dilluns, 9 de desembre del 2019

Excursió dissabte 14 de Desembre-2019: " Ascenció al puig del Bassegoda de Ca N´Agustí , a Sadernes"

Excursió dissabte 14 de Desembre-2019: 
"
 
Ascenció al puig 
 
del Bassegoda de Ca N´Agustí , a Sadernes"
 
DURADA :  5:30   hores  (  Sense comptar les parades )
DESNIVELL :  872 mts. acumulats de pujades i els mateixos de baixada
RUTA  CIRCULAR :  8´9 km. 
DIFICULTAT : MITJANA - (MITJANA - ALTA)
COORDINADOR :   Sants  ( mòbil de contacte : 676 90 22 40 )
MATERIAL A PORTAR: Botes de muntanya (millor de canya alta)- Pals de Trek - Roba del temps - Si el temps pintés petites pluges portar capelina o similar - avituallament:  esmorzar  ,  beguda i dinar.
       7: 50´ Hores. DEL BAR NÚRIA... ( A PROP DE L'ESTACIÓ RENFE DE GIRONA )...VENIR PUNTUALS I EESMORZATS.
       8: 00´ Horesal pavellò de Fontajau...!!
         8: 30´ Hores. al pàrking al cantó de la rotonda de sortida de Besalù , pasat el Bar l´Esport.
Anem direcciò Argelaguer , St. Jaume de LLierca...i desvío a la dreta direcciò Montagut....
         8: 50 Hores.... 
apàrking gran del Restaurant el Collet , a la entrada de Montagut a la dreta.....reorganitzarem els cotxes i a la tornada , farem el toc.
Ep.....!!! a Sadernes no hi ahurà senyal de móbil...no anar al pàrking gran de Sadernes , ni al de l´Hostal , ni al del Càmping....!!....el punt únic de trobada es el del restaurant el Collet.
         Anirem , un cop reorganitzats els cotxes , per la pista fins a cal Agustí , a on aparcarem.
                                              MAPA ORIENTATIU ( clickeu aldemunt )
Spanish Pyrenees - Puig de Bassegoda 02
                 
 
LA VISTA PANORÀMICA DES DEL CIM...A 360º... ÉS ESPECTACULAR....!!!

NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C I PORTAR LA TARJA QUÈ ÉS L'ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.
"Dalt del puig del Bassegoda, com posat exprés per a confort de l’excursionista afadigat, hi ha un canapè de blaníssima herba i sòlid respatller de pedra, on algun temps jo m’hi asseia sovint, contemplant sempre amb el mateix interès el grandiós panorama que s’estenia a mos peus.
 
A sol ixent, les terres baixes de l’Empordà s’obiraven boiroses per damunt les serralades de la Mare de Déu del Mont, emboscades fins a sota les calisses de sa carena nua; més ençà, el pic de Tossa, i més ençà encara, Lliurona rònega i perduda entre els alzinars, el rierol del Borró tallat a pic, la serra de Banyadors i les negres pinoses de Polí; cap a la dreta, els formidables reductes del Freu, els crenys i gorges de Sadernes, on s’hi veu encara l’encinglada cova des de la qual diu que un temps el Bisbe pasturava el seu ramat i beneïa, per damunt de l’avenc, a les verges del Senyor arraulides en son convent de Coll-Roig, entre esquifits conreus i minúsculs vergers enrondats de murtres i llentiscle.
 
Més a ponent, Talaixà, a cavall de cingleres espantoses, el grandiós absis de Sant Aniol i les feréstegues raconades de Brui. Mirant cap a Segarra, veia Ribelles damunt les imponents canals d’Uja, Bestracà sobre els enderrocs d’Escales; i cap al nord, Costabona i el majestuós Canigó tot cobert de neu."

Marià Vayreda
La punyalada (1903)