dimarts, 18 de desembre de 2012

EXCURSIÓ DIUMENGE 23 DE DESEMBRE 2012:" RUTA CIRCULAR PER SOLIUS " ELS CARCAIXELLS D'EN CAMA I EL MONTCAR (407 m.) I VISITA ALS PESSEBRES DEL MONESTIR DE SOLIUS""


COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D´UN BLOC. PER ACCEDIR-HI  PODEU CLICAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA  www.amicsdegirona.com  -  VICENSOS - POKAPOCSEXCURSIÓ  DIUMENGE   23 DE DESEMBRE 2012:   
        
" RUTA CIRCULAR PER SOLIUS " ELS CARCAIXELLS D'EN CAMA I EL MONTCAR (407 m.)    VISITA ALS PESSEBRES DEL MONESTIR DE SOLIUS""               
 
Reloj  DURADA :    5: 00  hores  (SENSE COMPTAR PARADES)..... IMPORTANT....!!!   PORTAR BOTES DE MUNTANYA , FOLRO POLAR,  BEGUDA  I DINAR.

Demonio  DESNIVELL : 650 m. d´ascens ULL !!: NO APTA PER A GENT AMB VERTÍGEN..!!! , GENOLLS FEBLES .. NO.!!!

Caracol  RUTA   CIRCULAR : 14 Quilòmetres

Confundido  DIFICULTAT : MITJANA - ALTA 

Auto  SORTIDA :    8 :30 HORES  DEL BAR NÚRIA....( PROP DE LA RENFE DE GIRONA).... VENIR PUNTUALS I ESMORZATS.... ( ATENCIÓ AMB L´HORARI )

                  9: 15 HORES..... AL PÀRQUING DEL MONESTIR DE SOLIUS....DIRECCIÓ LLAGOSTERA , ABANS DE ST. FELIU DE GUÍXOLS

AQUESTA RUTA ÉS EL SECRET MÉS BEN GUARDAT DEL MONESTIR DE SOLIUS.... PERÒ EL PARE ALBERTO , EN PAU DESCANSI , DAVANT L´INMINENCIA DE LA FI DEL MÓN EL 2012, PREDIT PER EL CALENDARI AZTECA... VA DONAR LLUM VERDA AL CONEIXEMENT DE L´ITINERARI , TRANSMESA GELOSAMENT DE GENERACIÓ EN GENERACIÓ DE MONJOS.....NOMÉS PER A COLLA PERDUTS.
 
1º )  EL CASTELL DE SOLIUS , ENCIMBELLAT A LA PEDRA , DEVIA ÉSSER QUASI INEXPUGNABLE A L´EDAT MITJANA... ESMENTAT A L´ANY 1208.. UNA JOIA...!!
 
2º ) COVA DEL MORO , D´ORIGEN PREHISTÒRIC.
 
3º ) LA RIERA DE STA. AGNÈS , EN MILERS D´ANYS , HA OBERT UNA FONDALADA , AMB L´EROSIÓ DE LES ROQUES GRANÍTIQUES....I.... CONSTITUEIX UN FENOMEN NATURAL GAIREBÉ ÚNIC .   ESTÀ PLE DE PETITES MUNTANYES PELADES, QUÈ SON MIRADORS EXCEL.LENTS :  ROQUES ÀLIGUES , ROQUES BESSONES , ROCA PONÇA... QUÈ SON UN PARADÍS PELS ESCALADORS.....I UN PAISATGE DE  FÀBULA.
 
4º ) CAN DURAN , DE L´ANY 1600....A PROP EL MONÒLIT DEL MONTCLAR.
 
5º ) EL CIM DEL MONTCLAR ( 407 m.)...HI HA UNA IMATGE DE ST. BERNAT DE MENTON ; PATRÓ DELS ALPINISTES... LA VISTA ES GRANDIOSA.
 
ÀLBUM PICASA DELS CARCAIXELLS CLICKAR A : http://picasaweb.google.es/jorvall1/CarcaixellsDeSolius#
 
PER ALS MÉS ESTUDIOSOS CLICKAR A :

  http://mediambient.gencat.cat/cat/el_medi/natura/sistema_informacio/inventari_interes_geologic/descriptiva/362_descrip.pdf
 
6º ) ELS CARCAIXELLS : UNA MERAVELLA PELS SENTITS.....VIA D´ESCALADA , NO ES NECESSITA ARNÉS , NI CASC.....ESTÀ EQUIPAT AMB CABLES D´ACER , CORDES, ESGLAONS METÀL·LICS....I ÉS RELATIVAMENT FÀCIL D´ACCEDIR-HI.
ULL....PELS PORUCS , O ELS QUE NO HO VEGIN CLAR , HI HA DUES OPCIONS ABANS DE PODER-SE RETIRAR , LES DUES FÀCILS... PEL COLL DE CEPS  I EL CAMÍ DE LES CARBONERES.
 
