divendres, 4 de març del 2011

EXCURSIÓ DIUMENGE 6 - MARÇ - 2011 : " VOLTA DES DE OIX AL PUIG DEL BESTRAÇÀ PER HORMONIER I ESCALADUÏX"

COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D´UN BLOGS ,PER ACCEDIR-HI PODEU CLICKAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.


EXCURSIÓ DIUMENGE 6 - MARÇ - 2011 : " VOLTA DES DE OIX AL PUIG DEL BESTRAÇÀ PER HORMONIER I ESCALADUÏX"


DURADA : 6 : 00 hores ( SENSE COMPTAR PARADES).....PORTAR BOTES DE MUNTANYA , GORRA ,PROTECCIÒ SOLAR , CHUBASQUERO , BEGUDA I DINAR.

DESNIVELL : 870 mts.

RUTA CIRCULAR : 17´150 kms.

DIFICULTAT : MITJANA - ALTA

SORTIDA : 8: 00 HORES AL BAR NURIA....ES PREGA PUNTUALITAT I VENIR ESMORÇATS...!!!

8 : 35 HORES AL BAR L´ESPORT DE BESALÚ

9 : 00 HORES PÀRGING GRAN ABANS D´ARRIBAR AL POBLE , JUST DESPRÈS DE PASAR LA RIERA PER EL PONT
( ATENCIÒ....SIGUEU PUNTUALS , PER QUÈ EN CAS D´ARRIBAR TARD , NO HO PODREU COMUNICAR PER EL MÒBIL , PER FALTA DE COBERTURA )


Els roures “del rei” que són catalogats com a arbres monumentals per la Generalitat i que tenen més de 500 anys. Ara només n’hi ha dos ja que al 1997 el vent en va abatre el tercer.
A Escaladuix, des de la llera cal fer una grimpada molt dreta per seguir el camí fins tornar al Barrancot. Pels nanos és una aventura i pels grans també. Ara ja hi ha unes escales (graons metàlics) i s’hi puja molt bé. Recordo que fa anys hi havia un cable però algú el va treure i el GMVC hi va fer els esglaons.

La Ermita de Sant Julià de Bestracà (Mestracà según la pronunciación local) es una capilla del que fue el Castillo de Bestracà. Actualmente se encuentra en estado ruinoso y abandonado, pero todavía se observan parte de los muros románicos de lo que había sido la planta de la iglesia, formada por una sola nave acabada con un ábsis rectangular posiblemente pre-románico del siglo IX. Al norte de la iglesia se encuentran unos muros que podrían tratarse de una cisterna.