dissabte, 28 d’abril del 2012


EXCURSIÓ  DIMARTS  1 de Maig  del 2012:          
 
VOLTA CIRCULAR : TORRE MORATXA - ROCA MAURA I CALA CALELLA , PER  L´ESTARTIT "
    
 
Reloj  DURADA : 4 HORES SENSE CONTAR PARADES ,  2 HORES DE MUNTANYA , I 2 DE MAR...HI HA LA POSSIBILITAT DE RETIRAR-SE A MEITAT DEL RECORREGUT.
Demonio  DESNIVELL 400 m ...d´ascenció...SI FA UN DIA MACO DE SOL , PORTEU CÀMERES DE FOTOS....LES VISTES SON MERAVELLOSES....!!!

Caracol  RUTA CIRCULAR : 10 KM. ( PORTAR CALÇAT ADEQUAT , MILLOR BOTES DE MUNTANYA.....PROTECCIÓ SOLAR , GORRA , BEURE  I EL DINAR , NO CAL PASSEJAR-LO , ACABAREM ALS COTXES  ABANS DEL DINAR.. .I SI FA SOL PODREM PRENDRE EL SOL A LA PLATJA .... PORTAR TOVALLOLA.
  
Confundido  DIFICULTAT :  MITJANA - FÀCIL   (pot venir mainada)

Auto  SORTIDA :    9 : 00 hores DEL BAR NÚRIA.... VENIR PUNTUALS I ESMORZATS.... ( ATENCIÓ AMB L´HORARI )
                   9 :45 hores    APARCAR AL PÀRQUING DEL SUPERMERCAT " CENTREMAR " ,  ESTÀ A 100 m  ABANS D´ARRIBAR A LA ROTONDA D´ENTRADA DE  L´ESTARTIT.... A L´ESQUERRA , TOCANT LA CARRETERA.


1º ) TORRE MORATXA : ÉS VISITABLE. EN ÈPOCA DE PIRATES  LA PRESENCIA HOSTIL S´AVISAVA AMB FUM... I ALTRES TORRES, TERRA ENDINS, FEIEN EL MATEIX...,LA PANORÀMICA SOBRE LA PLANA ÉS EXTRAORDINARIA...TORROELLA I EL CASTELL , L´ESTARTIT , LES MEDES, TORRE PONÇA I TOT EL BAIX TER.

PER VEURE IMATGES DE LA MUNTANYA CLIQUEU A " VEURE FOTOS" : http://www.dexcursio.net/montgri/sortides/racamaura/fitxa.htm

2º ) ROCA MAURA:  A 225 m. D´ALÇADA ,  2 ANTENES , UNA LA DELS SERVEIS METEREOLÒGICS DE TV3 , AMB LA CÀMERA A MITJA ALÇADA.... DESCENS A LA CARRETERA QUE ENLLAÇA L´ESTARTIT AMB CALA MONTGÓ..... AQUÍ QUI  VULGUI ES POT RETIRAR..

3º ) ANIREM PER L´EIXART DE LA CONCA AL MIRADOR DEL GOLFET DE FALAGUER...ELS PENYA-SEGATS SON IMPRESSIONANTS.

4º ) BAIXAREM A CALA CALELLA....EL PAISATGE ÉS INDESCRIPTIBLE.

PER VEURE IMATGES CLIQUEU A " VEURE FOTOS " : http://www.dexcursio.net/montgri/sortides/calella/fitxa.htm

5º ) MIRADOR DEL CAP DE LA BARRA... DAVANT DE LES ILLES MEDES....TOT SÓN PRECIPICIS I ESTIMBALLS , HI HA UNA ZONA DE CORDES PER PROTEGIR I EVITAR ACCIDENTS....

6º ) TRAVESSAREM L´ESTARTIT , VISITANT LA PLAÇA DE L´ESGLÈSIA, LA FONT DE S. ANNA... I AMB ELS COTXES ANIREM A LA PLATJA DE L´ESTARTIT,  A LA ZONA DE MARESMES DEL TER VELL....HI HA UN RECORREGUT ECOLÒGIC PER VEURE LES AUS.... I A LA PLATJA DINAREM.
 
       
 
      
                                               ESPECTACULAR PANORÀMICA DES DE TORRE MAURA
 
Foto de  CCBE. Sender Local de Roca Maura i Torre Moratxa (L'Estartit)Foto de  CCBE. Sender Local de Roca Maura i Torre Moratxa (L'Estartit)
                                 TORRE MORATXA
       
                                                                        PORT DE LA FALAGUER
Foto de  CCBE. Sender local de Cala Calella (L'Estartit) Foto de  CCBE. Sender local de Cala Calella (L'Estartit)
                        MIRADOR DEL CAP DE LA BARRA                                                          CALA CALELLA  
           
              
El Ter Vell és l'antiga desembocadura del riu. Desviat a mitjans del segle XIX és va originar una llacuna litoral. Prop seu es conserven, també, altres interessants clapes d'aiguamolls, salicornars i dunes (salvats miraculosament de la urbanització),
                
 
     NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA  ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C... I PORTAR LA TARGETA , QUÈ ÉS L´ASEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.
 
