA GROSSA.....!!!







XICOIRA (?), NO IDENTIFICADA, FARIGOLA, NO IDENTIFICADA (X2)
MORRÓ (X2), LLETERESA, NO IDENTIFICADA I LLIRI BLAU



FLOR I ESCARABATS


NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT.... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C... I PORTAR LA TARGETA QUÈ ES L´ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.

EXCURSIÒ DIUMENGE 3 DE JULIOL - 2011 : " VOLTA CIRCULAR PER VALLTER "‏

EN FRANCESC SABATA OFEREIX UNA ALTERNATIVA DE MUNTANYA PRECIOSA ;


Vallter, pujar per Mantet el Pic de la Dona, Coll de la Geganta, Becivers, Bastiments, Fresser, Pic de l'Infern, Coll de Tirapits, Coll de la Marrana i Vallter.




DURADA : 8 HORES PORTAR BOTES DE MUNTANYA , PROTECCIÒ SOLAR , ROBA D'ABRIC, GORRA , BEGUDA I DINAR

DESNIVELL : 1230 MTS

RUTA LINEAL : 17 KMS.

DIFICULTAT : ALTA.....NO APTA PER A GENT AMB VERTÍGEN....!!!

SORTIDA : 7 : 00 hores DEL BAR NURIA ........( ES PREGA PUNTUALITAT)

7 : 35´ hores AL BAR L´ESPORT DE BESALÚ


Ascensió al Bastiments (2.883m) Pirineu Oriental-Regió d’Ulldeter





Cims assolits: Pic de la Dona (2.702m.), Puig d’Ombriaga (2.634m.), Pic de Bacivers (2.845m.), Bastiments (2.881m.) i (2.883m.), Pic de Freser (2.835m.), Pic de l’Infern (2.869m.) i Pic dels Gorgs (2.851m.)










L’estació Vallter 2000, esdevé el punt de sortida i arribada del nostre recorregut circular. Per començar anem per la jaça de Morenç i pugem cap a la Portella de Mentet (2.409m.), tot seguit continuem pujant fins el Pic de la Dona i després baixem cap el Pla d’Ombriaga.










El Puig d’Ombriaga no presenta obstacles per a transitar-ho i el Coll de la Geganta (2.611m.) ja és al nostre abast. Deixem el Circ de Morenç i anem cap els Plans de Bacivers, prop de l’Estany aprofitem per esmorzar.



La pujada al Cim de Bacivers arranca a la vora d’un petit abric/cabana fet de pedra seca. Aquesta ascensió ja és una mica més sostinguda i ens obliga a emprar un xic d’esforç. A continuació la baixada al coll de Bacivers (2.774m.) i la ascensió a les puntes del cim de Bastiments, ja ens agafa a ple ritme i no es fa pesada.



Descansem una bona estona en el nostre “cim estrella”, el dia poc a poc es va enlleganyant però encara resta agradable. Baixem cap a les Collades de les Comes de Malinfern (2.705m.), tot seguin la carena E., entrem a la regió de les Arpelles del Freser, coronem el cim i continuem cap el cim de l’Infern.










Mirant cap el Nord, l’esguard des del gran cim de l’Infern és notable, sobre tot amb el circ de Carançà. Efectuem el retorn obligat al coll de l’Infern (2.790m.), ascendim al Pic dels Gorgs i ja emprenem la baixada per la carena fins el Portell i la Cabana de Tirapits.



Seguint el GR-11 pugem al Coll de la Marrana (2.589m.), baixem fins el Refugi d’Ulldeter i fem cap als plans de Vallter, punt d’inici de l’excursió.






PIC DE L´INFERN (2860 m) des de la cresta. Vista del Pic de l'Infern i cresta des de el Fresser




Objectiu: Pic de l'Infe ... Pic de l'Infern i Basti ... Des del Pic de la Dona ... Estany blau de Caran\u0 ...





NI EL COORDINADOR ,NI LA COLLA PERDUTS , ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT....ES DEURE DE L´EXCURSIONISTA , EL ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C..., I PORTAR LA TARJETA , QUE ES L´ASEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.