dissabte, 28 d’abril de 2012


EXCURSIÓ  DIMARTS  1 de Maig  del 2012:          
 
VOLTA CIRCULAR : TORRE MORATXA - ROCA MAURA I CALA CALELLA , PER  L´ESTARTIT "
    
 
Reloj  DURADA : 4 HORES SENSE CONTAR PARADES ,  2 HORES DE MUNTANYA , I 2 DE MAR...HI HA LA POSSIBILITAT DE RETIRAR-SE A MEITAT DEL RECORREGUT.
Demonio  DESNIVELL 400 m ...d´ascenció...SI FA UN DIA MACO DE SOL , PORTEU CÀMERES DE FOTOS....LES VISTES SON MERAVELLOSES....!!!

Caracol  RUTA CIRCULAR : 10 KM. ( PORTAR CALÇAT ADEQUAT , MILLOR BOTES DE MUNTANYA.....PROTECCIÓ SOLAR , GORRA , BEURE  I EL DINAR , NO CAL PASSEJAR-LO , ACABAREM ALS COTXES  ABANS DEL DINAR.. .I SI FA SOL PODREM PRENDRE EL SOL A LA PLATJA .... PORTAR TOVALLOLA.
  
Confundido  DIFICULTAT :  MITJANA - FÀCIL   (pot venir mainada)

Auto  SORTIDA :    9 : 00 hores DEL BAR NÚRIA.... VENIR PUNTUALS I ESMORZATS.... ( ATENCIÓ AMB L´HORARI )
                   9 :45 hores    APARCAR AL PÀRQUING DEL SUPERMERCAT " CENTREMAR " ,  ESTÀ A 100 m  ABANS D´ARRIBAR A LA ROTONDA D´ENTRADA DE  L´ESTARTIT.... A L´ESQUERRA , TOCANT LA CARRETERA.


1º ) TORRE MORATXA : ÉS VISITABLE. EN ÈPOCA DE PIRATES  LA PRESENCIA HOSTIL S´AVISAVA AMB FUM... I ALTRES TORRES, TERRA ENDINS, FEIEN EL MATEIX...,LA PANORÀMICA SOBRE LA PLANA ÉS EXTRAORDINARIA...TORROELLA I EL CASTELL , L´ESTARTIT , LES MEDES, TORRE PONÇA I TOT EL BAIX TER.

PER VEURE IMATGES DE LA MUNTANYA CLIQUEU A " VEURE FOTOS" : http://www.dexcursio.net/montgri/sortides/racamaura/fitxa.htm

2º ) ROCA MAURA:  A 225 m. D´ALÇADA ,  2 ANTENES , UNA LA DELS SERVEIS METEREOLÒGICS DE TV3 , AMB LA CÀMERA A MITJA ALÇADA.... DESCENS A LA CARRETERA QUE ENLLAÇA L´ESTARTIT AMB CALA MONTGÓ..... AQUÍ QUI  VULGUI ES POT RETIRAR..

3º ) ANIREM PER L´EIXART DE LA CONCA AL MIRADOR DEL GOLFET DE FALAGUER...ELS PENYA-SEGATS SON IMPRESSIONANTS.

4º ) BAIXAREM A CALA CALELLA....EL PAISATGE ÉS INDESCRIPTIBLE.

PER VEURE IMATGES CLIQUEU A " VEURE FOTOS " : http://www.dexcursio.net/montgri/sortides/calella/fitxa.htm

5º ) MIRADOR DEL CAP DE LA BARRA... DAVANT DE LES ILLES MEDES....TOT SÓN PRECIPICIS I ESTIMBALLS , HI HA UNA ZONA DE CORDES PER PROTEGIR I EVITAR ACCIDENTS....

6º ) TRAVESSAREM L´ESTARTIT , VISITANT LA PLAÇA DE L´ESGLÈSIA, LA FONT DE S. ANNA... I AMB ELS COTXES ANIREM A LA PLATJA DE L´ESTARTIT,  A LA ZONA DE MARESMES DEL TER VELL....HI HA UN RECORREGUT ECOLÒGIC PER VEURE LES AUS.... I A LA PLATJA DINAREM.
 
       
 
      
                                               ESPECTACULAR PANORÀMICA DES DE TORRE MAURA
 
Foto de  CCBE. Sender Local de Roca Maura i Torre Moratxa (L'Estartit)Foto de  CCBE. Sender Local de Roca Maura i Torre Moratxa (L'Estartit)
                                 TORRE MORATXA
       
                                                                        PORT DE LA FALAGUER
Foto de  CCBE. Sender local de Cala Calella (L'Estartit) Foto de  CCBE. Sender local de Cala Calella (L'Estartit)
                        MIRADOR DEL CAP DE LA BARRA                                                          CALA CALELLA  
           
              
El Ter Vell és l'antiga desembocadura del riu. Desviat a mitjans del segle XIX és va originar una llacuna litoral. Prop seu es conserven, també, altres interessants clapes d'aiguamolls, salicornars i dunes (salvats miraculosament de la urbanització),
                
 
     NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA  ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C... I PORTAR LA TARGETA , QUÈ ÉS L´ASEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.
 
       Click here to see a large version             Click here to see a large version