dijous, 25 de febrer de 2010

EXCURSIÒ DIUMENGE 7 - MARÇ - 2010 " A PEU PELS VOLTANTS DE LA BISBAL "

COLLA PERDUTS (DISPOSEM D´UN BLOGS , PER ACCEDIR-HI PODEU CLICKAR EN AQUEST ENLLAÇ: http://collaperduts.blogspot.com/- GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com VICENSOS - POKAPOCKS

DIFICULTAT : FÀCIL....APTA PER A TOTHOM
DESNIVELL : NOMÈS 50 MTS.
DURADA : 2 1/2 HORES
RUTA CIRCULAR : 10 KMS.....TOT EL RECORREGUT ES FA PER PISTES FORESTALS.

SORTIDA : 9 HORES AL BAR NURIA ( VENIR PUNTUALS I ESMORÇATS).
9 : 45 ´ AL PONT VELL DE LA BISBAL....CONSTRUÏT A L´ANY 1606.....50 MTS. ABANS D´ARRIBAR AL PONT DEL RIU DARO , VINGUENT DE GIRONA ,HI HA UNA FONT - SURTIDOR.....TRENCAR A LA DRETA I APARCAR.

1º ) VISITA AL CASC ANTIC DEL NUCLI....L´ESGLÈSIA , EL CASTELL , CARRERS ESTRETS I CASES VELLES. SORTIM DE LA BISBAL I EL CAMI ES TORNA PAISATGISTICAMENT MÈS AGRADABLE.....S´OBSERVEN ELS AMPLIS CAMPS DE CONREU I ELS RELLEUS DE LES GAVARRES.
2º ) PASEM A PROP DEL CONVENT DELS FRARES FRANCISCANS , L´EDIFICI , MAJESTUÒS , SITUAT A DALT D´UN TURÒ. TROBAREM EL GR - 92 - 1, QUE VE DE VLLPELLACH I ANIREM AL NUCLI DE :
3º ) SANT POL DE LA BISBAL, ESGLÈSIA ROMÀNICA DEL SÈGLE XI.
PER VEURA IMATGE CLICKA A L´ENLLAÇ :

http://www.xtec.es/centres/b7007300/comenius-it/imatges/santpoles.jpg

UNA DE LES TASQUES DELS RECTORS DE ST. POL , ERA INSTRUIR ALS SEUS FELIGRESOS.....I....DENUNCIAVEN PARROQUIANS COM PERE SALA , QUE AL 1313 , NO ANAVA A L´ESGLÈSIA, NO SE CONFESAVA I ENCARA DEIA QUE PREFERIA SER ENTERRAT AL COLL DE LA GANGA , ABANS QUE ALS CEMENTIRIS PARROQUIALS.....NATURALMENT PAGABA IMPOSTOS AL CLERO DE LA BISBAL , AL DE CRUÏLLES I AL DE GIRONA.....I....RAÖNS NO LI FALTABAN.
4º ) CASA NOVA DE ST. POL , MAJESTUOSA ......RIERA DEL VILAR I ARRIVAREM A L´ENTRADA DE LA BISBAL , PER LA CARRETERA DE LA GANGA.

RESUM : LA CAMINATA ENLLAÇA LA PLANA EMPRDANESA AMB ELS PRIMERS RELLEUS DE LES GAVARRES.....PASEM DE L´ESPAI DE TRANSICIÒ URBANA , ALS ESPAIS RURALS I NATURALS DE MUNTANYA.

IMPORTANT : CAL ESTAR FEDERAT , O EN POSESIÒ D´ALGUNA ASEGURANÇA....NI EL COORDINADOR , NI LA COLLA PERDUTS , ES FAN RESPONSABLES DE CAP ACCIDENT.