dilluns, 28 d’octubre de 2019

Excursió (Ep...!!!) diumenge 3 de Novembre 2019 :" St. Andreu de la Vola - St. Natzari- Fageda de la Grebolosa - Serra dels Llancers - St. Miquel de Castelló - Joanetes". OPCIÒ B ; COLL DE BRACONS - SERRA DELS LLANCERS - JOANETES

Excursió (Ep...!!!) diumenge 3 de Novembre 2019 :" St. Andreu de la Vola - St. Natzari- Fageda de la Grebolosa - Serra dels Llancers - St. Miquel de Castelló - Joanetes".
OPCIÒ B  ; COLL DE BRACONS - SERRA DELS LLANCERS - JOANETES
DURADA :  6:45´ hores  (  sense comptar parades)           OPCIÒ B : 5:00´ hores
DESNIVELL :  893 mts. acumulats de pujades .....OPCIÒ B : 561 i  1.148 mts de baixada ...!! 
RUTA  CIRCULAR :  17´51  kms.            OPCIÒ B :  14´5 kms. 
DIFICULTAT : MITJANA  - ALTA          OPCIÒ B : MITJANA 
MATERIAL A PORTAR: Botes de muntanya (millor de canya alta)- Pals de Trek - Si el temps pintés petites plutges portar capelina o similar- avituallament:  esmorzar - 1 cantimplora amb  aigua (no trobarem fonts...!!) i dinar.
SORTIDA :       7: 50 Hores ( Ep...!! amb l´horari) al BAR NÚRIA... ( A PROP DE L'ESTACIÓ RENFE DE GIRONA )...VENIR PUNTUALS I ESMORZATS
                         8: 00 Hores...Al pavellò de Fontajau
             8: 30 Hores. Parada técnica  AL PÀRQUING " DIA " D'ANGLÈS.... ( ABANS CHAMPIONS) , AL COSTAT DE LA ROTONDA,
                         9:00´Hores  Aparcar al PÀRQUING AL COSTAT DEL RESTAURANT FONDA BARRIS, DE JOANETES ( NO AGAFEU EL TÚNEL DE BRACONS , ANEU PER LA CARRETERA VELLA ( GI - 5273 ).
DEIXAREM COTXES PER A LA TORNADA...!!
                         L´OPCIÒ B  ; BAIXERAN A COLL DE BRACONS I ENS ESPERARAN A COLL DE LA GRABULOSA ( CAMINAR UNS 500 MTS )
             9:30´Hores   A ST. ANDREU DE LA VOLA , ENCREUAMENT A L'ESQUERRA , I PÀRQUING A  50 m , DEL MAS - RESTAURANT CAN PIGUILLEM , MOLT AMPLI. 
Resultat d'imatges de SANT MIQUEL DE CASTELLO
                                MAPA ORIENTATIU
Falgars - El mirador amb el Puigsacalm i Sant Miquel de Castelló 
 
Imatge relacionada
ITINERARI ; 
1er )  ANIREM PER UNA PISTA , QUE PASSARÀ JUST PER EL CIM DE LA BOCA DE SORTIDA DEL TÚNEL DE BRACONS ,  TRAVESSA  DIFERENTS COPS EL RIU FORNÉS.. LES PASTURES DE CAVALLS I VAQUES ESTAN HARMONITZADES AMB L'ENTORN. 
Imatge relacionada 
2n ) ERMITA RESTAURADA DE St. NATZARI , AMB MITJA DOTZENA DE ROURES MONUMENTALS. 
3er ) FAGEDA DE LA GREVOLOSA : EL LLOC ÉS POBLAT PER CENTENARS DE FAIGS DE MIDES EXTRAORDINÀRIES , DE 1/2 m. DE DIÀMETRE I DEPASSEN ELS 30 m  D'ALÇADA.... ES TRACTA DELS FAIGS MÉS ALTS DE CATALUNYA.....I... 3 D'ELLS ESTAN CATALOGATS DE MONUMENTALS.
EL SILENCI , LA PENOMBRA I L'IMMENSITAT DE L'ARBREDA , CONFEREIXEN UNA MÀGIA ESPECIAL A L'INDRET , QUE SEMBLA TALMENT " UNA CATEDRAL VESTIDA PER LA NATURA ".
Imatge relacionada
             
FAGEDA DE LA GREVOLOSA
 
4t ) SERRA DE LLANCERS ; FINS A 4 MIRADORS NATURALS , A 1200 m D´ALÇADA , NO ENS DEIXARAN INDIFERENTS A LES IMATGES SOBRE OLOT , LA VALL D'EN BAS I BRACONS........LES INCOMPTABLES FAGEDES ENS DONARAN UNA SENSACIÓ DE BOSCOS DE FADES.
5è ) CASTELL DE St. MIQUEL DE CASTELLÓ , ACTUAL REFUGI DEL GEiEG , A 953  m  D'ALÇADA... MIRADOR EXCEPCIONAL DEL NAIXEMENT DEL RIU FLUVIÀ I CABRERA.......ARRIBAREM A JOANETES PEL GR- 2.
Resultat d'imatges de FAGEDA DE LA GREVOLOSA -SANT MIQUEL DE CASTELLO 
RESUM  ; JOANETES I ST. ANDREU DE LA VOLA , SÓN ANOMENATS POBLES PESSEBRES, PEL GRAN NIVELL PAISATGÍSTIC I EL BON ESTAT DE CONSERVACIÓ DE LES CONSTRUCCIONS RURALS.
ELS MIRADORS AMB PENYA-SEGATS I LA CONTÍNUA SUCCESSIÓ DE FAGEDES , AMB EL POLICROMISME DE LES FULLES , ENS DEPAREN DE BON SEGUR BELLES SENSACIONS DE TARDOR.
NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C I PORTAR LA TARJA QUÈ ÉS L'ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.
 
Resultat d'imatges de FAGEDA DE LA GREVOLOSA -SANT MIQUEL DE CASTELLO
                    fageda famosa sens dubte que es la de Otxarreta