dimecres, 4 de maig del 2011

Diumenge 15 de maig/2011 :Excursió de la colla POKAPOKS Amb dinar (voluntari) a l'Aplec de Panedes

Hola Sants, he preparat aquesta excursió del Pokapoks, desprès de tant temps!!!"!!!!, Com veus és una excursió fàcil.

Josep Maria


Excursió de la colla POKAPOKS
Amb dinar (voluntari) a l'Aplec de Panedes

Diumenge 15 de maig/2011



Trobada: A les 09:30 h al Mas Vidal de Llagostera. GIV 2216 Km 1,950 (carretera de Llagostera a Romanyà de la Selva que surt del Restaurant Panedes de Llagostera) Una vegada reagrupats tots anirem a deixar els cotxes amb les taules i cadires al lloc de l'Aplec on dinarem)

Què farem: Farem una ruta circular caminant per les pistes dels veïnats de Llagostera, Panedes, Bruguera i Gaià, veurem masies, boscos i camps.

Nivell: Fàcil, apte per tothom. La duració de la caminada es preveu sobre unes 2,30 a 3 hores a peu pla.

Dinar: El que hagin reservat ens afegirem al dinar de l'Aplec de Panedes al mig d'un bosc on acabarem la excursió i que organitza la colla excursionista Bell Mati de Llagostera, amb sardanes "en viu", concurs de rams boscans i per menjar una gran paella d'arròs, amanida, postres i beguda.

Què cal portar: Barret pel sol, sabates adients, taula i cadires (ens podem agrupar), aigua per la caminada, parament de taula pel dinar. (voluntari: aperitiu, ví del bó, licors, cava, etc per compartir)

Reserva: Si voleu, us podeu portar el vostre dinar, dinarem tots junts i no cal pagar res. Els que vulguin menjar el dinar de l'Aplec cal que m'ho dieu per comprar els tickets. (a data d'avui encara no es sap el preu, però si és com cada any deu ser sobre el 7/8 € ?) Darrer dia per apuntar-se al dinar: envieu un correu a masvidal45@hotmail.com amb la vostra reserva abans del 10 de maig.

Col·labora: COLLA POKAPOCKS , COLLA PERDUTS (DISPOSEM D´UN BLOC, PODEU ACCEDIR-HI EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS.

Més info: Josep Maria Ricart 696290139 (tan sols per assumptes urgents) per altres qüestions: masvidal45@hotmail.com

EXCURSIÓ DIUMENGE 8 - MAIG - 2011 : " FONT DE L´HOME MORT - COVA DE LES ENCANTADES " A QUERALBS

DADES DE LES ACTIVITATS , APUNTATS:

ROSES - CADAQUÉS : 46 INSCRITS...!!
CANIGÒ : 15
RECORDEU QUE EN LA SORTIDA A ST. ANIOL DE FINESTRES , 22 DE MAIG , DIADA D´ELECCIONS , EL DINAR A CAN TURA 25 EUROS...NOMÉS TENIU AQUESTA SETMANA PER APUNTAR-VOS..!!

COLLA PERDUTS (DISPOSEM D´UN BLOC, PODEU ACCEDIR-HI EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.


EXCURSIÓ DIUMENGE 8 - MAIG - 2011 :

" FONT DE L´HOME MORT - COVA DE LES ENCANTADES " A QUERALBS


OPCIÓ A : LES COVES DE LES ENCANTADES I ELS SALTS D´AIGUA JUSTIFIQUEN L´ESFORÇ :

DURADA : 6 HORES (SENSE COMPTAR PARADES)..... PORTAR BOTES DE MUNTANYA , FOLRE POLAR , GORRA ,GUANTS , IMPERMEABLE , BEGUDA I DINAR.

DESNIVELL : 837 m ( ALÇADA MÍNIMA: 1356 m, MÀXIMA: 2097 m )........portar frontal per gaudïr de les coves.

RUTA CIRCULAR : 14 Km ..... ÉS UNA VOLTA MOLT BONICA .

DIFICULTAT: MITJANA - ALTA


OPCIÓ B : MÉS FÀCIL , FINS EL PONT DE LA FONT DE L´HOME MORT : ESPERAR 50 ´ EL RETON DE L´OPCIÒ A :

DURADA : 5 HORES DESNIVELL : 600 mts. RUTA CIRCULAR : 12 Km DIFICULTAT: MITJANA - MITJANA - ALTA



SORTIDA : 8 : 00 HORES AL BAR NURIA....VENIR PUNTUALS I ESMORZATS.... ( ATENCIÒ AMB L´HORARI ).

8 : 35 AL BAR L´ESPORT DE BESALÚ.... .ANIREM DIRECCIÒ RIPOLL, RIBES DE FRESER ... I APARCAREM A QUERALBS (ABANS DE CREUAR LA VIA DEL TREN - PÀRQUING GEGANT A L´ESQUERRA)





Font de l'Home Mort - Cova de les Encantades a QUERALBS
Recorregut: Queralbs – GR-11 – Font de l’Home Mort – Cova de les Encantades – Pista Vilamanya – Mina Saragossa – Ruta dels Miners – GR-11 – Queralbs





RECORREGUT I MAPA


Aproximació:

L’excursió d’avui és un itinerari circular molt bonic i variat. En la ruta d’avui, cal tenir en compte la intensa acció minera que tingué el terme de Queralbs des de temps antic, època del funcionament de les cèlebres fargues ripolleses. La Farga de Queralbs, va existir i funcionar fins a principis del segle passat.
Com a testimoni de l’antiga acció minera, són les nombroses boques de mina encara observables en diferents indrets del terme, especialment en la vall d’Estremera.

