dimarts, 19 d’abril de 2011

EXCURSIÓ DIUMENGE DE PASQUA 24 d 'ABRIL - 2011 : " RUTA CIRCULAR DE L'EXILI PER MOLLÓ I EL MÍTIC COLL D´ARES "

COLLA PERDUTS (DISPOSEM D´UN BLOC, PODEU ACCEDIR-HI EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.EXCURSIÓ DIUMENGE DE PASQUA 24 d 'ABRIL - 2011 :


" RUTA CIRCULAR DE L'EXILI PER MOLLÓ I EL MÍTIC COLL D´ARES "DURADA : 4 : 30 hores (SENSE COMPTAR PARADES).....PORTAR BOTES DE MUNTANYA, GORRA , PROTECCIÓ SOLAR , BEGUDA I DINAR.

DESNIVELL : 723 m.

RUTA CIRCULAR : 16´5 km

DIFICULTAT : MITJANA - ALTA

SORTIDA : 7: 30 HORES AL BAR NÚRIA... VENIR PUNTUALS I ESMORZATS... ( ATENCIÓ AMB L´HORARI )

8 :00 HORES AL BAR L´ESPORT DE BESALÚITINERARI : MOLLÓ - EL RIBERAL ( MOLI DE CAN FUMAT) - COLLET DE LA COSTA - COLL PRUGENT - COLL D`ARES - COLL DELS PIXADORS - CA N´ILLA - EL RIBERAL - MOLLÓ


MOLLÓ NEVAT


Coll d' Ares nevat- febrer del 2010


Imatge: El coll d'Ares, com a darrer espai català conquistat per les tropes franquistes, no va tenir un monument fins el 12 d'octubre de 2002.

Al caer la tarde [13 de febrer], el último grupo de soldados de la 224 brigada que ha salido de Molló, cruza la frontera y llega a Prats de Molló. Los fugitivos no suman los efectivos de una compañía y media.
Ya están cien metros en el interior de Francia. Desde la seguridad recién alcanzada se vuelven y contemplan cómo los soldados que les han vencido izan la bandera monárquica.
Otros grupos, como el de Eduardo Sánchez Miralles, de la 68 brigada de la 34 división, han llegado desde Setcases, y observan España desde el pueblo francés de La Preste. Han combatido sin descanso desde el 23 de diciembre, cuando las tropas de Muñoz Grandes atacaron el Montsec.
COLL D`ARES

"No me preocupa el grito de los violentos, de los corruptos, de los deshonestos, de los sin etica.
Lo que mas me preocupa es el silencio de los buenos"
Martin Luther King

Matar a una persona por defender un ideal no es defender un ideal: es matar una persona.

"Es mejor quemarse que apagarse lentamente" (Kurt D. Cobain).

"Si lloras porque no puedes ver el sol , las lágrimas no te dejarán ver las estrellas" (R. TAGORE).


NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT.... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C. I PORTAR LA TARGETA QUÈ ÉS L´ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.

--

EXCURSIÓ DIVENDRES SANT 22 - ABRIL - 2011 : " ASCENSIÓ AL PUIG DEL BASSEGODA ( 1.373 m.) DES DE CA N'AGUSTÍ A SADERNES "

COLLA PERDUTS (DISPOSEM D´UN BLOC, PODEU ACCEDIR-HI EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.EXCURSIÓ DIVENDRES SANT 22 - ABRIL - 2011 :


" ASCENSIÓ AL PUIG DEL BASSEGODA ( 1.373 m.) DES DE CA N'AGUSTÍ A SADERNES "


DURADA : 4 : 30 hores (SENSE COMPTAR PARADES)..... PORTAR BOTES DE MUNTANYA, GORRA, PROTECCIÓ SOLAR, BEGUDA FRESCA I DINAR.

DESNIVELL : 810 m. ( NOMÉS HI HA UNA FONT D´AIGUA AL LLARG DE TOT EL RECORREGUT SITUADA AL COMENÇAMENT ,A CA N'AGUSTÍ)

RUTA CIRCULAR : 12 km ( ATENCIÓ: NO APTA PER A GENT AMB VERTÍGEN )

DIFICULTAT : MITJANA - ALTA

SORTIDA : 8: 00 HORES AL BAR NÚRIA...VENIR PUNTUALS I ESMORZATS. ( ATENCIÓ AMB L´HORARI )
8: 3O HORES AL BAR L´ESPORT DE BESALÚ

8 : 55 HORES PASSAREM PER DAVANT DEL CÀMPING I DE L´HOSTAL DE SADERNES
ATENCIÓ !!!.... NO HI HA COBERTURA DE MÒBIL PER TRUCAR.


