dimarts, 6 d’octubre del 2015

Excursió Ep...!! diumenge 11-octubre-2015 : "Tavertet-Cingles i Baumes"

Excursió Ep...!! diumenge 11-octubre-2015 :
"Tavertet-Cingles i Baumes"  

Reloj  DURADA :  5: 30´  hores  ( Efectives i sense comptar parades)
Demonio  DESNIVELL :  600mts. d´ascens .
Caracol  RUTA  CIRCULAR ;  12 Km.
Confundido  DIFICULTAT : MITJANA - ALTA  (no apta per a gent amb vertígen....!!!)
Caluroso  COORDINADOR :  Jaume Villalon - Sants
 Emoji   Emoji  Emoji   EL TEMPS : http://www.eltiempo.es/tavertet.html
 Emoji  MATERIAL A PORTAR: 
Botes de montanya, millor de canya alta - Pals de Trekking - Roba adecuada per  montanya recomanem capelina per si plogués - un folre polar d'estiu - un gore per el vent - 
guants d'estiu
 - proteccio solar crema i pintallabis - gorra per protecció solar -Cal portar esmorçar - dinar - barretes energétiques - i aigua (minim un litre) .

Auto  SORTIDA :   Ep amb l´horari ...7 : 00 HORES. DEL BAR NÚRIA... ( A PROP DE L'ESTACIÓ RENFE DE GIRONA )...VENIR PUNTUALS I ESMORZATSEmojiEmoji
         7: 30 HORESParada técnica a Coll de Ravell ( sortida Viladrau per l´Eix transversal)
         8:15´HORES... Aparcar al parking gran de Tavertet , queda a la dreta abans d´arribar al poble.

Itinerari : 
 Tavertet.  pla del Castell . Puig de la Força. Pantà de Sau. Riera de Balà. Morro de l’Abella. Cova de les Pixarelles. Baumes de Balà. Escalars de les Baumes. Molí del Bernat. Tavertet.
r
Mapa de la sortida....clickeu aldemunt...!!






Balma Salt del Molí Bernat.

NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT....
 
E
S DEURE DE  L
'
EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C...
 
I PORTAR LA TARGETA, QUE E
L´ASSEGURANÇA EN CAS D
'
ACCIDENT

"El Puig de la Força es separa dels cingles de Tavertet; és sens dubte un punt estratègic per a la construcció d’una fortalesa.
“Força” antigament podia significar el mateix que “fortalesa” o “fortifi cació” i per això s’aplicava a certs castells. Encara avui trobem restes de murs de l’antic castell de la Força del segle XII, però sembla possible que aquest castell fos, en realitat, el documentat amb el nom de castell Cornil, amb orígens als segles X i XI. El camí que porta al puig de la Força passa per unes grans balmes i d’aquest indret es conten llegendes del bandoler com la que es coneix popularment per El Dit d’en Serrallonga, que recollim del llibre de Xavier Roviró: “Una vegada en Serrallonga estava reunit amb els seus homes a les balmes de prop del castell. Començà una discussió entre ell i un dels seus lloctinents més joves. No es posaven d’acord en com s’havien de repartir els diners que obtindrien del rescat de l’ostatge que tenien tancat a la presó del castell. La discussió va anar pujant de to i el jove lloctinent li criticava el caràcter auto ritari que en Serrallonga tenia.
Al final, el va desafiar. En Serrallonga s’aixecà de cop i traient-se la daga va respondre a la provocació. La destresa que tenia amb les armes va fer que ràpidament guanyés el combat. Amb un sol cop de daga li va tallar un dit al jove provocador. Mentre es rebolcava de mal, en Serrallonga va agafar el dit sangonós i d’una revolada el tirà cingles avall. Des de llavors que el vistós monòlit que hi ha sota mateix del puig de la Força se’n diu El Dit d’en Serrallonga o El Barret d’en Riba.”