dimecres, 4 de gener del 2012

EXCURSIÒ DIUMENGE 8 - GENER 2012 : " Maçanet de Cabrenys - Santuari i pic de Les Salines - Castell de Cabrera "

Dinar de Reis......al final serem 30 al restaurant El Caliu de Medinyà..
estarem en un mentjador més gran , de 50 plaçes
recordeu de portar el regal de l´amic invisible...
i Feliç 2012 per a tots els de colla perduts.....!!

COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D´UN BLOGS ,PER ACCEDIR-HI PODEU CLICKAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.


EXCURSIÒ DIUMENGE 8 - GENER 2012 :


" Maçanet de Cabrenys - Santuari i pic de Les Salines - Castell de Cabrera "


hi ahuran 2 opcions : A ) la de dificultat mitjana... 5 hores , 720 m. de desnivell ruta circular 10 kilòmetres ,i s´arribara al Santuari de les Salines.
B ) la de dificultat mitjana -alta... 6´5 hores , 970 de desnivell ruta circular 13 kilòmetres , fins el pic de les Pedrisses (1.333m.)


SORTIDA : 8 :00 HORES AL BAR NÚRIA....VENIR PUNTUALS I ESMORZATS.... ( ATENCIÓ AMB L´HORARI ).


8: 35 HORES.....al pàrking del Decatlhon de Figueres....sortida de l´Escala, dins la variant de circunvalació de Figueres...tornarem a entrar a la variant...i a mig camí de la Jonquera, un xic abans del trencant de St. Climent de Sescebes , a l´esquerra , agafar la GI - 502 direcciò Darnius

a l´entrada de Maçanet de Cabrenys , a la dreta hi ha el cementiri , i un lloc ample per aparcar.

LA PUJADA FINS A TROBAR LA PISTA QUE VE DE LA VAJOL , ES FEIXUDA PERÒ MOLT BONICA , ENVOLTATS DE CASTANYERS I FRODOSA VEGETACIÒ.

AL ARRIBAR A LA CARENA AGAFAR LA PISTA FINS EL SANTUARI , AMB BONICAS PINEDAS.
FONT DE LES SALINES O DELS TRES RAIGS.
EL SANTUARI VA ASSER CONSTRUÏT AL 1271 . LA TRADICIÒ DIU QUE L´IMATGE DE LA VERGE , VA ASSER TROBADA PER UN BOU A DINS DE UNA COVA PROPERA AL SANTUARI , QUE VA ASSER DESTRUÏT AL 1590 PER ELS HUGONOTS I RECONSTRUIT AL SÈGLE XVII.

AQUEST ES UN BON LLOC PER DINAR , PER ELS MÈS CANYEROS , ALDEMUNT S´ALÇA EL PIC DE LES SALINES ( 1334 MTS.) , AMB BONA VISTA SOBRE EL ROSELLÒ I LES ALBERES.
EL NOM DE LES SALINES PROVÈ D´AQUEST LLOC ,A ON HI HA ROCAS DE SAL , I ELS PASTORS LA DONABEN ALS ANIMALS DE PASTURA.

A LA TORNADA VISITA AL CASTELL DE CABRERA , IMPRESIONANT , ALDEMUNT D`UN PENYASAGAT. DEL SÈGLE XI . DES DE AQUÍ LA LLEGENDA DEL HEROI ROTLLAN QUE VA LLENÇAR UNA BARRA DE FERRO DE 5 MTS. ACABADA EN ARGOLLA , QUE ESTÀ CLAVADA A LA PZA. MAJOR DE MAÇANET.

ELS BOSCOS MARAVELLOSOS SON L´ÀNIMA D´AQUESTA EXCURSIÒ TRIANGULAR.