dilluns, 24 de juliol del 2017

Sortida diumenge 30 -Juliol-2017 ;"Sadernes-St. Aniol-Salt del Brull- Gorga del Citrò- Sadernes" ENS BANYAREM A LES GORGUES ...!!

Sortida diumenge 30 -Juliol-2017 ;"Sadernes-St. Aniol-Salt del Brull- Gorga del Citrò- Sadernes"
 ENS BANYAREM A LES GORGUES ...!!
Demonio  DESNIVELL :  327  mts. acumulats de pujades i els mateixos de baixada
Reloj  DURADA :    Hores ( Efectives i sense comptar parades)
Caracol  RUTA   CIRCULAR ;  15´44 km.
Confundido  DIFICULTAT :   Mitjana
Caluroso  COORDINADOR : Sants ( móbil de contacte : 676 90 22 40)
 Emoji   Emoji  Emoji   EL TEMPS :  https://www.eltiempo.es/sadernes-i-sant-grau-d-entreperes.html
FAREM LA RUTA SIMILAR A L´ENLLAÇ....!!
 Emoji  MATERIAL A PORTAR: Botes de muntanya (millor de canya alta)- Pals de Trek-  Roba del temps - Gorra -Crema solar - XANCLETAS D´AIGUA - Si el temps pintés petites pluges portar capelina o similar- avituallament:  esmorzar  - beguda molt fresca- dinar - traje de bany i tovallola
Auto  SORTIDA :      8: 00 Hores ( Ep...!! amb l´horari) al BAR NÚRIA... ( A PROP DE L'ESTACIÓ RENFE DE GIRONA )...VENIR PUNTUALS I ESMORZATS
                              8: 05 Hores...Al pavellò de Fontajau...per deixar cotxes .
                              
 
8: 30 Hores...  
Parada tècnica al bar l´Esport de Besalú. Aparcar pasat el bar , a la rotonda hi ha aparcament.
                                  
9 : 00 Hores...
 
  Lloc de trobada - Parking gran de Sadernes, pasada l´Ermita.( EP...!! ...No és el pàrking petit de l´Hostal...i no hi ha cobertura per el mòbil....mireu d´asser puntuals...!!)
==================================================================
Ruta molt recomanable a l'estiu per poder-se banyar i saltar en alguns gorgs. 
"El monestir d'Aguja fou fundat l'any 859, en territori del pagus de Besalú del comtat de Girona, per un grup de monjos benedictins procedents del de Santa Maria d'Arles, al Vallespir, que havia estat saquejat pels normands. El 872 Racimir, el primer abat del nou monestir, obtingué del rei franc Carles el Calb el reconeixement d'un territori propi que comprenia les valls de Sadernes, d'Aguja i de Riu, fins al forat de Treu i les cingleres de Gitarriu, i també la possessió de l'església de Sant Llorenç del Mont, a la muntanya del Mont. 
Aguja, però, era un monestir molt petit, amb una comunitat reduïda i situat en una zona excessivament aïllada, de migrats recursos i incapaç d'atreure'n més. Per això va haver de renunciar aviat a la seva llibertat i sotmetre's al domini dels canonges de la catedral de Girona, que ja es documenta el 899. 
L'església d'Aguja, amb advocació a sant Aniol, es convertí en una simple parròquia dependent del nou monestir, de la qual depenia alhora Sant Feliu de Riu, i en un santuari. El santuari de Sant Aniol d'Aguja, vigent ja a l'antic monestir, es fonamentava en la tradició de l'establiment de sant Aniol en aquest lloc, procedent del Vallespir, per fer-hi penitència. El sant hi guariria el mal d'ulls amb l'aigua que regalima de la cova de l'Abat, situada al costat de l'església, que va esdevenir un pol d'atracció de pelegrins. 
Actualment, els pelegrins han estat substituïts pels excursionistes, atrets per l'espectacular bellesa natural de la vall i els seus engorjats, i l'antiga parròquia ha estat annexada a la de Santa Cecília de Sadernes, si bé cada diumenge de Pasqua Granada s'hi continua celebrant l'aplec de Sant Aniol (o dels Francesos), que reuneix gent de la Garrotxa i del Vallespir i que als primers anys del segle XX fou descrit per Marià Vayreda a La punyalada."(http://ca.wikipedia.org/wiki/Sant_Aniol_d'Aguja)
Resultat d'imatges de gorga SALT DEL BRULL panoramio
 
 Resultat d'imatges de gorga del citro panoramio
                                                                       GORGA DEL CITRÒ
Resultat d'imatges de gorga del citro panoramio     
                                                         GORGA FOSCA
Imatge relacionada
                                                                   SALT DEL BRULL
NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L'EXCURSIONISTA  ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C...  I PORTAR LA TARJA, QUÈ ÉS L'ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT. 
                                                       paisajes