dimarts, 27 d’abril del 2010

EXCURSIÒ DIUMENGE 9 - MAIG - 2010 " BEGET - COMANEGRA "

COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D´UN BLOGS ,PER ACCEDIR-HI PODEU CLICKAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.

" BEGET ( 520 MTS.) - COMANEGRA ( 1.557 MTS.) "

DIFICULTAT : ALTA ( HI HAN BONS CAMINS , PERÒ EL DESNIVELL ES ELEVAT ).
DESNIVELL : 1200 MTS.
RUTA CIRCULAR : 14 KMS.
DURADA : 6 HORES , (SENSE COMPTAR PARADES).

SORTIDA : 8 HORES DEL BAR NURIA ( VENIR PUNTUALS I ESMORÇATS).
8 H. 30 ´ BAR L´ESPORT DE BESALU.
9 H. APARCAR A L´ENTRADA DE BEGET .

RUTA ESPECTACULAR DE GRAN BELLESA , TANT L´ASCENCIÒ COM EL DESCENS......MIRAR FOTOS EN EL LINK :

http://www.explora.cat/comanegra.html

DE BEGET A LA FIGUERA ; 1 HORA I MITJA , PER PISTA FORESTAL , PASAREM PER LES MASIES DE ; CAN PRUNA , LA ROCA , EL SUNYER I LA FIGUERA , ENYORAT REFUGI " COMANEGRA , ÉS ACTUALMENT EN RUÏNES . COLL DE TERRERS , COLL DE FERRIOL D´ABAIX ......SON CAMINS MOLT PERDEDORS... CORRAL DE MAS MIJÀ , BASSA DE MONARS....I FINALMENT EL CIM DEL COMANEGRA ENS REGALA UNES VISTES PANORÀMIQUES EXTRAORDINARIES.

DESCENS PER LA CRESTA FINS A LA COLLADA FONDA , COLL DE BOIX , CINGLES DE LA GRALLA....TOT EL DESCENS ES ESPECTACULAR , LA CURIOSA ROCA DE LA TROMPA , SEMBLANÇA AMB L´APÈNDIX DE L´ELEFANT , CARENA DE RICOLTA FINS EL SUNYER....TOT EL CAMÍ , VA ASER NETEJAT I ADECUAT PER L´EMBARDISSADA...EN ELS ANYS 40 ERA RECORREGUT PER MOLTA GENT FORA DE LA LLEI ( CONTRABANDISTES , MAQUIS,ETC..)

VENIU BEN ESMORÇATS , CALÇATS I DESCANSATS.....PORTAR DINAR I BEGUDA....EL PATIMENT DE L´ASCENS QUEDA DE SOBRES COMPENSAT PER LA GRANDIOSITAT DE LES IMATGES.

IMPORTANT : NI EL GUIA , NI LA COLLA PERDUTS ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT...ES DÈURA DE L´EXURSIONISTA EL ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C. I L´ASEGURANÇA SUPLEÏX QUALSEVOL EVENTUALITAT.

CAMINEM AMB CÀRITAS EXCURSIÒ MATINAL , DIUMENGE 2 - MAIG

NOTA : AQUESTA SETMANA , COLLA PERDUTS NO FA CAP EXCURSIÒ....PER ELS QUE VULGUIN ESTIRAR LES CAMES, PROPOSO AQUESTA MATINAL - SOLIDÀRIA , QUE DONA A CONÈIXER LES DEVESES DE SALT.....OJO...LA SORTIDA ES A LES 9 : 30 DEL PARC MONAR , AQUEST QUEDA PER ALRADERA DE LES BERNARDES DE SALT.


Us adjuntem una proposta molt interessant per fer en família des de Càrites de Salt.

Animeu-vos a participar-hi.

Agrupament Escolta Sant Cugat de Salt.

CAMINEM AMB CÀRITAS

Us convidem, un matí de primavera, a fer una passejada pel nostre entorn natural mésestimat: Les Deveses de Salt. Entremig anirem fent parades per conèixer una mica més lavegetació, els ocells, el curs de l’aigua i l’activitat humana que conformen aquest espai tanproper. Les explicacions les faran membres d’entitats naturalistes del poble (SERS iMarfull) i de la Comunitat de Regants de Salt.

Al Pla dels Socs ens explicaran el procés de l’anellament científic d’ocells i algun delsornitòlegs oficials que ho fan habitualment allà, ens mostraran com es fa per anellar unocell.

En el mateix Pla dels Socs trobarem un esmorzar preparat per les Cuineres de Salt. Ensrecuperarem i compartirem l’estona amb tots els caminadors.

Després ens ajudaran a apreciar les característiques més rellevants de la flora i podremobservar les orquídees florides.

A la Bassa dels Ànecs aprendrem com ha variat amb el temps el recorregut de l’aigua i ensexplicaran el procés històric de recuperació de les Deveses.

Coneixerem la història del Safareig de les Dones i escoltarem una llegenda relacionadaamb l’entorn.

També ens explicaran la importància de les hortes, la història, les diferents zones amb elsseus noms i els seus cultius.

La caminada no tindrà cap grau de dificultat especial. Està pensada per a totes les edats iper a tothom qui estimi la natura, que apreciï la bona companyia i que tingui un esperitsolidari.

Càritas intenta ajudar les persones que passen més dificultats, desenvolupant projectes depromoció i oferint assistència bàsica quan cal, sobretot ara que la crisi econòmica afecta atantes famílies. Però per poder fer efectiva aquesta ajuda, necessita la col4laboració depersones solidàries.

Aquest acte s’engloba dintre la campanya de Càritas Salt AMB POC FARÀS MOLT quepretén augmentar el nombre de socis col4laboradors. Disposar d’un bon nombre de socisfidels, encara que no sigui amb quotes molt grans, dóna estabilitat i permet fer previsionsi programar amb més seguretat.

La campanya finalitzarà amb el tradicional Recital de Poemes, que dirigeix SalvadorSunyer, el dijous 10 de juny al Teatre de Salt.

Comptem, com sempre, amb la vostra participació i col4laboració.

Col4laboradors- Agrupament Escolta Sant Cugat - Gudayol Auto-Taller- Ajuntament de Salt - Marfull- Carnisseria Pilar - Mercat de Salt- CES (Centre Excursionista Saltenc) - Pastisseria Armengol- Colla excursionista KEDM - Pastisseria Costabella- Comunitat de regants de Salt - Pastisseria Font- Cuineres de Salt - Pastisseria Margenat- Eugesa - Pastisseria Negrell- Fleca i Pastisseria Currius - SERS (Societat d’Estudis i Recerca de Salt)- Font vella - Teixits Agell- Grup Caminades Gent Gran Cons. Municipal - Xavier Margenat- Xirucaires