dilluns, 10 de juliol del 2017

Excursió dissabte 15 de Juliol-2017: " BANYULS - PORT VENDRES - COLLIURE" Anem i tornem amb tren ....!!

Excursió dissabte 15 de Juliol-2017:
" BANYULS - PORT VENDRES - COLLIURE"
Anem  i tornem amb tren ....!!
Reloj  DURADA :  6:00  hores  (  comptant les parades )
Demonio  DESNIVELL :  800 mts. acumulats de pujades i els mateixos de baixada
Caracol  RUTA  LINEAL :  19  km. 
Confundido  DIFICULTAT :  MITJANA 
Caluroso  COORDINADOR : Josep Ma. Güell ( mòbil de contacte : 609 72 01 23 )
 Emoji   Emoji  Emoji   EL TEMPS  https://www.meteoblue.com/es/tiempo/pronostico/semana/cerb%C3%A8re_francia_6618453?day=6
 Emoji  MATERIAL A PORTAR: Botes de muntanya (millor de canya alta)- Pals de Trek - Roba del temps- Si el temps pintés petites pluges portar capelina ( pot fer tramuntana )o similar- avituallament:  esmorzar ,  dinar , beguda - banyador - tovallola - crema solar i gorra...!!
                   
Track aproximat ....... L´excursió és de tot el dia , cal portar dinar...!!
Ep.....!!!Lloc de trobada / Sortida : Estació Renfe Girona :  8 hores devant finestretes billets. 
podrem comprar un bitllet que es diu Bono 10 que és més barat que el bitllet normal, ens costara de Girona
a Cerbere (només anada i idem de preu per tornada) 4,285 € quant amb bitllet normal val 6,15 €..!!
VENIR PUNTUALS  PER POGUER AGAFAR EL BONO DE DESCOMPTE : 
        8: 17´ HORES....Sortida tren de Girona.....!!!
      9: 44´ HORES : hora d´arribada a Banyuls.
Mitja de transport : tren anada i tornada girona-Cervere a Cervere tenim 10 minuts per caviar de tren i pujar al que ens portarà fins Banyuls amb recorregut de 7 minuts i el tren amb 9 minuts més va fins Colliure. 
A Colliure es pot visitar : Torre de Sant Elm, El moli de Colliure, El Palau Real, el poble, tomba d’Antonio Machado.
      Si fes molta calor : només faríem a peu fins a Port Vendres (13 Km) i la resta fins Colliure també amb tren o solució semblant fins i tot hi ha la possibilitat de fer tot el recorregut en tren i convertir la sortida en visita turística (no és l’intenció inicial)
Imatge relacionada

Banyuls De La Marenda - Cap Rédéris, Vue sur Cap de l'Abeille

Banyuls De La Marenda - Cap Rédéris, Vue sur Cap de l'Abeille

Küste bei Port-Vendres

Port-Vendres

COLLIURE .CASTILLO REAL DE COLLIURE .ROUSSILLON  . FRANCE .

COLLIURE .CASTILLO REAL DE COLLIURE .ROUSSILLON . FRANCE .

Una mirada a ColliureCotlliure és un preciós poble del Rosselló, al litoral mediterrani, a menys de 100 km. de Girona. Destaca la seva Església sobre la mateixa platja i el Castell Reial, també a nivell del mar, així com els colors de les seves cases. Tot això va atreure a grans pintors, com Matisse i Derain, a principis del segle XX, que el van immortalitzar en els seus llenços. Actualment hi ha moltes galeries d'art i molts artistes que mostren les seves obres al mig del carrer, el que li dóna un ambient cultural i bohemi. El poble és també conegut pel seu cementiri, on hi estan enterrats el poeta Antonio Machado i el novel·lista Patrick O'Brian.
NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C I PORTAR LA TARJA QUÈ ÉS L'ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.
Collioure, FRANCIA (tumba de Antonio Machado)              

Collioure, FRANCIA (tomba Antonio Machado)

**NUNCA PERSEGUÍ LA GLORIA
Nunca perseguí la gloria
ni dejar en la memoria
de los hombres mi canciòn;
yo amo los mundos sutiles,
ingrávidos y gentiles
como pompas de jabòn.
Me gusta verlos pintarse
de sol y grana, volar
bajo el cielo azul, temblar
súbitamente y quebrarse.**
Antonio Machado (1875-1939) Poeta y prosista español, perteneciente al movimiento literario conocido como generación del 98. Probablemente sea el poeta de su época que más se lee todavía. Vida Nació en Sevilla y vivió luego en Madrid, donde estudió. En 1893 publicó sus primeros escritos en prosa, mientras que sus primeros poemas aparecieron en 1901. Viajó a París en 1899, ciudad que volvió a visitar en 1902, año en el que conoció a Rubén Darío, del que será gran amigo durante toda su vida. En Madrid, por esas mismas fechas conoció a Unamuno, Valle-Inclán, Juan Ramón Jiménez y otros destacados escritores con los que mantuvo una estrecha amistad. Fue catedrático de Francés, y se casó con Leonor Izquierdo, que morirá en 1912. En 1927 fue elegido miembro de la Real Academia Española de la lengua. Durante los años veinte y treinta escribió teatro en compañía de su hermano, también poeta, Manuel, estrenando varias obras entre las que destacan La Lola se va a los puertos, de 1929, y La duquesa de Benamejí, de 1931. Cuando estalló la Guerra Civil española estaba en Madrid. Posteriormente se trasladó a Valencia, y Barcelona, y en enero de 1939 se exilió al pueblo francés de Colliure, donde murió en febrero, el día 22 de este mes, muere Antonio Machado; tres días después moría también su madre. Ambos fueron enterrados en el cementerio del pueblecito francés de Collioure.