dimarts, 12 de març de 2013

EXCURSIÓ DIUMENGE 17 - MARÇ DE 2013 :" VOLTA DES D'OIX AL PUIG DEL BESTRAÇÀ PER HORMONIER I ESCALADUÏX"

COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D'UN BLOC, PER ACCEDIR-HI  PODEU CLICAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com  

                  
EXCURSIÓ DIUMENGE   17 - MARÇ  DE  2013 :  

             " VOLTA DES D'OIX AL PUIG DEL BESTRAÇÀ 
                       PER HORMONIER I ESCALADUÏX"

Reloj  DURADA :  6 : 00   hores ( SENSE COMPTAR PARADES)...  PORTAR BOTES DE MUNTANYA , IMPERMEABLE ,  BEGUDA I DINAR.

Demonio  DESNIVELL :  870 mts.   NO APTA PER A GENT AMB VERTIGEN....!!   MIREU LES FOTOS D'ESCALADUÏX A BAIX..!!

Caracol  RUTA  CIRCULAR :  17´150 km.                                      

Confundido  DIFICULTAT :  MITJANA - ALTA   
                           
Auto  SORTIDA :   8: 00 HORES  DEL BAR NÚRIA....  (al costat de l'estació de Renfe de Girona )..... ES PREGA PUNTUALITAT I VENIR ESMORZATS...!!!

                          8 : 35 HORES  AL BAR L'ESPORT DE BESALÚ

                          9 : 00 HORES PÀRQUING GRAN ABANS D´ARRIBAR AL POBLE D'OIX, JUST DESPRÉS DE PASSAR LA RIERA PEL PONT 

                                                          ( ATENCIÓ....SIGUEU PUNTUALS , JA QUE,  EN CAS D'ARRIBAR TARD , NO HO PODREU COMUNICAR PEL MÒBIL  PER FALTA DE COBERTURA )

S. Llorens d'OixCastell d'Oix
 


          LA VALL D'HORMONIER                                                                                                

                  ROURES DEL REI  ;  500 ANYS


                           L´ESCALADUÏX                                            Els roures “del rei” que són catalogats com a arbres monumentals per la Generalitat i que tenen més de 500 anys. Ara només n’hi ha dos ja que al 1997 el vent en va abatre el tercer.
A Escaladuix, des de la llera cal fer una grimpada molt dreta per seguir el camí fins tornar al Barrancot. Pels nanos és una aventura i pels grans també. Ara ja hi ha unes escales (graons met àlics) i s’hi puja molt bé. Recordo que fa anys hi havia un cable però algú el va treure i el GMVC hi va fer els esglaons.


 LA VALL D´HORMONIER.....  ELS ROURES DEL REI
                               
                                                bestraca3281

   
 La Ermita de Sant Julià de Bestracà (Mestracà según la pronunciación local) es una capilla del que fue el Castillo de Bestracà. Actualmente se encuentra en estado ruinoso y abandonado, pero todavía se observan parte de los muros románicos de lo que había sido la planta de la iglesia, formada por una sola nave acabada con un ábsis rectangular posiblemente pre-románico del siglo IX. Al norte de la iglesia se encuentran unos muros que podrían tratarse de una cisterna.
             
 
Castell de Bestracà. Documentado el año 977 siendo su primer señor Bernat de Bestraca. Este personaje formó parte de la expedición catalana que en el año 1010  partió hacia Cordoba junto con Ramón Borrell I. Numerosas familias han participado en el historial del castillo a partir de éste momento: los Sales, la Cartellà, los Vidal, los Blau y los Baturell.
La cima de Bestracà domina un impresionante paisaje de la Garrotxa y las cumbres pirenaicas. Sobre dicha cima se encuentran los restos del castillo de Bestracà, entre ellos, y también muy mezclados y confundidos los restos de las paredes de la iglesia del castillo, dedicada a San Julián.
Junto a la iglesia románica del Sant Andreu se conservan ruinas de los muros y torres del recinto.


           
                                 

 

NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT.... ÉS DEURE DE L'EXCURSIONISTA  ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C... I PORTAR LA TARGETA , QUÈ ÉS L'ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.