dimarts, 7 d’agost del 2012

SORTIDA DIUMENGE 12 - AGOST - 2012 : VOLTA CIRCULAR - REFUGI DE VALLTER - COLL DE LA MARRANA - CABANA DE TIRAPITS - PIC DE L'INFERN - PIC DEL FRESER - PIC DE BASTIMENTS



COLLA PERDUTS (DISPOSEM D'UN BLOC, PODEU ACCEDIR-HI EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D'AMICS DE GIRONA  www.amicsdegirona.com  -  VICENSOS - POKAPOCKS.


SORTIDA DIUMENGE 12 - AGOST - 2012
 
VOLTA CIRCULAR - REFUGI DE VALLTER  - COLL DE LA MARRANA -

 CABANA DE TIRAPITS - PIC DE L'INFERN - PIC DEL FRESER - PIC DE BASTIMENTS - COLL DE LA MARRANA - REFUGI DE VALLTER."

 

Reloj  DURADA :   5: 15´hores  (SENSE COMPTAR PARADES).... 

Demonio  DESNIVELL : 1300 m.     passarem per dos passos un xic aeris, un abans d'arribar al Pic de l' Infern i l'altre entre el Pic de Freser i el Bastiments.
 

Cal portar - botes de muntanya - Pals de trekking - aigua (mínim un litre) - esmorzar i dinar - roba adient per alta muntanya 

Confundido  DIFICULTAT : ALTA

Auto   SORTIDA : 7 : 00 HORES del  Bar NÚRIA.... ES PREGA PUNTUALITAT I VENIR ESMORZATS
 
7 : 35 HORES .... ES FARÀ UNA PARADA TÈCNICA PER TAL DE RECOLLIR LA GENT QUE ENS ESPERI A BESALÚ,

HORA APROXIMADA D'ARRIBADA AL PÀRQUING DEL REFUGI DE VALL TER 08,15 h.


SI FA BON DIA GAUDIREM D'UNES VISTES EXCEPCIONALS JA QUE DESDE DALT DEL PIC DE L'INFERN PODREM 
VEURE TOTS ELS LLACS DE LA VALL DE CARANÇÀ, LA VESSANT FRANCESA I CATALANA, I DES DELS BASTIMENTS ES UN VERITABLE BALCÓ.
 
La sortida la porta en Jaume Villalón.

 


Pic de l'Infern (2860 m)

Esvelt pic fronterer que domina el circ de Carançà. Amagat des del Sud i imponent des del Nord. Val la pena acostar-s'hi, per banyar-se en la contemplació de les línies austeres i dels calzes que contenen la gloriosa saba de la vida eterna. El nom que l'hi han donat no li fa justícia, ja que la puresa, el silenci i l'elevació que presenta inspira noms més propers a la divinitat. Benvinguts sigueu a l'esplendor dels Pirineus orientals. 2h 10' d'ascensió i uns 800 m de desnivell aprox. MAPA 

    Des de Camprodon (Ripollès) anem cap a l'estació d'esquí Vallter 2000. 1,6 km més amunt del rètol d'entrada, trobem a mà dreta un petit pla on deixar el cotxe (pàrquing d'Ulldeter, 2085 m). A l'altra costat de la carretera ja veiem un parell de rètols que ens indiquen l'inici del sender.

    Ens enfilem per l'evident itinerari -GR 11-, que ràpidament guanya alçada i ens situa davant del refugi d'Ulldeter (2220 m, 16'). El rodegem i, per la part del darrera, seguim el camí que remunta fins a l'ample coll de la Marrana (2515 m, 47'). Cruïlla de senders amb pal indicador.

Refugi d'Ulldeter (2220 m) 
Refugi d'Ulldeter (2220 m).
   
   
    Deixem a la dreta el tram final del pic de Bastiments, i continuem recte (Oest) pel GR-11 direcció Núria. Davallem cap a la capçalera de la Coma de FreserA 1h 08' bifurcació:
  • Esq. → GR 11-7 Refugi Coma de Vaca.
  • Recte-dreta → GR 11.
Nosaltres prosseguim per aquest últim, que ja comença de nou a enlairar-se entre torrents, marmotes i cabirols.

    Abans d'arribar al coll de Tirapits, deixem el GR per anar a la cabana-refugi del mateix nom que tenim a la dreta (1h 42'). Polsador emergències bombers 085. Al darrera, on es distingeix la punta del pic, un corriol va a buscar decididament la zona del coll del Portell amb la seva cresta.

Pic de l'Infern (2860 m) des de la cresta.
El pic de l'Infern (2860 m) des de la cresta.

    La traça escoll el millor passatge entre les roques. Quan sembla haver desaparegut, en comptes de seguir l'afilada cresta, davallem un xic per a trobar un pas que ens obliga a fer servir les mans, i així enllaçar amb el corriolet que guaitem a l'altra vessant (Nord).

    Un cop superat aquest tram molest, redescobrim la tranquil.litat a les envistes d'un collet, que ens permet alçar-nos respectuosament a l'altar major del Pic de l'Infern (2860 m, 2h 10').

Cim del pic de l'Infern (2860 m)
Cim del pic de l'Infern (2860 m).

    Panorama: A l'ENE el Canigó. A l'E Bastiments. Al S el Puig de Balandrau. Al SSO el Torreneules. A l'OSO el Puigmal. A l'O el Noufonts.
Lectures:  mapa "Puigmal", ed. Alpina. Lugar de Encuentro

 

 

 



NI EL COORDINADOR NI LA COLLA DELS PERDUTS ES FAN RESPONSABLES DE LA SEGURETAT DE NINGÚ. És deure de tot excursionista i muntanyec estar FEDERAT o portar assegurança equivalent.

jaume villalón