dimarts, 22 d’octubre del 2013

EXCURSIÓ DIUMENGE 27 D'OCTUBRE de 2013 : "Castell de Montesquiu - bufadors de Beví"

o
23/08/2013 - Ahora Disfruto
Jaume Villalon I Canovas

http://www.premiovidaactiva.com/es/experiencia/99/jaume-villalon-canovas.html

L'empresa que treballaba Novartis Espanya, va optar per fer-me una pre-jubilació als 59 anys, donat que soc una persona activa i que sempre he fet molt d'esport, hem vaig volcar a la meva afició que es la montanya, l'esquí, l'alpinisme, senderisme.

En aquet moment tinc 67 anys complerts, i la meva afició m'ha portat a fer un viatge d'aventura per la Cordillera dels Andes d'Arica fins a navegar per el Canal de Beagle i l'illa de Cap Hornos.

Amb aquet periple he pujat la tira de montanyes de mes de 6.000 m, entre elles el Volcá Parinacota 6.300m, el Volca Sajama 6500m el Sairecabur 6.040m el Pili 6.300, el Aconcagua 6.964m i un munt més al marge dels pics de 5.000m que he fet, despres hi hauria el recorre per la zona dels Llacs de Xile Volcans Lanin, Villarrica, Quetrupillan, Llonquimay, Llaima, Osorno, i un llarg etc.

Recorreguts per la ruta dels 4.000 del Atlas, treking a les illes de la Gomera, Hierro, La Palma, Tenerife i Gran Canaria, Trekings a la ruta del Everest, Annapurna, Baltoro al Pakistá, Trekings al Gr-20 de Córcega, Transpirenaica per el dos cantons GR-10 i GR-11 - Rutes circulars del Pirineu - Tour del Mont Blanc, i un llarc etc, etc.

En aquet moment a més soc un dels resposables de preocuparme de montar una sortida cada diumenge a una colla de montanyencs que es diu "La Colla dels Perduts", aixó em motiva moltisim, ja que soc el organitzador i el avi de la colla.

Per a mí l jubilació ha estat un motiu per viure la vida amb tota la plenitud, i omplenar-me d'ilusions.

1206
votos
Fitxer:End CEST.svg 

Matinada del dissabte 26 al diumenge 27 d'octubre de 2013 : 

El rellotge s'endarrerirà una hora:  les 3 del matí passaran a ser les 2. 


COLLA PERDUTS (DISPOSEM D'UN BLOC, PODEU ACCEDIR-HI EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D'AMICS DE GIRONA  www.amicsdegirona.com 
 
EXCURSIÓ DIUMENGE  27 D'OCTUBRE de 2013 :   
 
"Castell de Montesquiu - bufadors de Beví"           
 
Reloj  DURADA :  4 : 00   hores (SENSE COMPTAR PARADES)..... PORTAR BOTES DE MUNTANYA, GORRA , PROTECCIÓ SOLAR ,  BEGUDA I DINAR.

Demonio  DESNIVELL :  650 m

Caracol  RUTA  CIRCULAR :  14 Km

Confundido  DIFICULTAT :  MITJANA 

   GUIA :  JOSEP MARIA CASALS
 
Auto  SORTIDA :   8: 30 HORES  DEL BAR NÚRIA.... VENIR PUNTUALS I ESMORZATS.... ( ATENCIÓ AMB L'HORARI ).
 
                        9 : 05 HORES   a Coll de Ravell... a l´Eix Transversal... sortida de Viladrau

Seguirem fins la sortida de Vic-Ripoll. Agafar la C-17 direcció a Ripoll. Sortida 81 (just després de passar el túnel) on diu: Sant Quirze (sud), Santa Maria de Besora i Vidrà.
A pocs metres hi ha una benzinera i a pocs metres més un gran pàrquing (a mà dreta) just davant d'un restaurant. 
                        9 : 45 HORES  : El guia esperarà a la gent i després tots junts anirem fins al pàrquing del Castell de Montesquiu per començar la caminada des d'aquell punt.

Punts d'interès són el propi Castell (segles X i XI), reformat i actualment propietat de la Diputació. Sant Moí (segle X) esglesiola preromànica i casa de pagès adjacent. Els Bufadors de Beví, zona geològica espectacular i amb una flora molt interessant.

Fitxer:Montesquiu.jpg

Fitxer:Castell de Montesquiu.jpg

                                                                               la serra dels Bufadors



NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT....  ÉS DEURE DE L'EXCURSIONISTA  ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C... I PORTAR LA TARGETA QUÈ ES L'ASSEGURANÇA EN CAS D'ACCIDENT.

To: jaume_villalon@hotmail.com

Has rebut aquest missatge perquè Jaume Villalón Cánovas l'ha compartit amb jaume_villalon@hotmail.com. Anul·la la subscripció a aquests correus electrònics.
No pots respondre a aquest correu electrònic. Visualitza la publicació per afegir-hi un comentari.
Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043 USA

Contesta a las siguientes preguntas:

1. ¿Quién es Eolo?

2. ¿A qué mitología pertenece, a la germánica, griega o romana?

3. Además de Eolo, existían otros 4 dioses del viento ¿Quiénes son?

4. En la antigüedad el viento jugó un papel importantísimo en cuanto a los medios de transporte y comunicación ¿A qué nos referimos cuando hacemos esta afirmación?

grafico27.gif (27891 bytes) 

EOLO, EL DIOS DEL VIENTO



Eolo, en la mitología griega, es el nombre de tres personajes distintos. El primer Eolo, hijo de Helén, y tuvo una hija ilegítima llamada Arnes.
El segundo Eolo, el hijo de Poseidón que fundó la ciudad de Lipara y el tercer Eolo, el hijo de Hípotes, el cual llegó a unas islas que denominaron Islas Eolias.



Eolo es el dios de los vientos que vivía en la Isla de Eolia con sus seis hijos y sus seis hijas. Zeus le dio el poder de controlar los vientos y los tenia encadenados con gran dominio, liberándolos cuando le viniera de gusto, ya que los vientos podían provocar desastres en el cielo, la tierra y las aguas.



Él era el responsable del control de las tempestades, y los dioses le pedían ayuda en algunos casos, como hizo Hera para impedir que Eneas desembarcara de Troya. También ayudó a Odiseo que lo visitó al retornar de Ítaca. Eolo le dio un viento favorable, además de una bolsa que contenía todos los vientos y que debía ser utilizado con cuidado.



Pero la tripulación de Odiseo creyó que la bolsa contenía oro y la abrió, provocando grandes tempestades. La nave terminó regresando a las costas de Eolia, pero el dios se negó a ayudarles de nuevo.
Eolo es el dios de los vientos, pero hay cuatro dioses del viento más, que corresponden a los cuatro puntos cardinales.



El viento del norte, llamado Boreas es representado extremadamente fuerte y barbudo. Noto era el dios del viento sur, el viento caliente. Euro representaba al viento del este y traía lluvia y calor. Y Céfiro, el viento del oeste y protege las flores y las plantas.


Además hay cuatro dioses menores del viento. Cecias el dios del noreste y es el encargado de arrojar el granizo. Apeliotes el dios del surete, conocido como el viento del otoño.
Coro es el dios del noroeste por se un viento frío y seco y finalmente, Libis, el dios del suoreste y se le denomina After Ventus (viento africano).