dilluns, 10 de gener del 2011

EXCURSIÒ DIUMENGE 16 - GENER - 2011 : " RUTA CIRCULAR PER SOLIUS....ELS CARCAIXELLS D´EN CAMA I EL MONTCLAR "

COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D´UN BLOGS ,PER ACCEDIR-HI PODEU CLICKAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.


EXCURSIÒ DIUMENGE 16 - GENER - 2011 : " RUTA CIRCULAR PER SOLIUS....ELS CARCAIXELLS D´EN CAMA I EL MONTCLAR "


DURADA : 5 Hores ( SENSE COMPTAR PARADES)..... FOLRO POLAR , GORRA ,GUANTS , CHUBASQUERO , BEGUDA I DINAR.

DESNIVELL : 650 mts....TERRENY PEDREGÒS....PORTAR BOTES DE MUNTANYA.....!!

RUTA CIRCULAR : 14 kms....FAREM LA RUTA EN SENTIT INVÈRS A LA DE L´ANY PASAT....PRIMER PUJAREM PER ELS CARCAIXELLS.

DIFICULTAT : MITJANA - ALTA ( GENT AMB VERTÍGEN.....ABSTENIUR-VOS.....!!! )...GOSOS MITLLOR TAMBÈ ABSTENIR-SE...!!

SORTIDA : 9 : 00 HORES DEL BAR NURIA ( PUNTUALITAT I VENIR ESMORÇATS).

9 : 45 HORES ...AL PÀRKING DEL MONESTIR DE SOLIUS....CARRETERA DE GIRONA A PLATJA D´ARO, LA C- 31...PASADA LA BAIXADA DE L´OU DE LLAGOSTERA I ABANS DEL TRENCANT DE ST. FELIU DE GUIXOLS....AGAFAR A LA DRETA LA GIV - 6611....INDICAT : MONESTIR DE SOLIUS.


AQUESTA RUTA ES EL SECRET MÈS BEN GUARDAT DEL MONESTIR DE SOLIUS....PERÒ EL PADRE ALBERTO ,DEVANT L´INMINENCIA DE LA FI DEL MON EL 2012, PREDIT PER EL CALENDARI AZTECA...HA DONAT LLUM VERDA AL CONEIXEMENT DE L´ITINERARI , TRANSMESA GELÒSAMENT DE GENERACIÒ EN GENERACIÒ DE MONTJOS.....NOMÈS A COLLA PERDUTS.

FOTOS DEL MONESTIR I DEL CASTELL DE SOLIUS : http://eldivinopaciente.blogspot.com/2009/04/monasterio-y-castillo-de-solius.html

1º ) EL CASTELL DE SOLIUS , ENCIMBELLAT A LA PEDRA , DEVIA ÉSSER QUASI INEXPUGNABLE A L´EDAT MITJANA...ESMENTAT A L´ANY 1208..UNA JOIA...!!

2º ) COVA DEL MORO , D´ORIGEN PREHISTÒRIC.

3º ) MENHIR DE CAN LLAURADOR , DATAT ENTRE EL 2.500 I EL 3.000 ABANS DE CRIST....IMPRESIONANT MAS DE CAN DALMAU.....

4º ) ELS CARCAIXELLS : UNA MARAVELLA PER ELS SENTITS.....VIA D´ESCALADA , NO ES NECESITA ARNÉS , NI CASC.....ESTÀ EQUIPAT AMB CABLES D´ACER , CORDES, ESGRAONS METÀLICS....I ES RELATIVAMENT FÀCIL D´ACCEDIR-HI.
OJU....PER ELS PERUCS ,O QUE NO HO VEGIN CLAR , HI HAN DUES OPCIONS ABANS , DE POGUER-SE RETIRAR , LES DUES FÀCILS...PER EL COLL DE CEPS , I EL CAMÍ DE LES CARBONERES.

5º ) EL CIM DEL MONTCLAR ( 407 MTS.)...HI HA UNA IMATGE DE ST. BERNAT DE MENTON ; PATRÒ DELS ALPINISTES...LA VISTA ES GRANDIOSA.

6º ) CAN DURAN , DE L´ANY 1600....A PROP EL MONOLIT DEL MONTCLAR.

7º ) LA RIERA DE STA. AGNÉS , EN MILERS D´ANYS , HA OBERT UNA FONDALADA , AMB L´EROSIÒ DE LES ROQUES GRANÍTIQUES....I....CONSTITUEIX UN FENÓMEN NATURAL GAIREBÉ ÚNIC . ESTÀ PLE DE PETITES MUNTANYES PELADES, QUE SON MIRADORS EXCEL.LENTS : ROQUES ÁLIGUES , ROQUES BESONES , ROCA PONÇA....QUE SON UN PARADÍS PER ELS ESCALADORS.....I UN PAISATGE DE FÀBULA.

8º ) VISITA ALS PESEBRES DE SOLIUS...ELS FONDOS SON UNA MARAVELLA...OBERT DE 3 A 2/4 DE 6 DE LA TARDA...TROBAREM EL PADRE ALBERTO.



Esmorzem al menhir de Can Llaurador. Va estar
segles tombat, fins els anys 80. Encordem les nenes per passar el primer franqueig


Tres moments de la pujada: primera dreta, el grup amb el pont i la Marta al pas dels Aritjols

Detall d'un pas de la ruta i vista general dels Carcaixells amb el mar al fons

Els 12 més engrescats La Marta baixa ajudant-se de la cadena

L'última pujada (a la roca d'en Cama) i l'última



ALBUM PICASA DELS CARCAIXELLS CLICKAR A : http://picasaweb.google.es/jorvall1/CarcaixellsDeSolius#

PER ALS MÉS ESTUDIOSOS CLICKAR A : http://mediambient.gencat.cat/cat/el_medi/natura/sistema_informacio/inventari_interes_geologic/descriptiva/362_descrip.pdf


PANORÀMICA DES DEL CIM DEL MONTCLAR SOBRE ELS CARCAIXELLS





els Carcaixells de Santa Cristina d'Aro
Els carcaixells són els turons del fons de la foto. Són uns grans blocs de roca granítica que es poden creuar per una via ferrada molt ben preparada. Una excursió molt recomenable.





NI EL COORDINADOR ,NI LA COLLA PERDUTS , ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT....ES DEURE DE L´EXCURSIONISTA , EL ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C..., I PORTAR LA TARJETA , QUE ES L´ASEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.