dissabte, 1 de gener del 2011

EXCURSIÓ MATINAL DIJOUS 6 - GENER 2011 " DIADA DE REIS" : " EL VOLCÀ DE LA CROSA I LA CAPÇALERA

DINAR A LES 14 HORES AL RESTAURANT EL CALIU DE MEDINYÀ.....TOCANT LA CARRETERA , A L´ALTRE CANTÒ DEL REI DE LA RAJOLA.....

MENÚ 11 EUROS : 5 PLATS A ESTRIAR ENTRE EL PRIMER....I CINC MÈS A ESTRIAR DE SEGON PLAT

IMPORTANT...!!! :EL QUE VULGUI VENIR , SERIA BO QUE M´HO COMUNIQUÈS PER E- MAIL Ó PER MÓBIL : SANTS : 676902240
PER RESERVAR TAULA...I...NO ESPERIS A L´ÚLTIM DIA...PLEASE.....!!



COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D´UN BLOGS ,PER ACCEDIR-HI PODEU CLICKAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA www.amicsdegirona.com - VICENSOS - POKAPOCKS.


EXCURSIÓ MATINAL DIJOUS 6 - GENER 2011 " DIADA DE REIS" :

" EL VOLCÀ DE LA CROSA I LA CAPÇALERA DE L´ONYAR"


DURADA : 4 HORES ( SENSE COMPTAR PARADES).....PORTAR BOTES DE MUNTANYA , FOLRO POLAR , GORRA ,GUANTS , CHUBASQUERO ,BOUF ....BEGUDA I ESMORÇAR.

DESNIVELL : 200 MTS

RUTA CIRCULAR : 11 ´500 KMS.....APRÒXIMADAMENT ES 1 VOLTA I MITJA AL L´ESTANY DE BANYOLES

DIFICULTAT : FÀCIL.....APTA PER A TOTHOM

SORTIDA : 8 :30 HORES AL BAR NURIA....VENIR PUNTUALS I ESMORÇATS.... ( ATENCIÒ AMB L´HORARI ).

8: 50 HORES ANAR PER LA CARRETERA DE VILABLAREIX GI- 533....DIRECCIÒ SANT DALMAI....I...GRAN PÀRKING A LA DRETA KM : 8´5.....AL ÀREA ,GRADERA, DE LES GUILLOTERES....HI HAN PLANOLS INFORMATIUS DEL VOLCÀ.

LES DOS RUTES S ´ENLLAÇEN DIBUIJANT UN 8...A ON EL PUNT D´INTERSECCIÒ ÈS EL PÀRGING DELS COTXES...CADA RUTA DURA 2 HORES...I ...EL QUE VULGUI POT PLEGAR ABANS , VISITANT NOMÈS EL VOLCÀ DE LA CROSA.


TROBAREU TOTA L´INFORMACIÒ DEL VOLCÀ DE LA CROSA A L´ENLLAÇ : http://www.pujades.net/rutes/rutes_peu/crosa.html



ZONA DE PÀRKING....ÀREA DE LES GUILLOTERES

FOTOS D´ADINS DEL VOLCÀ DE LA CROSA

ERMITA DE SANT LLOP (Sant Dalmai):

L'accés es pot fer per un camí que passa per davant de l'església de Sant Dalmai i s'enfila pel turó. L'ermita conserva l'estructura de planta rectangular amb un absis semicircular a la capçalera. La volta lleugerament apuntada deixa veure les empentes de l'encanyissat utilitzat en la seva construcció que podria ser dels segles XII-XIII. No se sap quan s'hi va abandonar el culte.

A mitjan segle XIX s'hi va construir, aprofitant en part el campanar d'espadanya, una torre o talaia de rajola, que va fer funcions de torre de comunicacions de telegrafia òptica de la línia militar de Barcelona-França i es va envoltar d'una fossat, deixant una plataforma semicircular davant de l'antiga entrada de la capella.
FOTOS CAPÇALERA DE L´ONYAR

La imatge del Riu Onyar creuant pel mig de Girona és una imatge de les conegudes i típiques d'aquesta ciutat. Menys concegut és el fet que aquest riu neix de la unió de divesos torrents que drenen els estrps orientals de les Guilleries i els relleus situats a migjorn del municipi de Bescanó.

us proposem passejar pels relleus de la capçalera de l'Onyar, contemplar la imatge d'aquest riu quan encara les seves aigües circulen ràpides i transparents entre les pedres i boscos. Una proposta per a totes les edats

NI EL GUIA ,NI LA COLLA PERDUTS , ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT....ES DEURE DE L´EXCURSIONISTA , EL ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C..., I PORTAR LA TARJETA , QUE ES L´ASEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.