dimecres, 29 de juny de 2011

EXCURSIÒ DIUMENGE 3 DE JULIOL - 2011 : " VOLTA CIRCULAR PER VALLTER "‏

EN FRANCESC SABATA OFEREIX UNA ALTERNATIVA DE MUNTANYA PRECIOSA ;


Vallter, pujar per Mantet el Pic de la Dona, Coll de la Geganta, Becivers, Bastiments, Fresser, Pic de l'Infern, Coll de Tirapits, Coll de la Marrana i Vallter.
DURADA : 8 HORES PORTAR BOTES DE MUNTANYA , PROTECCIÒ SOLAR , ROBA D'ABRIC, GORRA , BEGUDA I DINAR

DESNIVELL : 1230 MTS

RUTA LINEAL : 17 KMS.

DIFICULTAT : ALTA.....NO APTA PER A GENT AMB VERTÍGEN....!!!

SORTIDA : 7 : 00 hores DEL BAR NURIA ........( ES PREGA PUNTUALITAT)

7 : 35´ hores AL BAR L´ESPORT DE BESALÚ


Ascensió al Bastiments (2.883m) Pirineu Oriental-Regió d’Ulldeter

Cims assolits: Pic de la Dona (2.702m.), Puig d’Ombriaga (2.634m.), Pic de Bacivers (2.845m.), Bastiments (2.881m.) i (2.883m.), Pic de Freser (2.835m.), Pic de l’Infern (2.869m.) i Pic dels Gorgs (2.851m.)


L’estació Vallter 2000, esdevé el punt de sortida i arribada del nostre recorregut circular. Per començar anem per la jaça de Morenç i pugem cap a la Portella de Mentet (2.409m.), tot seguit continuem pujant fins el Pic de la Dona i després baixem cap el Pla d’Ombriaga.


El Puig d’Ombriaga no presenta obstacles per a transitar-ho i el Coll de la Geganta (2.611m.) ja és al nostre abast. Deixem el Circ de Morenç i anem cap els Plans de Bacivers, prop de l’Estany aprofitem per esmorzar.La pujada al Cim de Bacivers arranca a la vora d’un petit abric/cabana fet de pedra seca. Aquesta ascensió ja és una mica més sostinguda i ens obliga a emprar un xic d’esforç. A continuació la baixada al coll de Bacivers (2.774m.) i la ascensió a les puntes del cim de Bastiments, ja ens agafa a ple ritme i no es fa pesada.Descansem una bona estona en el nostre “cim estrella”, el dia poc a poc es va enlleganyant però encara resta agradable. Baixem cap a les Collades de les Comes de Malinfern (2.705m.), tot seguin la carena E., entrem a la regió de les Arpelles del Freser, coronem el cim i continuem cap el cim de l’Infern.


Mirant cap el Nord, l’esguard des del gran cim de l’Infern és notable, sobre tot amb el circ de Carançà. Efectuem el retorn obligat al coll de l’Infern (2.790m.), ascendim al Pic dels Gorgs i ja emprenem la baixada per la carena fins el Portell i la Cabana de Tirapits.Seguint el GR-11 pugem al Coll de la Marrana (2.589m.), baixem fins el Refugi d’Ulldeter i fem cap als plans de Vallter, punt d’inici de l’excursió.


PIC DE L´INFERN (2860 m) des de la cresta. Vista del Pic de l'Infern i cresta des de el Fresser
Objectiu: Pic de l'Infe ... Pic de l'Infern i Basti ... Des del Pic de la Dona ... Estany blau de Caran\u0 ...

NI EL COORDINADOR ,NI LA COLLA PERDUTS , ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT....ES DEURE DE L´EXCURSIONISTA , EL ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C..., I PORTAR LA TARJETA , QUE ES L´ASEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.