dimarts, 28 de juliol del 2015

Excursió diumenge 2 d´Agost-2015 :"de Campdevànol al torrent de la Cabana i banyada a les gorgues‏"‏

Excursió diumenge 2 d´Agost-2015 :

"ruta de les 7 cascades del torrent de la cabana a Campdevànol i banyada a les gorgues "

Reloj  DURADA :  5: 20 ´  hores  ( Efectives i sense comptar parades)
Demonio  DESNIVELL :  620 mts. d´ascens
Caracol  RUTA  CIRCULAR :  17´00 km. 
Confundido  DIFICULTAT :  MITJANA
Caluroso  COORDINADOR :  Sants
 Emoji   Emoji  Emoji   EL TEMPS :  http://www.eltiempo.es/campdevanol.html
Emoji       G.P.S.  Track/Waypoint   

PDF]Mapa i informació Volta al Torrent de la Cabana i Emprius

 Emoji  MATERIAL A PORTAR: Botes de muntanya (millor de canya alta)- Pals de Trek - Roba del temps , sense oblidar que  és un temps canviant- Gorra -Crema solar - Si el temps pintés petites pluges portar capelina o similar- avituallament:  esmorzar i dinar - 1 cantimplora amb mínim d´un litre d'aigua molt fresca ....
 BANYADOR , TOVALLOLA PETITA I XANCLETES PER ANAR PER EL AIGUA,

Auto  SORTIDA :   Ep amb l´horari ...7 : 30 HORES. DEL BAR NÚRIA... ( A PROP DE L'ESTACIÓ RENFE DE GIRONA )...VENIR PUNTUALS I ESMORZATSEmojiEmoji
         8: 00 HORESParada técnica a Coll de Ravell...( sortida Viladrau , de l´eïx transversal).... per recollir la gent de la Selva. EmojiSortim de Coll de Ravell a Vic . Prenem la C-17 en direcció a Puigcerdà fins arribar a la població de Campdevànol.
         8:45´ HORES... SORTIREM A PEU DES DE LA PLAÇA DE L´ESGLÈSIA DE SANT CRISTÒFOL DE CAMPDEVÀNOL..
CAMPDEVÀNOL – ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT CRISTÒFOL
          ESGLÈSIA DE SANT CRISTÒFOL.....punt de sortida....!!

Campdevànol – Serrat d'Estiula– Collet de l’Auró – Sant Feliu d’Estiula – Cascades de la ribera d’Estiula - Font del Querol -Campdevànol 

Itinerari dibuixat sobre els mapes de Catllaràs i del Taga de l'Editorial Alpina


http://xtec.cat/~probert/it/rip/estiul2/cat.htm
MAPA ORIENTATIU I AMPLIAT DE LES GORGUES :

                    

Itinerari de natura pels gorgs del Torrent de la Cabana

PER SI US HEM DE CONVÈNCER:
• Itinerari que ressegueix el fresquívol torrent d’Estiula, conegut popularment com el torrent de la Cabana, on podrem gaudir de la bellesa visual dels seus salts d’aigua i refrescar-nos a l’estiu als seus gorgs d’aigües transparents.
• Durant el recorregut podem observar diferents comunitats vegetals que es disposen segons els condicionants ambientals i l’acció modificadora de l’ésser humà, com és el cas del bosc de ribera, format principalment per verns, que hi ha a la llera del riu Merdàs; la pineda de pi roig, plantada amb finalitats productives, que va substituir les rouredes, i els boscos caducifolis originaris que ocupen la major part de la vall d’Estiula. També hi ha zones obertes, formades per feixes amb prats i matollars, que ens recorden que totes aquelles valls s’havien conreat i que actualment resten abandonades o tan sols aprofitades com a terrenys de pastura per al bestiar.
• La presència de l’activitat humana en aquestes valls és present en les restes d’una antiga teuleria i d’un possible antic molí sota el mas del Colomer, en alguns masos encara avui en dia actius, com cal Paraire i Bussacs, i en l’activa explotació forestal que ha obert amples i fangosos camins i ha deixat petja en les zones d’aclarida dins del bosc.
• Finalment, en el punt més alt de l’itinerari es gaudeix d’una vista cap a la Serra de Montgrony i Serra Cavallera, les dues grans serralades del Prepirineu del Ripollès.
                                                       

  
NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT.... ÉS DEURE DE L'EXCURSIONISTA  ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C... I PORTAR LA TARGETA QUÈ ES L'ASSEGURANÇA EN CAS D'ACCIDENT.