dijous, 5 de juliol de 2012

PROPOSTA SORTIDA DIES 28-29 DE JULIOL - PER LES MUNTANYES D'ANDORRA AMB TENDES....!!‏Sortida el dia 28 (DISSABTE) A LES 13,30 DEL PÀRQUING DE LA ROTONDA DE DESPRÉS DE LA COPA
 
S'HAURÀ DE VENIR DINAT

PARADA TÈCNICA A BESALÚ : 14: 05´
PARADA TÈCNICA PER RECOLLIR USUARIS VIC - TORELLÓ : 14 : 40´ SOTA L´ESTACIÓ ENLLAÇ RENFE-CREMALLERA DE RIBES DE FRESER...PÀRKING A LA CARRETERA....HI HA UN BAR I UNA BOTIGA D´ESPORTS
 
Anirem a ANDORRA per Besalú - Olot - Ripoll - Puigcerdà - (Anirem per França per tal d'evitar el transit per Andorra La Vella - Les Escaldes ) -La Tour de Carol - Porta - Portè - Col de Puimorens - Pas de la Casa - Soldeu - passat Soldeu en direcció a Encamp, a ma dreta i ha una carretera que va a la Vall d'Incles - s'ha d'arribar fins al Pont de la Baladosa i allà acamparem - soparem - esmorzarem, i ben aviat pel matí endreçarem el material de tendes i farem una volta per les muntanyes d'Andorra .
 
 
DIA 29 -PORT D'INCLES O DE FONTARGENT (2.263m) - PIC DE FONTARGENT (2.619m) - PIC ARRODONAT (2.729M) - TOSSAL DE LES MUSSOLES- ESTANY D'ISLA - PONT DE LA BALADOSSA.
 
ÉS UN PAISATGE INÈDIT POC FREQÜENTAT I UNA BONA ATALAIA PER VEURE LES MUNTANYES VEÏNES DE L'ARIEGE FRANCÈS.
 
ATENCIÓ: Ja que haurem de portar tendes de campanya, la gent que vulgui venir s'haurà d'apuntar a en JAUME VILLALON per telefon - 629 56 28 05, el nombre de places és limitat i es donarà un nº a cada un per rigorós ordre.
 
CALDRÀ PORTAR - el sopar del dissabte - esmorzar i dinar del diumenge, aigua - 
 
EQUIPAMENT - Portar botes de muntanya - crema solar - gorra - frontal - Aigua en quantitat - (per la travessa mínim un litre) - sac de dormir (PENSEU QUE A L'ALTA MUNTANYA LA TEMPERATURA A LA NIT POT SER DE MENYS DE 6º)- roba d'abric per la nit equivalent a pantalons llargs - un folre polar d'estiu o similar - una jaqueta de gore pel vent o la pluja.

   La vall d’Inclés, un dels indrets que més m’agraden de visitar a Andorra
   

La vall d’Inclés, un dels indrets que més m’agraden de visitar a Andorra


   Pujant a redós de l’obaga de Juclar i els contraforts del Fontargent, per la vall del Manegor, amb el port d’Incles al fons  

   

   Pujant a redós de l’obaga de Juclar i els contraforts del Fontargent, per        la vall del Manegor, amb el port d’Incles al fons 


  El port d’Incles o de Fontargente (a 2.263 m), punt fronterer entre els estats andorrà i francès, esguardat pel pic Negre de Juclar 
   

El port d’Incles o de Fontargente (a 2.263 m), punt fronterer entre els estats andorrà i francès, esguardat pel pic Negre de Juclar

  
    
   La panoràmica sobre la cubeta dels estanys de Fontargent és preciosa i a més a més , com veurem, està protegida per un grup de cims veritablement impressionants (de moment per la dreta treu el nas el Rulhe)
   

La panoràmica sobre la cubeta dels estanys de Fontargent és preciosa i a més a més , com veurem, està protegida per un grup de cims veritablement impressionants (de moment per la dreta treu el nas el Rulhe)

  I una altra panoràmica més sobre el que tenim a l’altre vessant del port
  

I una altra panoràmica més sobre el que tenim a l’altre vessant del port

  L’estany de Fontargent i el pic de Rulhe (en un cercle he marcat l’ubicació del seu refugi)
  

L’estany de Fontargent i el pic de Rulhe (en un cercle he marcat la ubicació del seu refugi)

  Dalt del cim se’ns mostra l’estany de l’Isla i el pic d’Anrodat, amb el grup de la coma de Varilles / Ransol al darrere
  

Dalt del cim es mostra l’estany de l’Isla i el pic d’Anrodat, amb el grup de la coma de Varilles / Ransol al darrera

  Aquesta panoràmica, pujant pel llom herbat de l’Anrodat, ens permet veure la cresta en la seva totalitat. Per als meus companys, habituats a aquesta mena de relleus, els hi ha semblat un passeig, a mi m’ha semblat un itinerari prou entretingut
  

Aquesta panoràmica, pujant pel llom herbat de l’Anrodat, ens permet veure la cresta en la seva totalitat.