7º ) MENHIR DE CAN LLAURADOR , DATAT ENTRE EL 2.500 I EL 3.000 ABANS DE CRIST....IMPRESSIONANT MAS DE CAN DALMAU.....
 
8º ) VISITA ALS PESSEBRES DE SOLIUS...ELS FONS SÓN UNA MERAVELLA...OBERT DE 3 A 

 2/4 DE 6 DE LA TARDA.....ACABAREM RECORDANT L´ESPERIT NADALENC....!!!

Els Carcaixells i el MontclarCapella dels Carcaixells

Vistes des dels Carcaixells
A dalt trobem una altra cruïlla, amb un pal indicador: cap a l'esquerra la via ferrada i cap a la dreta els Carcaixells. Nosaltres prenem el de la dreta i en pocs minuts arribem a la capella dels Carcaixells, on aprofitem per veure les vistes i beure alguna cosa ja que fa calor a pesar que som ja entrada la tardor.
Som al primer i més petit dels turons que superarem o dels doms granítics que conformen els anomenats Carcaixells de'n Dalmau, a 220 metres d'altitud. Ara comença el camí equipat amb cadenes i graons de ferro.

Pas equipat als Carcaixells
 
Cadenes i bones vistes als Carcaixells
Alguns trams són força verticals i per això hem de fer força amb els braços, sobretot avui que la roca és mullada després de les darreres pluges. Poc després arribem al segon turó, a 284,5 metres, connectat amb el següent pel pont dels Arítjols, un petit i vell pont rovellat. Abans d'arribar-hi trobem un rètol penjat en un arbre que diu: RUTA PEL PONT és responsabilitat de cadascú el pas pel pont. El pont està tancat amb candau i un llampant rètol vermell que diu que no és permès el pas per ser propietat privada. 


Pont dels Arítjols
La informació que ens han donat és que l'amo del pont no vol sentir-se responsable del què li pugui passar als senderistes que creuin el pont. Més endavant trobarem un altre rètol que diu que el recorregut és tancat per motiu de seguretat. Així doncs nosaltres, sota la nostra responsabilitat, hem decidit de creuar el pont, tot i haver-hi un camí alternatiu que baixa en fort pendent fins el coll i suposem que torna a pujar.

Pont dels Arítjols
Superat el pont el camí segueix per la carena, fins el següent turó. Anem seguint les marques i llavors el camí es bifurca. Nosaltres prenem el de la dreta, que va per la carena i està marcat amb un cercle vermell, i deixem el de l'esquerra amb marques blaves. En aquest punt hi trobem també cadenes per la baixada.

Cadenes per la baixada

baixant dels Carcaixells
Al coll hi ha una cruïlla amb un rètol: al Montclar 1 hora. Una vegada superats els Carcaixells, el cim del Montclar és el nostre següent objectiu. Una vegada arribem al darrer turó ja baixem en fort pendent fins anar a trobar la pista que puja de Can Llaurador i que és al peu d'una torre elèctrica.

Cadenes per baixar
Cadenes per pujar
A peu de torre trobem un nou cartell que diu que el collet del Montclar és a 7 minuts i el Montclar a 13 minuts. Per arribar-hi prenem la pista que puja en fort ascens i que està força malmesa. Després la pista fa un gir a la dreta i arribem al collet. De nou hi trobem un rètol, el Montclar és a 6 minuts pel camí de la dreta. I en pocs minuts assolim un altre dels nostres objectius d'avui: el cim del Montclar, a 407 metres. 


Arribant al Montclar
En aquest darrer tram no hi ha cadenes i cal ajudar-se de les mans ja que el camí es per roca, però sense massa dificultat si un hi està acostumat.

Hem fet el cim

Detalls del cim del Montclar
Avui el dia és clar i veiem el mar per diverses bandes, pel massís de Cadiretes i per Platja d'Aro. També veiem les Gavarres i el Puig d'Arques i al darrera els Pirineus ja nevats en les cotes altes. 

Vistes des del Montclar
Aquí dalt fa fred i no ens entretenim. Mengem alguna cosa, fem les fotos de rigor i tornem. Inicialment ho fem pel mateix camí fins que deixem els Carcaixells, després del primer turó que hem superat. Quan som a 312 m. prenem un camí que s'endinsa al bosc i baixa decididament cap a la dreta, descendint fins a 250 m. en poc temps. 


camí del bosc, sender local
Més endavant trobem una altra cruïlla amb marques a la dreta i prenem aquest camí. De nou trobem cadenes i ferros per tornar a ascendir fins la Roca del Sol. ´

Pujant a la Roca del Sol

Camí equipat a la Roca del Sol
Des d'aquí tenim una perspectiva increïble dels Carcaixells i del pont que abans hem creuat. Descendim de la roca i seguim per dins del bosc, on el camí va fent ziga-zagues.

Baixant de la Roca del Sol
 
NI EL GUIA NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT...ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA  ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C... I PORTAR LA TARGETA QUÈ ÉS L´ASEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.