dimarts, 19 d’abril de 2011

EXCURSIÓ DIVENDRES SANT 22 - ABRIL - 2011 : " ASCENSIÓ AL PUIG DEL BASSEGODA ( 1.373 m.) DES DE CA N'AGUSTÍ A SADERNES "

COLLA PERDUTS (DISPOSEM D´UN BLOC, PODEU ACCEDIR-HI EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.EXCURSIÓ DIVENDRES SANT 22 - ABRIL - 2011 :


" ASCENSIÓ AL PUIG DEL BASSEGODA ( 1.373 m.) DES DE CA N'AGUSTÍ A SADERNES "


DURADA : 4 : 30 hores (SENSE COMPTAR PARADES)..... PORTAR BOTES DE MUNTANYA, GORRA, PROTECCIÓ SOLAR, BEGUDA FRESCA I DINAR.

DESNIVELL : 810 m. ( NOMÉS HI HA UNA FONT D´AIGUA AL LLARG DE TOT EL RECORREGUT SITUADA AL COMENÇAMENT ,A CA N'AGUSTÍ)

RUTA CIRCULAR : 12 km ( ATENCIÓ: NO APTA PER A GENT AMB VERTÍGEN )

DIFICULTAT : MITJANA - ALTA

SORTIDA : 8: 00 HORES AL BAR NÚRIA...VENIR PUNTUALS I ESMORZATS. ( ATENCIÓ AMB L´HORARI )
8: 3O HORES AL BAR L´ESPORT DE BESALÚ

8 : 55 HORES PASSAREM PER DAVANT DEL CÀMPING I DE L´HOSTAL DE SADERNES
ATENCIÓ !!!.... NO HI HA COBERTURA DE MÒBIL PER TRUCAR.


HI ANIREM PER LA PISTA DE TERRA FINS L'ÚLTIM PÀRQUING... I PUJAREM A CA N'AGUSTÍ ON APARCAREM ( 9 : 15h.)


ITINERARI : DE CA N 'AGUSTÍ A LA MARE DE DÉU DE LES AGULLES, COLLET DE STA. MARIA, CAIRE DELS COMADELLS, CIM, PLA DE LA BATERIA, COLL DE PRINCIPI, BAUMES DEL CÀNEM, PLACETA BLANCA I CA N´AGUSTÍ.CA N´AGUSTÍ , EL LLOC ON APARCAREM... HI HA UNA FONT


CA N´AGUSTÍ ALS PEUS... AL FONS EL BASSEGODA ( TERRA ESTÈRIL DALT DE LA MUNTANYA, EN BASC)


D’esquerra a dreta veiem el Martanyà (1030 m) i el Puig de Bassegoda (1373 m).

Ermita de la Mare de Déu de les Agulles


El Bassegoda nevat, al fons. Al centre, en primer terme, el Ferran i la seva imponent cresta.
TRAM FINAL AMB CADENES I GANXOS


LA VISTA PANORÀMICA DES DEL CIM...A 360º..ÉS ESPECTACULAR....!!!BAIXANT DEL CIM


"Dalt del puig del Bassegoda, com posat exprés per a confort de l’excursionista afadigat, hi ha un canapè de blaníssima herba i sòlid respatller de pedra, on algun temps jo m’hi asseia sovint, contemplant sempre amb el mateix interès el grandiós panorama que s’estenia a mos peus.

A sol ixent, les terres baixes de l’Empordà s’obiraven boiroses per damunt les serralades de la Mare de Déu del Mont, emboscades fins a sota les calisses de sa carena nua; més ençà, el pic de Tossa, i més ençà encara, Lliurona rònega i perduda entre els alzinars, el rierol del Borró tallat a pic, la serra de Banyadors i les negres pinoses de Polí; cap a la dreta, els formidables reductes del Freu, els crenys i gorges de Sadernes, on s’hi veu encara l’encinglada cova des de la qual diu que un temps el Bisbe pasturava el seu ramat i beneïa, per damunt de l’avenc, a les verges del Senyor arraulides en son convent de Coll-Roig, entre esquifits conreus i minúsculs vergers enrondats de murtres i llentiscle.

Més a ponent, Talaixà, a cavall de cingleres espantoses, el grandiós absis de Sant Aniol i les feréstegues raconades de Brui. Mirant cap a Segarra, veia Ribelles damunt les imponents canals d’Uja, Bestracà sobre els enderrocs d’Escales; i cap al nord, Costabona i el majestuós Canigó tot cobert de neu."


Marià Vayreda
La punyalada (1903)Estàs convidat a veure l'àlbum de fotografies de Francesc Sabata: 2011-04-18 Calonge
2011-04-18 Calonge
17/04/2011
per Francesc Sabata
Consulta l’Àlbum
Executa la presentació de diapositives


Missatge de Francesc Sabata:
Hola Sants, que tal el refredat? Cuida't que et necessitem
Si tens problemes per veure aquest missatge, copia i enganxa l’adreça següent al teu navegador:
https://picasaweb.google.com/lh/sredir?uname=francescsabata&target=ALBUM&id=5596962997160599409&authkey=Gv1sRgCMa_45eF3JaCjgE&feat=email
Per compartir les teves fotografies o rebre notificacions de quan comparteixen fotografies els teus amics, obtingues el teu compte d’Àlbums web de Picasa.

NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L´EXCURSIONISTA ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C I PORTAR LA TARJA , QUE ÉS L´ASEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.