  En Jaume al tram final de la tartera, amb l’estany de l’Isla al seu darrere
  
  

 al tram final de la tartera, amb l’estany de l’Isla al seu darrere

  El pont de la Baladosa, punt de sortida als sectors de Juclar i Siscaró, tanca la vall en la confluència dels rius que baixen d’aquests dos indrets i del que acabem de fer
  

El pont de la Baladosa, punt de sortida als sectors de Juclar i Siscaró, tanca la vall en la confluència dels rius que baixen d’aquests dos indrets i del que acabem de ferNI EL COORDINADOR NI LA COLLA DE PERDUTS ES FAN RESPONSABLES DE LA SEGURETAT DE NINGÚ, és obligació de tot muntanyec està en possesiò de la Tarja de Federat de Muntanya què és l'assegurança en cas d'accident. 
======


Jaume Villalón

Girona

SORTIDA DIUMENGE 8 - JULIOL - 2012 : "VALLTER - ROCA DE COLOM - COSTABONA -REFUGI COSTABONA - RIERA DE CARBONERS -SETCASES "


COLLA PERDUTS (DISPOSEM D´UN BLOC, PODEU ACCEDIR-HI EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA  www.amicsdegirona.com  -  VICENSOS - POKAPOCKS.

SORTIDA  DIUMENGE  8 - JULIOL - 2012 : 
"VALLTER - ROCA DE COLOM - COSTABONA -REFUGI COSTABONA - RIERA DE CARBONERS -SETCASES "

Reloj  DURADA :  5 :00   hores  (SENSE COMPTAR PARADES).....  PORTAR BOTES DE MUNTANYA, GORRA , PROTECCIÓ SOLAR , IMPERMEABLE , BEGUDA  I DINAR.

Demonio  DESNIVELL :  561 m. d´ascens... i .....1141 m. de descens....!!!  Ull amb les coixeres , turmells.. meniscs ... etc.

Caracol  RUTA  SEMI - CIRCULAR :  17´35 km....Els que es vulguin banyar portar banyador , veure foto final Salt d´en Batlló

Confundido  DIFICULTAT :  MITJANA  -  MITJANA / ALTA 

Caluroso   GUIES   :  JAUME VILLALON   I   SANTS 

Auto  SORTIDA :   8: 00 HORES  del Bar NÚRIA... ES PREGA PUNTUALITAT I VENIR ESMORZATS

                          8 :35 Hores al Bar l´Esport de Besalú, anirem a Setcases i deixarem cotxes per a la tornada.... a meitat del poble, al cantó de la riera... on surt el GR que va a Molló ( pont romànic i font) , pàrquing al costat de restaurants.
Pujarem tots amb la resta de cotxes a VALLTER 2000  ( 2110 m.)  on aparcarem.

Ascensió a la Portella de Mentet.. .i a mitja pujada anirem cap a la Portella de Marens ( 2382 m.)... planejarem pel Camp Magre  fins a la Roca de Colom ( 2506 m.).... Fonts del Tec.... .aquí comença el descens cap a Coll de Pal ( 2318 m.).... ascens al Costabona ( 2464 m.)....Refugi del Costabona ( 2168 m.).... Refugi forestal Jaume Farre ( 1979m.).... i.... descens per la riera de Carboners,  plena de pins , flors i salts d´aigua fresca fins arribar a Setcases ( 1250 m.).

Una gran volta que combina la zona alpina  amb vistes espectaculars... i.... els boscos de Setcases que són una meravella.

  
                                                        plànol ampliat a 1500 px
MAPA ITINERARI FINS EL COSTABONA
PER AMPLIAR-LO : FEU DOBLE CLIC SOBRE EL MAPA
                                          
Sortida amb força  fred i dia clar des de l'aparcament de Vallter 2000. Pugem els plans de dalt.
Ens dirigim al clot de la portella, on trencarem a la dreta. Vista dels Gra de Fajol i Bastiments al fons.
Estem acabant el primer tram, el més costerut de tots, exceptuant la pujada al Costabona.

Des del camp magre petit es pot veure una vista del circ d'Ulldeter. El dia acompanyava.
 
 
Hem deixat la portella i ens adrecem cap el camp magre, el camí marcat amb lloses.
 
Vista a la dreta del Roca Colom, per on hem vingut, els plans de Callau.
                                                                                                                               circ de Concrós, des del Roca Colom
Omplint aigua del Tec, molt fresca i bona.
...amb vistes al Costabona
Costabona !!!
EL COSTABONA
 
EL COSTABONA I LES ROQUES DEN MERCE


                                  ssl21994.JPG 
Pedra  rodona
brollador de  jardí
a la muntanya.
                                 ssl21991.JPG
Temps de rieres
de verds i blaus i grocs.
Gaudim de l’aigua,
assedegats  de frescor
assadollem l’esperit.
El cossi  d’en Batlló,  a  la riera  de Carboners, prop de Setcases.
                                   
 NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT.... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA  ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C... I PORTAR LA TARGETA QUÈ ES L´ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.