dimarts, 20 de gener del 2015

EXCURSIÓ DIUMENGE 25 DE GENER 2015: "Volta circular des de la platja la Fosca de Palamós fins a Cala Crit"

EXCURSIÓ  DIUMENGE 25 DE GENER 2015:

"Volta circular des de la platja la Fosca de Palamós fins a Cala Crit"  
Reloj  DURADA :  5: 30   hores  ( Efectives i sense comptar parades)
Demonio  DESNIVELL : 350 m. acumulats de pujades i els mateixos de baixada
Caracol  RUTA  CIRCULAR :  19 km  
Confundido  DIFICULTAT :  MITJANA-FÀCIL
Caluroso  COORDINADORS :  Montse i Sants 
 Emoji   Emoji  Emoji   EL TEMPS : http://www.eltiempo.es/palamos.html
Emoji   Cobertura mòbil:  en tot el trajecte  hi ha senyal per els mòbils.
 Emoji  MATERIAL A PORTAR: Botes de montanya (millor de canya alta)- Pals de Trek - Roba d'abric d'acord amb el temps d'hivern - Jaqueta de Gore - Folre polar - guants - Buff - Gorra - Si el temps pintés petites pluges portar capelina o similar- avituallament:  esmorzar i dinar - 1 cantimplora amb mínim un litre d'aigua .
Auto  SORTIDA : EP...!!  Amb l´horari.  8: 30 HORES. DEL BAR NÚRIA... ( A PROP DE L'ESTACIÓ RENFE DE GIRONA )...VENIR PUNTUALS I ESMORZATS
                                                  9 : 20 HORES aparcarem els cotxes just darrera del passeig de la Platja de la Fosca a on hi ha un aparcament gran , en el Carrer de la Roca Fosca .
La sortida a peu  per fer l'excursió la farem devant de l'Hostal " La Fosca" , al mig del passeig.......
quasi al devant de l´Hostal hi ha la Roca Fosca.

ITINERARI :  anirem resseguint el camí de ronda fins a la Platja del Castell , pujarem cap el poblat Ibèric , amb la foradada tot arran de mar.
Anirem a veura la Barraca d´en Dali , que és molt original...seguirem cap a Cala Canyers , Cala Corbs , Cala Estreta i Cala Crit. Veurem també les illes Formigues.
Ens enfilarem cap el Puig de Terme i després al mirador de Roques d´Ase , que és molt bonic.
Travessarem el bosc encantat i el bosc d´en Palop i passarem per devant el mas que han descobert el claustre romànic (però no ho podrem veure perque ho tenen tancat). 
Arribats a la Fosca anirem a fer el toc
Palamós - Platja de la Fosca
                                                                                                      Platja de la Fosca
Playa del Castell
                                                                                                      Platja del Castell
Palamós - Poblat ibèric del castell
                                                                                                    Poblat ibèric del castell
Palamós - La foradada
                                                                                                     La foradada
La barraca d'en Dalí
                                                            La barraca d'en Dalí
Cala a Palamós

Green water under blue kayak

Panoramica de Cala Canyers
                                                                                                       Cala Canyers
Cala Corbs - Palamós - Costa Brava
                                                                                                           Cala Corbs
Vers Calella de Palafrugell après l'orage
                                                                                                          après l'orage                                                 
Cala Estreta
                                                                                                                 Cala Estreta

NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C I PORTAR LA TARJA QUÈ ÉS L'ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.

Llegenda de la cala El Crit de Mont- Ras

Aquesta és la versió, de les moltes que existeixen, publicada pel palafrullenc Jordi Pujol i Cofan, publicat en la Revista de Palafrugell en 1962

"Una matinada de primavera, abans de clarejar, un vaixell algerí s'ha  aterrat molt i fondeja prop d'unes cales desertes. Els moros arriben a la platja a rems, amb una petita embarcacióo. Pugen un petit penya-segat. Troben unes vinyes molt ben cultivades. No estaran gaire lluny d'un lloc habitat. Tot fent via cap a l'interior es fiquen dins d'un bosc. Fa estona que caminen i no arriben a descobrir res. El cel de llevant anuncia el nou dia però la fosca és molt arrapada a terra. El cant d'un gall esquinça el silenci i delata la proximitat d'una masia.
La casa és voltada una mica lluny, cautelosamet. El que mana l'escamot no sembla pas tenir pressa. Es veu que vol esperar que es faci de dia. Tan aviat es passa la mà per la barba de color de panotxa, com pel pom d'una daga que porta a la cintura, en forma de tallada de síndria. Mana a un dels seus esbirros que es posi vora la porta, amb ordres de degollar el primer que surti del lloc i de donar el crit de via lliure.
S'està fent clar. De part de dins se sent la fressa que fa una barra lleva quean és moguda. S'obre la porta de la masia. Un home amb unes forques a les mans avança cap al paller. Un cop de daga al coll i l'home cau a terra.  Un bruel apagat i dotze carcanades islàmiques invadeixen la masia. Una vella que està despenjant una olla fumejant dels clemàstecs, cau amb el cap esclafat d'un cop de maça. Enrenou al celler. Alguns moros s'enfilen escales amunt. Crits ofegats a les cambres. Un galifardeu amb una torxa encesa a la mà, cala foc a les cortines d'una alcova. Una noia que tot just es desperta. Dues trenes rosses escampades pel coixí. S'asseu al llit, es posa una ma a la gorja i cau desmaiada.
El cap de la partida dóna unes ordres. Se'n van carregats de botí. A darrera seu, un foc s'enfila de pressa. S'emporten la noia desmaiada. Desfan el camí cap a la platja. Quan arriben, el sol comença a sortir i taca de vermell un illot que hi ha a llevant de la galera fondejada.
La noia és ajeguda a la sorra grisa, les trenes esbullades, descalça. S'ha revingut i una grapada li esquinça la camisa blanca. Una barba de color panotxa i dos ulls con dues brases. Un crit.
El foc de la masia ha estat vist pels veins. S'han format una colla que perseguiexen els pirates. De lluny senten el crit en la calma del matí. Arriben a la platja i els moros ja prenen veles. Han deixat la noia estesa sobre la platja grisa i rosada. Els assassins han begut d'una font que raja vora la platja. D'aquest doll d'aigua se'n dirà Font Morisca i a la platja solitària hi posaran per nom el Crit, per recordar aquests fets tan dramàtics"

 El pas que comunica la font Morisca i el Crit, es una roca foradada per on hi pot passar només una persona. La font d'aigua dolça sembla ser que va rajar fins fa una quinzena d'anys.