dimarts, 5 de juliol de 2011

SORTIDA DIUMENGE 10 - JULIOL - 2011 :"RUTA DE LES 7 CASCADES DEL TORRENT DE LA CABANA A CAMPDEVÀNOL I BANYADA A LES GORGUES "

COLLA PERDUTS (DISPOSEM D´UN BLOC, PODEU ACCEDIR-HI EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.


SORTIDA DIUMENGE 10 - JULIOL - 2011 :


"RUTA DE LES 7 CASCADES DEL TORRENT DE LA CABANA A CAMPDEVÀNOL I BANYADA A LES GORGUES "DURADA : 4 : 00 hores (SENSE COMPTAR PARADES)

PORTAR : BANYADOR , TOVALLOLA , XANCLETES, PROTECCIÓ SOLAR, DINAR , BEGUDA FRESCA I CALÇAT ADEQUAT

DESNIVELL : 403 m.

RUTA CIRCULAR : 12 km.

DIFICULTAT : MITJANA

SORTIDA : 8: 00 HORES del Bar NÚRIA....ES PREGA PUNTUALITAT I VENIR ESMORZATS

8 : 35 Hores al BAR L´ESPORT DE BESALÚ.... ANEM DIRECCIÓ RIPOLL... CAMPDEVÀNOL...TRENCAR A L´ESQUERRA DIRECCIÓ A GOMBRENY... I A TRES QUILÒMETRES... UNS METRES ABANS DEL CÀMPING ELS PIRINEUS , TROBEM L´ÀREA RECREATIVA DEL TORRENT DE LA CABANA... ATENCIÓ AL PONT QUE ÉS ESTRET.....I PÀRQUING PELS COTXES.......

ATENCIÓ : ORDENANÇA MUNICIPAL QUE ENTRARÀ EN VIGOR A FINALS D´AGOST: ES PAGARAN 5 EUROS PER A APARCAR, PER TAL DE REGULAR LA MASSIVA AFLUÈNCIA DE BANYISTES.


POSSIBILITAT OPCIONAL : ANAR A VISITAR, DES DEL GORG GRAN COLOMER, L´ESGLÈSIA ROMÀNICA DE ST. FELIU D´ESTIULA ( TOT 1 : 30 HORES MÉS )
A LA TORNADA TROBAREM DUES FONTS D´AIGUA FRESCA : LA MOSQUERA I LA FONT DEL QUEROL
Itinerari de natura pels gorgs del Torrent de la Cabana
ELS GORGS"Itinerari que recorre el torrent de la Cabana on podrem gaudir de la bellesa visual dels seus salts d´aigua i refrescar-nos als seus gorgs d´aigues transparents"• Itinerari que ressegueix el fresquívol torrent d’Estiula, conegut popularment com el torrent de la Cabana, on podrem gaudir de la bellesa visual dels seus salts d’aigua i refrescar-nos a l’estiu als seus gorgs d’aigües transparents.


• Durant el recorregut podem observar diferents comunitats vegetals que es disposen segons els condicionants ambientals i l’acció modificadora de l’ésser humà, com és el cas del bosc de ribera, format principalment per verns, que hi ha a la llera del riu Merdàs; la pineda de pi roig, plantada amb finalitats productives, que va substituir les rouredes, i els boscos caducifolis originaris que ocupen la major part de la vall d’Estiula. També hi ha zones obertes, formades per feixes amb prats i matollars, que ens recorden que totes aquelles valls s’havien conreat i que actualment resten abandonades o tan sols aprofitades com a terrenys de pastura per al bestiar.


• La presència de l’activitat humana en aquestes valls és present en les restes d’una antiga teuleria i d’un possible antic molí sota el mas del Colomer, en alguns masos encara avui en dia actius, com cal Paraire i Bussacs, i en l’activa explotació forestal que ha obert amples i fangosos camins i ha deixat petja en les zones d’aclarida dins del bosc.


• Finalment, en el punt més alt de l’itinerari es gaudeix d’una vista cap a la Serra de Montgrony i Serra Cavallera, les dues grans serralades del Prepirineu del Ripollès.Recomanacions:El silenci i la roba poc cridanera ajudaran a observar més fàcilment la fauna.
Recordeu que cal deixar tancats tots els vailets (filats per al bestiar) que travessen l´itinerari i portar els gossos llibats quan hi hagi bestiar pasturant.