dimecres, 29 de juny de 2011

SORTIDA DIUMENGE 3-JULIOL - 2011 : " DE L´ESTARTIT , PASANT PER CALA CALELLA I BANYADA A CALA PEDROSA "

AQUEST DIUMENGE FAREM DUES SORTIDES : AQUESTA DE PLATJA I UNALTRE D`ALTA MUNTANYA


COLLA PERDUTS (DISPOSEM D'UN BLOC, PODEU ACCEDIR-HI EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D'AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.

SORTIDA DIUMENGE 3 - JULIOL - 2011 :

"DE L´ESTARTIT, PASSANT PER CALA CALELLA

I BANYADA A CALA PEDROSA "


DURADA : 2 :15 hores (SENSE COMPTAR PARADES).... PORTAR CALÇAT ADEQUAT, GORRA , PROTECCIÓ SOLAR, ESTRIS DE PLATJA (TOVALLOLA , BANYADOR, XANCLETES D'AIGUA ), BEGUDA FRESCA I DINAR.

DESNIVELL : 245 m. d´ascens

IMPORTANT : PORTAR XANCLETES D´AIGUA.. I SI ES POT : PARA-SOL PETIT PORTÀTIL... NO ÉS UNA PLATJA SORRENCA ... I MOLTA BEGUDA GLAÇADA..!!

RUTA SEMI - CIRCULAR : 5´35 km

DIFICULTAT : MITJANA - FÀCIL

SORTIDA : 8: 30 HORES del Bar NÚRIA.... ES PREGA PUNTUALITAT I VENIR ESMORZATS

9 :15 Hores AL PÀRQUING DEL SUPERMERCAT CENTREMAR, 50 m ABANS DE LA ROTONDA D´ENTRADA A L'ESTARTIT... ESTÀ A LA NOSTRA ESQUERRA.... DEIXAREM COTXES PER LA TORNADA

HI ANIREM A UNA QUARTA PART DE LA PISTA ENTRE L´ESTARTIT I CALA MONGÓ..... A L´ALT DE LA PEDROSA .... APARCAREM ALLÀ.


RUTA : TRAVESSAREM EL POBLE DE L´ESTARTIT... MAGNÍFIC MIRADOR DEL CAP DE LA BARRA, SOBRE LES ILLES MEDES.. CALA CALELLA... EL PORT DE LA FALAGUER, MOLT BONIC I CALA PEDROSA.

MOGUEU EL CURSOR DE LA PART INFERIOR DEL MAPA... PER VEURE LES CALES.....!!!
LA FORADADA


CALA PEDROSA PENYA-SEGAT

EL PORT DE LA FALAGUER


CALA CALELLA.... A MITJA HORA DELS COTXESCala Pedrosa
Petita cala arrecerada en un marc paradisíac entremig dels pins i roques que fa indefugible el bany a l’estiu i la contemplació a l’hivern. Davant la cala hi ha l’illa Pedrosa que acaba d’arrodonir l’escenari. El camí d’anada i tornada a cala Pedrosa, a peu, des del camí principal té una durada aproximada d’una hora.

Longitud: 100 m
Amplada: de 10 a 50 m
Sorra: còdols
Profunditat: poca
Serveis: no en té
Lloc idoni per observar la vida marina amb les ulleres i tub.

Cala Calella
Petita cala rocallosa que es troba a 30 min. a peu del port de l’Estartit. Abans d’arribar-hi, passem per un mirador extraordinari, amb les illes Medes al fons: Els Arquets. També pel camí trobarem amb un pou geològic: l’anomenat pou de la Calella, una obertura vertical que suposadament arriba al mar

Longitud: 80 m
Amplada: de 10 a 30 m
Sorra: rocallosa
Serveis: no en té
Ideal per l’observació de la vida marina

La Costa del Montgrí
És una de les més abruptes i verges de la Costa Brava. Des de Montgó fins a l’Estartit hi ha els espadats del massís del Montgrí amb les seves cales -Ferriol, el Falaguer, la Pedrosa, la Calella-, les coves i els sortints -punta Milà, cap Castell i cap de la Barra-. Els penya-segats arriben a tenir una alçada de 100 m. Els contraforts del massís del Montgrí que arriben a l’Estartit són la Roca Maura i Torre Moratxa, ambdues amb 200 metres d’alçada. La costa és plena de racons d’interès, com la roca de La Foradada. El seu ric paisatge marí, també protegit, la converteix en una interessant zona de busseig.FLORA DE L'ECOSISTEMA.....CLICKEU SOBRE LA FOTO.....PER VEURE-LES A MIDA GROSSA.....!!!XICOIRA (?), NO IDENTIFICADA, FARIGOLA, NO IDENTIFICADA (X2)
MORRÓ (X2), LLETERESA, NO IDENTIFICADA I LLIRI BLAUFLOR I ESCARABATS


NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT.... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C... I PORTAR LA TARGETA QUÈ ES L´ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.