dilluns, 26 de desembre de 2016

Excursió matinal dissabte 31 de Desembre 2016: " Ruta Soldats de Salamina " De can Gifré a la Roca dels Capellans, Comaestremer i Sant Nicolau

Excursió matinal dissabte 31 de Desembre 2016:
"  Ruta Soldats de Salamina "

De can Gifré a la Roca dels Capellans, Comaestremer i Sant Nicolau         

Reloj  DURADA :  4: 10 ´  hores  ( Efectives i sense comptar parades)
Demonio  DESNIVELL :  691 mts. acumulats de pujades i els mateixos de baixada
Caracol  RUTA  CIRCULAR :  14´11 km. 
Confundido  DIFICULTAT :  MITJANA - FÀCIL
Caluroso  COORDINADORS :  Josep Ma. Guell Tfno 609720123 ) i Sants
 Emoji  MATERIAL A PORTAR: Botes de montanya (millor de canya alta)- Pals de Trek - Roba d'abric d'acord amb el temps  - Jaqueta de Gore - Folre polar - Gorra - Si el temps pintés petites pluges portar capelina o similar- avituallament:  esmorzar i beguda .

Auto  SORTIDA : Ep amb l´horari ...8: 00 HORES. DEL BAR NÚRIA... ( A PROP DE L'ESTACIÓ RENFE DE GIRONA )...VENIR PUNTUALS I ESMORZATSEmojiEmoji
                                             8: 05 HORES   Reagrupament al pavellò de Fontajau.
Per accedir al punt de sortida de la ruta des de Banyoles, es pren a ponent la carretera GI-524 en direcció a Mieres, Santa Pau i Olot. A l’alçada de Sant Martí de Campmajor, es trenca a l’esquerra (S) per la GIV-5246 cap a Falgons, s’agafa després també a l’esquerra (SE) una pista asfaltada amb indicacions a Sant Nazari i, de seguida, a la següent bifurcació, es continua a mà dreta (S) per la desviació que duu al Llor fins a trobar, a mà esquerra, la pista d’accés al mas de can Gifré, barrada amb una tanca, on hi ha un rètol informatiu de les Rutes de Salamina.
                                             8: 35 HORES  aparcarem a la pista d´accés a can Gifré.
Atractiu itinerari pel sector occidental del Pla de l’Estany que recorre bells i poc freqüentats paratges naturals de les serres de Portelles i de Pujarnol. A través dels seus extensos i frondosos boscos, es descobriran camins i indrets d’aquestes contrades marcats per la història de la Guerra d’Espanya que el llibre i la pel•lícula “Soldados de Salamina” va treure de l’oblit, com la Roca dels Capellans, a la baga de Golany, que va servir d’aixopluc i amagatall per a persones perseguides i desertors d’ambdós bàndols entre 1936 i 1939. Aquest recorregut coincideix i segueix tothora la senyalització de la Ruta de Salamina número 2, creada i editada per l’Oficina Comarcal de Turisme del Pla de l’Estany (n’hi ha fulletons), amb l’afegitó de l’ascensió al cim de Comaestremer. Per últim, cal destacar també la contemplació de la petita i ben conservada església romànica de Sant Nicolau.
                Image result for sant nicolau de rocacorba
                                                               mapa orientatiu

NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C I PORTAR LA TARJA QUÈ ÉS L'ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.