dimarts, 14 de febrer del 2017

Sortida matinal dissabte 18 de Febrer 2017 ; "Volta circular inèdita; La serra de Can Ginestar- Merlant , a prop de Banyoles"

Sortida matinal dissabte 18 de Febrer 2017 ;
"Volta  circular inèdita; La serra de Can Ginestar- Merlant , a prop de Banyoles"

Demonio  DESNIVELL :  390 mts. acumulats de pujades i els mateixos de baixada
Reloj  DURADA :    3:30 ´ hores    ( Efectives i sense comptar parades)
Caracol  RUTA   CIRCULAR ;  13´5 km.
Confundido  DIFICULTAT :   MITJANA - FÀCIL
Caluroso  COORDINADOR  :  Sants    ( mòbil 676902240)
 Emoji   Emoji  Emoji   EL TEMPS : https://www.eltiempo.es/banyoles.html
 Emoji    
Material aconsellat: botes de muntanya (millor de canya alta)-Pals de Treking-Roba adecuada per l'epoca- En cás de risc de pluges cal portar capelina o similar-esmorçar- aigua
Auto  SORTIDA : 8: 30 Hores ( Ep...!! amb l´horari) al BAR NÚRIA... ( A PROP DE L'ESTACIÓ RENFE DE GIRONA )...VENIR PUNTUALS I ESMORZATS
 
    
8:35 Hores...AL PAVELLÒ DE FONTAJAU...per reagrupar la colla.
Anirem direcciò a Banyoles , agafarem primer l´autopista a la sortida Oest de la Nestlé , després l´Autovía fins a Banyoles...i encetarem la GI- 524 , la carretera que va a Mieres  ; la font de la Puda , trencant a l´esquerra a Pujarnol....que no agafarem...i uns 200 mts més enllà , a l´esquerra : gran esplanada de pàrking de " les Estunes"
 
    
9:05 Hores...
 
quedarem al Pàrking de les Estunes ,
 
per reagrupar cotxes.....al lloc final no hi han gaires llocs d´aparcament
  
 
     
 
9:25 Hores...
 
donarem la volta a l´Estany , per Porqueres , pujarem per la C-150a i trencarem a l´esquerra : direcciò Merlant - Can Soler i aparcarem a Can Gallifa ; Massia al cantò de la pista de terra , que tè una església.
  
 

Vista general

El lloc de Merlant apareix documentat ja en l´any 979.El topònim de Merlant prové de l´adjetiu llatí Merus , que vol dir clar o pur.Problablement feia referencia a l´aigua de la riera que discorre per aquest indret.

Absis


Foto de Banyoles-Merlant-Torre Can Ginestar-Serinya-Banyoles                                                           Torre Can Ginestar ( 494 mts.) telegrafía óptica.
Foto de Banyoles-Merlant-Torre Can Ginestar-Serinya-Banyoles

Resultat d'imatges de Merlant
                                                     Casa rural Can Soler de Merlant

NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C I PORTAR LA TARJA QUÈ ÉS L'ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.