HI ANIREM PER LA PISTA DE TERRA FINS L'ÚLTIM PÀRQUING... I PUJAREM A CA N'AGUSTÍ ON APARCAREM ( 9 : 15h.)


ITINERARI : DE CA N 'AGUSTÍ A LA MARE DE DÉU DE LES AGULLES, COLLET DE STA. MARIA, CAIRE DELS COMADELLS, CIM, PLA DE LA BATERIA, COLL DE PRINCIPI, BAUMES DEL CÀNEM, PLACETA BLANCA I CA N´AGUSTÍ.CA N´AGUSTÍ , EL LLOC ON APARCAREM... HI HA UNA FONT


CA N´AGUSTÍ ALS PEUS... AL FONS EL BASSEGODA ( TERRA ESTÈRIL DALT DE LA MUNTANYA, EN BASC)


D’esquerra a dreta veiem el Martanyà (1030 m) i el Puig de Bassegoda (1373 m).

Ermita de la Mare de Déu de les Agulles


El Bassegoda nevat, al fons. Al centre, en primer terme, el Ferran i la seva imponent cresta.
TRAM FINAL AMB CADENES I GANXOS


LA VISTA PANORÀMICA DES DEL CIM...A 360º..ÉS ESPECTACULAR....!!!BAIXANT DEL CIM


"Dalt del puig del Bassegoda, com posat exprés per a confort de l’excursionista afadigat, hi ha un canapè de blaníssima herba i sòlid respatller de pedra, on algun temps jo m’hi asseia sovint, contemplant sempre amb el mateix interès el grandiós panorama que s’estenia a mos peus.

A sol ixent, les terres baixes de l’Empordà s’obiraven boiroses per damunt les serralades de la Mare de Déu del Mont, emboscades fins a sota les calisses de sa carena nua; més ençà, el pic de Tossa, i més ençà encara, Lliurona rònega i perduda entre els alzinars, el rierol del Borró tallat a pic, la serra de Banyadors i les negres pinoses de Polí; cap a la dreta, els formidables reductes del Freu, els crenys i gorges de Sadernes, on s’hi veu encara l’encinglada cova des de la qual diu que un temps el Bisbe pasturava el seu ramat i beneïa, per damunt de l’avenc, a les verges del Senyor arraulides en son convent de Coll-Roig, entre esquifits conreus i minúsculs vergers enrondats de murtres i llentiscle.

Més a ponent, Talaixà, a cavall de cingleres espantoses, el grandiós absis de Sant Aniol i les feréstegues raconades de Brui. Mirant cap a Segarra, veia Ribelles damunt les imponents canals d’Uja, Bestracà sobre els enderrocs d’Escales; i cap al nord, Costabona i el majestuós Canigó tot cobert de neu."


Marià Vayreda
La punyalada (1903)Estàs convidat a veure l'àlbum de fotografies de Francesc Sabata: 2011-04-18 Calonge
2011-04-18 Calonge
17/04/2011
per Francesc Sabata
Consulta l’Àlbum
Executa la presentació de diapositives


Missatge de Francesc Sabata:
Hola Sants, que tal el refredat? Cuida't que et necessitem
Si tens problemes per veure aquest missatge, copia i enganxa l’adreça següent al teu navegador:
https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=francescsabata&target=ALBUM&id=5596962997160599409&authkey=Gv1sRgCMa_45eF3JaCjgE&feat=email
Per compartir les teves fotografies o rebre notificacions de quan comparteixen fotografies els teus amics, obtingues el teu compte d’Àlbums web de Picasa.

NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C I PORTAR LA TARJA , QUE ÉS L´ASEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.

EXCURSIÓ DIUMENGE 17 - D´ABRIL - 2011 : " RUTA CIRCULAR PER CALONGE... I ..BANYADA A LA PLATJA DE CALA CRISTUS "

COLLA PERDUTS (DISPOSEM D´UN BLOC, PODEU ACCEDIR-HI EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.


EXCURSIÓ DIUMENGE 17 - D´ABRIL - 2011 :

" RUTA CIRCULAR PER CALONGE... I ..BANYADA A LA PLATJA DE CALA CRISTUS "


DURADA : 4 : 45 hores (SENSE COMPTAR PARADES).....PORTAR BOTES DE MUNTANYA, GORRA , PROTECCIÓ SOLAR , BEGUDA I DINAR.

Si fa bon temps i acabem l´excursió aviat, podem anar a fer un bany a la platja de Cala Cristus a on hi ha un xiringuito , per prendre quelcom fresc.. (portar banyador i "pareo")

DESNIVELL : 400 m

RUTA CIRCULAR : 16 km

DIFICULTAT : MITJANA

SORTIDA : 8: 30 HORES AL BAR NÚRIA....VENIR PUNTUALS I ESMORZATS.... ( ATENCIÓ AMB L´HORARI ).

