diumenge, 3 de juny del 2018

EXCURSIÓ Matinal Diumenge 10-Juny-18: "Volta a la Muntanya de Sant Julià de Ramis" i fideuada - porkada a Mas Sagrera...per inscripcions , mirar a sota de pàgina...!!

EXCURSIÓ Matinal Diumenge10-Juny-18: Volta a la Muntanya de Sant Julià de Ramis
 Ajuntament de Sant Julià de Ramis. - Sant Vicenç - El Racó - Can Caballé - Sants Metges - Poblat Ibèric i Castell Romà - Castell de Sant Julià - Ajuntament  "
DURADA :  2 : 46´ hores  ( Efectives i sense comptar parades)
RUTA  CIRCULAR :  8´7 kms. 
DIFICULTAT :  FÀCIL
 DESNIVELL :  158  mts. d´ascens 
COORDINADOR  ;  Sants ( MÒBIL DE CONTACTE : 676 90 22 40)
MATERIAL A PORTAR: Botes de muntanya (millor de canya alta)- Pals de Trek - Roba d'abric d'acord amb el temps- Gorra - Si el temps pintés petites plutges portar capelina o similar- avituallament:  esmorzar - 1 cantimplora d'aigua .
SORTIDA :  9: 00 Hores ( Ep...!! amb l´horari) al BAR NÚRIA... ( A PROP DE L'ESTACIÓ RENFE DE GIRONA ...VENIR PUNTUALS I ESMORZATS.
                   9: 10 Hores  al Pavellò de Fontajau... Anirem direcciò Sarrià 
                   9: 30 Hores APARCAR DEVANT DE L´AJUNTAMENT DE SANT JULIÀ DE RAMIS  
la vella parròquia de Sant Julià, del segle XI, ha restat com a santuari sota l'advocació dels antics patrons secundaris, sant Cosme i sant Damià

la vella parròquia de Sant Julià de Ramis, del segle XI, ha restat com a santuari sota l'advocació dels antics patrons secundaris, sant Cosme i sant Damià

El temple té planta basilical de tres naus estretes, sense transsepte. Les naus estan cobertes amb volta de canó i capçades a l'est per tres absis semicirculars. El de la nau esquerra es va derruir en el segle XVIII per construir l'escala que porta al nou campanar i altres edificacions com la sagristia i una capella lateral. En la darrera restauració s'ha reconstruït

    

Castellum fractum:
Segles IV - VIII
Una de les fortificacions tardoromanes situades fora de l'àmbit urbà més estudiades arqueològicament d'Europa El jaciment és d’època ibèrica des del segle V aC fins el I aC, amb vestigis del segle VI aC. Es tracta d'un poblat tipus "Oppidum" amb un tram de muralla i cabanes retallades a la roca seguint el desnivell.

Posteriorment els romans hi establiren un castell, aprofitant l'estructura ibèrica, ja que des d'allà es domina perfectament el recorregut de la Via Augusta. S'hi han trobat abundants restes de l'època baix-imperial compresa entre el segle IV i VII.

El Fort de Sant Julià: Situat sobre una elevació de 200 m, el Fort controla perfectament els accessos a la ciutat de Girona pel nord. A aquesta excel·lent situació geo-estratègica, no n'ha de ser aliena l'existència a escassos metres d'un castrum romà, avui en curs d'excavació.
                 
Imatge relacionada
                      Poblat Ibèric i Castell Romà (Castellum Fractum)

El Fort de Sant Julià de Ramis, és una de les comptades fortificacions originals construïdes a Catalunya


El Fort de Sant Julià compleix, conceptualment, les pautes del sistema preconitzat pel general Séré de Rivières: una gran bateria elevada, sobre una línia de foc reservada a la infanteria que, protegida per caponeres i galeries espitllerades, té al seu càrrec la defensa pròxima. La construcció presenta planta trapezoïdal amb un perímetre de 660 m i es troba envoltada per un fossat amb contraescarpa de mamposteria.

El Fort de Sant Julià de Ramis, és una de les comptades fortificacions originals construïdes a Catalunya durant un espai de quatre segles i és la única obra inspirada en els principis de Séré de Rivières que n'hi existeix. És un Bé d'Interès Cultural, per part del Ministeri de Cultura i la de Bé Cultural d'Interès Nacional per part del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 
Imatge relacionada
                                                          Castell de Sant Julià
NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C I PORTAR LA TARJA QUÈ ÉS L'ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.
Diumenge 10-Juny-18 : Fideuada salsera + porkada + caminada a St. Julià+ ball animaciò amb Jorge Larry ,a Mas Sagrera de Monells...!!
Dinar a partir de les 13 hores ...MENÚ :
FIDEUADA - PORQUET ECOLÒGIC DEL MAS - POSTRES - AIGUA - VI - CAFÈ i COPES
PREU : 22 EUROS...CAL RESERVAR , NOMÉS HI HAN 80 PLAÇES...!!
POSAR : NOM I COGNOMS..i..REFENCIA FIDEUÀ ( SI VENEN NENS : 12 EUROS)
IBAN : ES65 2100 8114 1301 0004 1129  LA CAIXA DE PENSIONS.