dilluns, 1 de febrer de 2010

EXCURSIÒ DIUMENGE 14 - FEBRER - 2010 " ELS DÒLMENS DE VILAJUÏGA - ST. PERE DE RODES - CASTELL DE VERDERA "

COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D´UN BLOGS ,PER ACCEDIR-HI PODEU CLICKAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS

RUTA CIRCULAR: 16 KMS. ( PORTAR DINAR , BEGUDA I CALÇAT ADECUAT).
DESNIVELL : 700 MTS
DURADA : 5 1/2 HORES ( SENSE COMPTAR PARADES)
DIFICULTAT : MITJANA.

SORTIDA : 8 HORES BAR NURIA ( PUNTUALITAT I VENIR ESMORÇATS)

9 HORES ; A LA PZA MAJOR DE VILAJUÏGA , DEVANT L´ESGLÈSIA....ANAR PER CINTURÒ DE RONDA DE FIGUERES , SORTIDA LLANÇÀ , I TRENCAR AL FINAL DE LA RECTA ,ABANS DEL CASTELL DE QUERMANÇÓ , A LA DRETA , DIRECCIÒ VILAJUÏGA.

1º ) TROBAREM 8 DÒLMENS , ENTRE L´ASCENS I EL DESCENS ; DÒLMEN DE LA VINYA DEL REI , EL DE GENOLLAR , DE LA TALAIA , DE LES RUÏNES , DE LA CARENA , CAIGUT II , CAIGUT... I I LA COVA DEL LLOP .

EL FONS DE LA VALL DE VILAJUÏGA , VA ESTAR OCUPAT PER ELS POBLES DEL NEOLITIC , EL PENDENT ES FORT , PERÒ EL PANORAMA MAGNÍFIC.DÒLMEN DEL PUIG MARGALL...I....MAS MARGALL.

2º ) SANTA HELENA : PETITA I TRISTA....BELL RECORD DE L´AUSTERITAT DELS ANACORETES QUE , LLUNY DEL BULLICI MUNDÀ , CERCAVEN LA SOLITUD EN AQUELLES GARROTXES INACCESIBLES , PER DEDICAR-SE A UNA VIDA CONTEMPLATIVA I DE PENITENCIA.

PER GAUDÏR DE BONICAS FOTOS DEL LLOC , RES MITLLOR QUE ACCEDIR A L´ALBUM PICASA D´EN NARCIS PUJADES ,CLICKEU A :

http://www.pujades.net/arxius_rutes/ruta_a_peu/rodes_vall/album/index.html

3º ) MONASTIR DE ST. PERE DE RODES : VERITABLE JOIELL DE L´ART ROMÀNIC ....ESGLÈSIA PREROMÀNICA DEL SÈGLE X....FINS A 5 SÈGLES MÈS TARD , S´HI MANTINDRÀ EL CULTE PER ELS MONTJOS BENEDICTINS.......ABANDONAT AL 1880 , LA CODICIA L´HA ESQUARTERAT , PER ENRIQUIR POBLACIONS VEÏNES.

SENZILLA , SEVERA , AMB COLUMNES MONOLÍTIQUES DE TEMPLES PAGANS , CAPITELLS BELLAMENT CISELLATS , CLAUSTRES , CEL.LES DE FLAGELACIÓ...DUES TORRES S´AIXEQUEN COM GELOSES TALAÏES , AMB UNA INMILLORABLE PERSPECTIVA SOBRE LA SERRA DE RODES I EL MAR.

4º ) CASTELL DE ST. SALVADOR , SÈGLE X , ELS ESPADATS DE MIGDIA REBEN EL NOM DE SALT DE LA REINA....UNA LLEGENDA EXPLICA COM UNA DAMA PREFERÍ LA MORT, AL CASAMENT AMB UN SERRAÍ.
LES VISTES SOBRE LA PLANA DE L´EMPORDÀ SON D´ANTOLOGÍA....

RESUM : UNA VOLTA SUPERDIDÀCTICA , IDEAL PER DIES SOLEÏATS DE L´HIVERN.

IMPORTANT : CAL ESTAR FEDERAT , O EN POSESIÒ D´UNA ASEGURANÇA. NI EL COORDINADOR , NI LA COLLA PERDUTS , ES FAN RESPONSABLES DE CAP ACCIDENT.