Els anys d’explotació minera van marcar el territori i la vida social dels habitants i van deixar un patrimoni que actualment podem conèixer amb la Ruta de les Mines.

Desprès de passar el pont trobem un indicador de la Mina Pepita. Una mina on s´hi extreia ferro a l’any 1900.




Masia dels Plaus a 1470 mts. d´alçada


Pocs metres desprès de passar per la masia veiem l’indicador, a la dreta, de la font dels Plaus.

Anem seguint el camí en continua pujada fins arribar en un petit coll. Forma un replà amb unes roques inclinades. Des de l’extrem podem apreciar la gran profunditat, sobre el riu de Tosa. Gran vista panoràmica

Contemplem a l’altre costat de la vall la pista que prové de Vilamanya. En un revolt sota unes roques hi veiem el forat de la mina Saragossa.

A partir d'aquí canvia l'aspecte del camí. Ara caminem per uns prats oberts, a la nostre dreta cap a davant veiem unes roques imponents i punxegudes, a la nostre esquerra hi ha la profunda i espectacular gorja per on sentim saltironar alegrement el riu Tosa. Un cop voltem les roques arribem a un petit aixopluc que en cas de necessitat ens pot servir.


Petita cabana al costat del camí


Des de aquesta petita cabana, situada en un revolt, se'ns obre una espectacular vista, amb els cims al fons.





Creuem un petit torrent que baixa de la nostre dreta cap al riu. Continuem el nostre camí.



Passem pel Roc de les Orenetes. Al cap d'una estona el camí ja s'encara cap al començament de la vall i comença a pujar d’una manera evident i mantinguda.




Arribant a la Font de l'Home Mort


La Font de l’Home Mort constitueix un conjunt de mulleres i cascades formades per l’aiguabarreig del riu Tosa i el torrent del Borrut.



Font de l'Home Mort


És un lloc molt bonic però força enclotat i per tant amb una vista limitada.
Seguim per la dreta del torrent en direcció al Pas del Lladres per dirigir-nos a la Cova de les Encantades.


Pujant cap a la cova


Per accedir-hi cal dirigir-nos cap a unes roques de la dreta del torrent i sota la Costa de les Tutes. Cal dir que costen de trobar a causa de la petitesa de la seva entrada

Situada a 2.072 m d’altitud. Té un recorregut de 864 i un desnivell de 37 m.


Vista cap a la vall des de la cova




Entrada de la cova


El forat d’entrada no denota la grandiositat del seu interior.


Interior de la cova


Desprès de visitar la cova baixem cap a la Font de l’Home Mort


Voltants de la font



Creuem el torrent per una palanca de fusta i ens situem al final de la pista forestal.

Baixem per aquesta pista que va paral·lela al camí que hem passat durant la pujada. Poc a poc anem perdent alçada.



Deixem enrera la font de l'Home Mort i contemplem la situació de la cova



Com a curiositat podem veure que en tot el llarg de la pista hi ha uns tubs de plàstic per canalitzar l’aigua “captada” de la font. En alguns trams els tubs ja estan totalment soterrats.



Gaudim de grans vistes panoràmiques del Balandrau i de Queralbs.


Camí de pujada al fons, amb el Roc de les Orenetes al davant


Desprès de caminar uns 1900m i en un revolt força tancat veiem els senyals de la Mina Saragossa. Un gran forat enlairat en unes roques i a la dreta de la pista.


Entrada mina Saragossa



Aquesta mina de ferro i arsènic és la que es troba a major altitud del conjunt de mines de la zona. Per poder baixar el material extret es van necessitar instal·lar un parell de cables aeris i construir una via de vagonetes de quatre quilòmetres i mig de longitud. La ruta ressegueix en gran part el camí que feia el mineral extret.

Poc desprès, un rètol situat a l’esquerra de la pista ens indica la “Camí dels Miners”.
Deixem la pista forestal per on baixem per davallar ràpidament en direcció al fons de la vall per un corriol que en forta pendent i amb tot un seguit de giragonses arriba fins al riu.

Creuem el torrent de la Tosa per un pont metàl·lic i a l'altra banda arribem al final de la via de les vagonetes que coincidia amb l'estació inferior del cable aeri que baixava de la mina Saragossa .

Sota una balma hi ha restes de barraques de miners.





Resseguim ara la via de les vagonetes que planeja i s'estreny per l’anomenat “estret del Forn”, entre la paret i la cinglera de forma vertiginosa sobre la vall.


Estació inferior del cable i inici de la via de les vagonetes


Poc a poc la pista va baixant i aprofitant algunes dreceres entrerem a Queralbs.