9 : 15 HORES A L'APARCAMENT DE CALONGE : Adjunto enllaç del mapa : http://es.kyero.com/map/22665-calonge-mapa

Quan deixeu la variant, venint per Cassà i Llagostera, la C - 31, (compte que des de Platja d'Aro està en obres), al sortir per la GI - 661, trobareu el supermercat Pijoan a l'esquerra i després una rotonda, seguir recte cap al centre de Calonge per l'Avinguda Sant Jordi (carretera de La Bisbal), després ve un aparcament municipal a la dreta (no és aquest) i uns 200 metres més enllà, trobareu un aparcament municipal a l'esquerra i un altre a la dreta (acostuma a estar ple).

Doncs seria bo aparcar en aquest de l'esquerra. L'adreça és: Avinguda Sant Jordi (és la carretera que va cap a La Ganga-La Bisbal).
Ruta circular pel massís de la Creu i pels límits amb la vall de Ruàs.

Inici de la ruta: aparcament municipal de l'esquerra. L'adreça és: Avinguda Sant Jordi (és la carretera que va cap a La Ganga-La Bisbal).

Visitarem:

-El castell de Calonge i el barri de Sant Nazari, Can Margarit de baix, el mirador de la Creu del Castellà i les roques bacunals, Can Margarit de Dalt i surolí, Can Mont, El Suro, la font de can Mont i el Menhir tombat, el poblat ibèric de Castellbarri, el mirador de Castellbarri i la vall de Ruàs, Dólmens, paradòlmens i formacions geológiques curioses, la Font Nina i els diposits d'aigua del campament. el mas Rosselló, el mas Artigues, el campament i la font del campament, i per la tornada seguirem la Vall dels Molins, Moli de Mesamunt, molí d'en Lluis i reclosa, molói cremat, bosc de ribera, molí de les roques, Vescomptat de Cabanyes, i acabarem al Pont penjat (que ja no está penjat perque va caure en la riada del 2006).

Si fa bon temps, i acabem l'excursió aviat, podem anar a fer un bany a la platja de Cala Cristus , a on hi ha un xiringuito per prendre quelcom..... (portar banyador xancletes , tovallola i "pareo"...els homes també).TROBAREU TOTES LES DADES DE LA RUTA A L´ENLLAÇ : http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=288309
FOTO DE CALONGE
la creu de Castellar,prop de Cabanyes

CAN MONT


FOTO DE CASTELLBARRI


FONT NINA

MOLI DE LES ROQUES

PONT PENJAT

ESGLÉSIA DE ST. MARTÍ DE CALONGE

DE TORRE VALENTINA A PLATJA D´ARO

PLATJA DE TORRE VALENTINA A CALONGEPLATJA DE CAN CRISTUS


FOTOS SORTIDA 10 - ABRIL - 2011 : " LA JONQUERA - REQUESENS - CANTALLOPS "
Estàs convidat a veure l'àlbum de fotografies de Francesc Sabata: 2011-04-11 La Jonquera - Cantallops
2011-04-11 La Jonquera - Cantallops
10/04/2011
per Francesc Sabata
Consulta l’Àlbum
Executa la presentació de diapositives


Missatge de Francesc Sabata:
Fotos d'ahir.
Si tens problemes per veure aquest missatge, copia i enganxa l’adreça següent al teu navegador:
https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=francescsabata&target=ALBUM&id=5594220928280267697&authkey=Gv1sRgCJr8iePA84DHPw&feat=email
Per compartir les teves fotografies o rebre notificacions de quan comparteixen fotografies els teus amics, obtingues el teu compte d’Àlbums web de Picasa.
Holaaaa Sants!!
Aquí va l'enllaç a les fotos que vaig fer de la caminada de La Jonquera.

https://picasaweb.google.com/msolam/Requesens10042011?authkey=Gv1sRgCJ-n7_vW68GciQE#slideshow/5594390210723826066

Que tinguis una bona setmana!!

Maite
" Un pequeño paso para el hombre, pero un gran paso para la humanidad." Neil Armstrong en el momento de pisar la luna

Prefiero morir de pie que vivir siempre arrodillado. (Ernesto "CHE" Guevara)

Nuestra juventud es decadente e indisciplinada, los jóvenes ya no escuchan los consejos de los viejos, el fin de los tiempos está cerca.(Anómimo Caldeo, 2000 a.C)

Vivir sin amor no es propiamente vivir. Moliere

Yo no tengo mensajes, mi mensaje es mi vida. Mohandas Karamchand GandhiNI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT.... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C... I PORTAR LA TARGETA QUÈ ES L´ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.