dimecres, 20 de gener de 2010

EXCURSIÒ DIUMENGE 31 - GENER - 2010....." LLORÀ - PLA DE ST. JOAN - VOLCÀ DE LA BANYA DEL BOC "

COLLA PERDUTS - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS

DIFICULTAT : MITJANA - FÀCIL
RUTA CIRCULAR : 12 KMS. ( LA MAJORIA PER PISTES DE TERRA ).
DURADA : 4 : 30 HORES ....SENSE COMPTAR PARADES
DESNIVELL : 400 MTS....PORTAR DINAR I BEGUDA.

SORTIDA : 8 : 30 HORES DEL BAR NURIA ( VENIR PUNTUALS I ESMORÇATS).
8 : 50 HORES...AL PÀRKING DEVANT , L´ESGLÈSIA DE ST. PERE DE LLORÀ ( ANAR PER LA CARRETERA DE ST. GREGORI , DIRECCIÒ ST. MARTÍ DE LLÈMANA...ESTÀ A 14 KMS. DE GIRONA.

PER GAUDIR DE FOTOS MARAVELLOSES DE L´EXCURSIÒ , GENTILESA D´EN NARCÍS PUJADES CLICKEU A : http://www.pujades.net/arxius_rutes/album_flickr/volca_llemena_album.html

1º ) ESGLÈSIA ROMÀNICA DE ST. PERE DE LLORÀ ,ESMENTADA A L´ANY 1058 , AMB PINTURES ROMÀNIQUES I EL TERRA DE VIDRE , PER POGUER ADMIRAR EL SUBSOL....AL CANTÒ , LA RECTORIA I CAN PASCUAL...FONT , I UN ANTIC SAFAREIG.....MÈS AVALL , MOLÌ I COVA DELS TRABUCAIRES , VISITABLE , AL CANTÒ DEL RIU LLÈMANA.

2º ) CAMÍ REAL , QUE COMUNICABA GIRONA AMB OLOT....POSADA DE FONTSABEU , PER ELS CARRUATGES. ESGLÈSIA DE ST. MEDIR DEL SÈGLE XI.

3º ) MAS PEREDALTA , NO HI HAN PARAULES PER DESCRIURE-LA.....PETITA RUTA PER VEURA L´ENCINGLADA COLADA BASALTICA DEL PLA DE ST. JOAN.

4º ) ERMITA DEL PLA DE ST. JOAN BAPTISTA.....VISITABLE. CASA NOGUER I GRADERA D´EXTRACCIÒ DE PEDRA VOLCÀNICA.

5º ) POBLE ABANDONAT DE BOSQUERONS....LES VEDELLES CAMPEN PER ELS VOLTANTS..

6º ) VOLCÀ DE LA BANYA DEL BOC , MOLT DE MATERIAL PIROCLÀSTIC , AMB GRADERES. CASTANYEDA FRONDOSA A L´OBAGA.

7º ) MAGNÍFIQUES CASES PAÏRALS : CAL BOLET , CAN DANSA , CAN CAMPS , CAN ROCA , CAN GETSIU.....ESTAREM A SOTA DEL CASTELL D´EN CARRERICA, A ON HI HAN RESTES D´UN POBLAT IBÈRIC DEL SÈGLE II A. C.

8º ) FONT , MINA I SAFAREIG DEL MON Ò DE CAN DANSA....ES MOLT ABUNDOSA , AMB UN CABAL DE 60.000 LITRES / HORA.LA CALÇ QUE PORTA AQUESTA AIGUA , AMB MIL.LIONS D´ANYS , HA CREAT UNES TERRASSES ÙNIQUES DE TRAVERTÍ , ESCALONADES.

RESUM : UNA VOLTA INOLVIDABLE....AMB MASIES I BESTIAR INTEGRADES AMB L´ENTORN DEL BOSC.....LA VARIETAT DE CONTRASTOS I ESCENES PICTÒRIQUES, ENS FARAN GAUDIR DE SENSACIONS OBLIDADES EN EL PASAT.

IMPORTANT : CAL ESTAR FEDERAT O EN POSESIÒ D´ALGUNA ASEGURANÇA....NI EL COORDINADOR , NI LA COLLA PERDUTS , ES FAN RESPONSABLES DE CAP ACCIDENT.