dilluns, 22 d’agost de 2016

Sortida matinal diumenge 28 - Agost -2016 ; "passejada matinal,ombrívola , per el Parc de Pedra Tosca , fonts de St. Grau i parc dels volcans entre Les Preses i Olot"


Sortida matinal diumenge 28 - Agost -2016 ;
"passejada matinal,ombrívola , per el Parc de Pedra Tosca , fonts de St. Grau i parc dels volcans entre Les Preses i Olot" 
Reloj  DURADA :   3  Hores ( Efectives i sense comptar parades)
Demonio  DESNIVELL :  25 mts. acumulats de pujades i els mateixos de baixada ( quasi tot plà...!!)
Caracol  RUTA   CIRCULAR ;  9 km.
Confundido  DIFICULTAT :   MOLT FÀCIL (  apta per a TOTHOM....!!)
Caluroso  COORDINADOR :  Sants
 Emoji   Emoji  Emoji   EL TEMPS : https://www.eltiempo.es/olot.html
 Emoji  MATERIAL A PORTAR: Aquesta excursiò és pot fer amb sandalies i tot tipus de calçat estiuenc....!!- Pals de Trek-  Roba del temps - Gorra -Crema solar  avituallament:  esmorzar  i beguda fresca (a mitja excursiò trobarem les fonts de St. Roc...a on es pot beura una aigua abundosa i fresca)


http://paisatges-jardins.blogspot.com.es/2011/04/el-parc-de-pedra-tosca.html
Auto  SORTIDA :      8: 00 Hores ( Ep...!! amb l´horari) al BAR NÚRIA... ( A PROP DE L'ESTACIÓ RENFE DE GIRONA )...VENIR PUNTUALS I ESMORZATS
                               8: 05 Hores...Al pavellò de Fontajau...per deixar cotxes , 
              8: 35  
 Hores..
 
al Supermercat Dia (antic Champions), al cantó de la rotonda d´Anglés.
  
 
 Parada técnica per recollir gent que vingui de La Selva.
                                  
9; 00 Hores...
 
 Anirem a Les Preses...i un cop passat el poble i abans d´arribar a Olot girarem a mà esquerra...per la carretera que mena a la Pinya (4kms.) i a Ridaura(9 kms.), just en el encreuament amb el carril bici trobarem el pàrking " PARC DE LA PEDRA TOSCA"...a on aparcarem i començarem l´itinerari a peu a les 9 del matí.

El Parc de Pedra Tosca - Olot - Garrotxa

                                                 Les Preses - OlotAcer i Roques
El Parc de Pedra Tosca esta format per un laberint de camins, parets seques, artigues (camps de conreu) i cabanes, i amb un paisatge canviant al llarg de l’any, ens acull i ens torna al silenci i a la sensació de viure sense pressa, però també ens ajuda a entendre l’extrema necessitat i tenacitat humanes per modificar un territori de tant excepcional duresa. La delicada combinació d’intervencions per restaurar i recuperar el paisatge ha fet que el Parc de Pedra Tosca sigui Premi Europeu de Paisatge Rosa Barba. Un espai obert que constitueix un exemple de recuperació de paisatges naturals dels volcans i els camps de cultiu amb una combinació d’elements artificials i naturals.

La ruta comença al Baixador de Codella, un petit edifici situat al peu de la Via Verda del Carrilet Olot-Girona que havia estat la caseta del guardabarreres del tren.
Hi ha la possibilitat de realitzar dos itineraris diferents, un més llarg que l'altre però amb dós igualment interessants. Els recorreguts, que estan senyalitzats sobre el terreny amb panells numerats i amb informació de cada lloc, comencen en el mateix punt i se separen a mig camí. El primer, de dues hores de durada, segueix de prop el perímetre del parc i arriba fins al municipi d'Olot, el segon, d'una hora de durada, passa per l'interior. Tots dos tornen a coincidir en l'últim tram i arriben junts al punt de partida, al municipi de les Preses.

A pocs metres del baixador hi ha l'entrada del parc, un corredor de llistons de ferro perfectament integrat en l'entorn. Aquesta obra va valer als seus creadors-els arquitectes Aranda, Pigem i Vilalta-un premi de paisatgisme. El pas per aquest espai t'ajudarà, com si es tractés d'una porta a una altra dimensió, a submergir-te en la màgia d'un paisatge dur i, alhora, fràgil. De seguida veuràs que la terra que trepitges és la mateixa que separa les parcel de conreu en forma de petits murs. El parc, format per la colada de lava del volcà Croscat, va ser un bosc de Quercus robur fins a principis del segle XIX, quan es va talar per extreure'n carbó i fusta. Després es va començar a Artigas i es va procedir al trasllat de pedres volcàniques per formar petits cultius envoltats de murs de pedra seca. Són les artigues que es poden veure encara avui al passejar per la zona. Algunes d'aquestes artigues disposen de petites cabanes o refugis fets també amb materials volcànics. Moltes són, des del punt de vista tècnic, veritables obres d'enginyeria. S'explica que una d'elles-la de l'Artiga del Coix-podia haver estat una ermita preromànica, afirmació que corroboren les arcades del sostre i la peculiaritat de la seva llosa posterior.

És un lloc nascut amb la voluntat de recuperar, respectar i consolidar les actuacions que van dur a terme els nostres avantpassats fa uns 150 anys.

Olot - Fonts de Sant Roc
                                                                          

Olot - Fonts de Sant Roc


NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L'EXCURSIONISTA  ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C...  I PORTAR LA TARJA, QUÈ ÉS L'ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.