dilluns, 12 d’abril del 2010

EXCURSIÒ MATINAL DIUMENGE 25 - ABRIL - 2010 " DE LA PLANA DEL DARÒ A ULLASTRET "

COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D´UN BLOGS ,PER ACCEDIR-HI PODEU CLICKAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.

CAMINATA FÀCIL A L'EMPORDÀ + COS-NATURA gym-estiraments-massatges + DINADA tots plegats a CASAVELLS (costat La Bisbal) UNA ARROSADA AMB PAELLA

Serà la sortida a La Bisbal ,amb el nostre guia SANTS, ferem una ruta direcció Ullastret , ferem COS-NATURA amb el nostre instructor, amb gym- estiraments- relaxació - massatges jejeje interessant !!!!! i llavors agafarem els cotxes, irem a Casavells on ens espera en finca particular privada molt gran, un servei de cattering k ens ferà una "paella gran" per tots i dinarem a l'aire lliure (si fa mal temps no passa rès pk podem anar dins tb) ....

DURADA : 4 HORES COMPTAN PARADES.
DIFICULTAT : FÀCIL , APTA PER A TOTHOM.

SORTIDA : 8 : 45 HORES DEL BAR NURIA ( PUNTUALITAT I VENIR ESMORÇATS)
9 : 30 A LA BISBAL , ABANS DEL TRENCAN I SEMÀFOR CAP A CRUÏLLES ( A LA DRETA) , AGAFAR 100 MTS ABANS , TRENCAN A L´ESQUERRA , AMB MOLTS D´INDICADORS , ES EL CARRER " RAMON MASIFER" , PARKING GEGANT , INDICAT A 150 MTS.

aquesta web ho explica molt bé i hi han fotos i mapes.............anem comentant sobre la marxa :

http://www20.gencat.cat/portal/site/PalauRobert/menuitem.3a97132b95fbcfb78417bfaeb0c0e1a0/?vgnextoid=f37f97ee8dd23110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextchannel=f37f97ee8dd23110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default&idioma=1&id=220&comarca=10



De la plana del Daró a Ullastret



Comarques:Baix Empordà
Distància:13 km
Desnivell Pujada:80.0 m
Desnivell Baixada:80.0 m


NO SERÀ EXACTE AQUESTA VOLTA, PK NO PASSAREM PER CASAVELLS, SINO AL VOLTANT DEL RIU DARÒ però es bastant exacte sense arrivar a Matajudaica ni Casavells !!!! baixant per el riu Daró (es veu en el mapa, les ratlles blaves)




La ruta comença a la Bisbal d'Empordà, on es pot arribar des de Girona per la carretera C-66. Se surt del pavelló esportiu, situat al carrer del Mas Clarà, al costat del riu Daró, al nord-est de la població (s'hi pot arribar seguint les indicacions cap a la Zona Esportiva).


Es pren la pista que voreja el Daró en direcció nord-oest, entre el riu i el pavelló esportiu. ES PASSA:



En passar la font del Remei seguidament ens arrivarem

1) el poble de Castell d'Empordà , és molt bonic,


http://www.motorclubgirona.com/castells/monuments/emporda_cast.htm

El carrer conserva vestigis d'empedrat antic.Vora el vessant N del turó on s'alça el poble, hi ha un reduït grup de masos, situat a banda i banda del camí que porta de Castell d'Empordà a l'església parroquial, situada a Llaneres. El Mas Figueró és l'edifici més notable d'aquest grup: de tipus basilical, té un portal adovellat datat del 1637.



2)
Església de Sant Martí de Llaneres La primera referència documental a aquesta església és de l'any 1101. Reformada el 1584, la façana presenta una porta d'estil renaixentista on hi ha l'emblema del llinatge Margarit. En una de les capelles interiors es conserven uns interessants plafons de ceràmica policromada del segle XVIII. 3) Ullastret http://www.phistoria.net/reportajes-de-historia/Poblado-Iberico-de-Ullastret_39.html
L'església romànica de Sant Pere d'Ullastret és existent a l'any 899. El temple basilical de tres naus i tres absis és dels segles X-XI.
Dins del municipi, al turó de Sant Andreu, hi trobem el jaciment arqueològic de la ciutat ibèrica d'Ullastret. 4) Costejarem el riu Darò i el riu Rissec fins arrivar al Pavelló de La Bisbal
Rissec
El Rissec és un riu empordanès afluent per l'esquerra del riu Daró. Neix a les Gavarres a la zona dels Àngels, i aboca les seves aigües al riu Daró en el terme municipal Corçà.



IMPORTANT : CAL ESTAR FEDERAT , O EN POSESIÒ D´ALGUNA ASEGURANÇA , NI EL COORDINADOR , NI LA COLLA PERDUTS , ES FAN RESPONSABLES DE CAP ACCIDENT.