       Click here to see a large version             Click here to see a large version


EXCURSIÓ  DIUMENGE  29 D´ABRIL  DE 2012 :          
 
" CAMPRODON - BEGET "                 

 
Reloj  DURADA :  5: 00  hores  (SENSE COMPTAR PARADES)..... PORTAR BOTES DE MUNTANYA, GORRA , PROTECCIÓ SOLAR,  BEGUDA  I DINAR.

Demonio  DESNIVELL : 715 m.    de baixada......!!!!   ull també farem dues pujades curtes.

Caracol  RUTA CIRCULAR : 16 ´300  Quilòmetres..... Es circula per bons camins    

Confundido  DIFICULTAT :  MITJANA

Auto  SORTIDA :    9 : 00 HORES  DEL BAR NÚRIA.... VENIR PUNTUALS I ESMORZATS.... ( ATENCIÓ AMB L´HORARI )
                     9 : 35´  hores    al bar l'esport de Besalú....carretera vella a Castellfollit de la Roca....anar a OIX...i seguir fins a Beget.....a on deixarem cotxes per a la tornada
                    10 : 15´hores  a CAMPRODON....a l´última rotonda de Camprodon , direcció Molló ( la de Can Pascual)....aparcar al començament del carrer que va al camp de golf.
 
                        
 
Per si us hem de convèncer:
 Es un camí amb molta història, perquè passa entre Bolòs i Salarça. La bellesa de l'ermita romànica de Sant Valentí de Salarça cal remarcar-la.
 
Descripció de l'itinerari:

Sortiu de la rotonda de
Can Pascal 945m.
Font del Botàs 965m. 0,7Km 06'
Just davant de la font, agafeu el camí que travessa el camp de golf.
Font de Sant Patllari 980m. 1,2Km 13'
Agafeu la pista que connecta amb la que puja a Sant Antoni.
Font del Boix 1015m. 1,7Km 20'
Agafeu el camí que surt de la part posterior de la font i passa pel monument a C.August Torras. Creueu la pista per agafar la que senyala la Creueta.
La Creueta 1065m. 2,4Km 29'El camí baixa direcció Nord cap a la Tosquera.La Tosquera 1010m. 3,1Km 38'El camí segueix en la mateixa direcció. No preneu la pista, cal anar per baix per un camí que abans era un canal per portar aigua al Mas Blanc.Mas Blanc 1000m. 4,1Km 53'Travesseu el filat i continueu una mica al mateix nivell.Desvio a Rocabruna 980m. 4,3Km. 58'Seguiu direcció Beget-Oix, a la dreta. El camí baixa a buscar la pista que ve de Mas Blanc. Passeu la verdallera. Compte, a 100m. derivació a la dreta, cal deixar la pista.Coll de Bolòs 920m. 4,7Km 1h 04'Es baixa pel mig del bosc de roures fins arribar el coll.Coll de la Masó 820m. 6,0Km 1h 30'El camí gira ara a la dreta. No creueu el filat.Cabana de la Masó 815m. 6.4km 1h 34'Seguiu pista avall. Després d?unes corbes preneu a la dreta per La Masó.Bolòs 705m. 7,0Km. 1h 42'Aneu feixes avall per trobar la pista. Agafeu la de l'esquerra, no aneu per davant de Ca l'Aldal, car el camí de baix és molt enfangat.Trencant altre pista 655m. 9,4Km 2h 13'Agafeu a la dreta. S'ha de baixar.El Mulladar 585m. 10,0Km 2h 20'Continueu la pista, que creua el rierol. Passeu una verdallera que cal tancar si fos oberta, i just a la corba, cal deixar la pista per baixar per un llis ple de molsa, per després creuar el rec i sortir a un camp. Les marques us portaran a l'ermita que es veu molt bé.Sant Valentí de Salarça 630m. 11,4Km 2h 43'Val la pena gaudir de la bellesa romànica de l'ermita i de la dels roures que l'envolten. Preneu la pista que surt davant l'església direcció Est. Trobareu una verdallera, una altra pista que surt a la dreta, que no cal agafar. Seguiu pista avall direcció Sud. Esteu al cas perquè a 200m. L'haureu de deixar per un camí a l'esquerra que creua el torrent.Torrent 600m. 11,9Km 3h 08'El camí travessa el bosc tot faldejant-lo, per finalment sortir en un camp. Obriu i tanqueu el fil elèctric.Camp 615m. 14,9Km 3h 41'Trobareu un encreuament amb una altra pista. A 50m. deixar-la per una drecera a la dreta.Pista 570m. 15,3Km 3h 49'
Ermita El Remei 540m. 15,9km 3h 58'
Beget 535m. 16,3km 4h 01'