dilluns, 12 d’agost de 2013

sortida dijous 15 -Agost-2013 : "passejada i remullada a les gorgues d´Albanyà"

COLLA PERDUTS ( DISPOSEM D´UN BLOC ,PER ACCEDIR-HI  PODEU CLICAR EN AQUEST ENLLAÇ : http://collaperduts.blogspot.com/ - GRUP D´AMICS DE GIRONA  www.amicsdegirona.com  - 


"sortida dijous 15 -Agost-2013"   :

 
"passejada i remullada a les gorgues d´Albanyà"
                                                 
Reloj DURADA :  1 HORA L´ANADA  +  3/4 D´HORA LA TORNADA

Demonio DESNIVELL :  100 M.
Confundido DIFICULTAT : MOLT FÀCIL.

Auto SORTIDA :  8 .30 h. DEL BAR NÚRIA....VENIR ESMORZATS I PUNTUALS...ull amb l´horari...!!

                        9.15 h.  AL  DECATLON DE FIGUERES .....SORTIDA DE ROSES

                        10 : 00 hores ,  AL PÀRQUING DEL CÀMPING  " BASSEGODA "  D´ALBANYÀ.

DEIXAREM LA PISTA QUE PUJA AL BASSEGODA I SEGUIREM LA DE ST. BARTOMEU DE PINCARÓ....FINS A LA CADENA METÀL·LICA , QUÈ ÉS  ON COMENÇA LA FORTA PUJADA....  APARCAREM ABANS.

PORTAR SANDÀLIES D´AIGUA , TOVALLOLA , BANYADOR , PROTECCIÓ SOLAR , GORRA , BEGUDA FRESCA I DINAR PER PASSAR-HI EL DIA.

ITINERARI : HI HA DUES OPCIONS :  A ) LA MÉS FRESCA , REMUNTAR EL RIU  (AMB CALÇAT ADIENT) .......

                http://ca.salines-bassegoda.org/natura/gorgues/gorgues-dalbanya-157.html 

                                                        B ) RESSEGUIR EL RIU PER UN CORRIOL MEDIEVAL

ARRIBAREM A CAN BERTRAN , UN LLOC DE SOMNI ....PONT ROMÀNIC...POSSIBILITAT DE VEURE UNA PARELLA l  D'ESTRUÇOS...I ....UNA FAMÍLIA DE DAINES...

I BANYAR-SE EN UNA MERAVELLOSA GORGA  D´AIGÜES  CRISTAL·LINES I FRESQUES.... EN CAS D´ESTAR OCUPADA HI HA ALTRES GORGES PER LES RODALIES DE DIFERENTS FONDÀRIES , ESCOLTAREM EL SOROLL DELS SALTS D´AIGUA , NETA , FRESCA I ABUNDANT....EL LLOC ÉS MOLT BONIC..I  IDEAL PER A PASSAR-HI UN DIA CALORÓS.Sol

 
  


 

RIU MUGA
Riu que drena el nord de l’Alt Empordà des de que neix al Bassegoda i poc després entra a Albanyà. La seva vall és encerclada per muntanyes en el seu primer tram, lloc idoni per practicar la pesca fluvial en algunes de les seves múltiples gorgues.
Representa una de les aportacions més importants d’aigua al pantà de Boadella i en arribar al plà rega la fèrtil plana al seu pas per Pont de Molins, Peralada i Castelló d’Empúries.
Desemboca al mediterrarri, en el seu tram final, fent de frontera entre els Aiguamolls de l’Empordà i Empuriabrava, a on s’ha habilitat una via verda on es pot praticar bicicleta o passejada fins a Castelló d’Empúries o viceversa.

NI EL COORDINADOR NI LA COLLA PERDUTS  ES FAN RESPONSABLES DE QUALSEVOL INCIDENT... ÉS DEURE DE L'EXCURSIONISTA  ESTAR FEDERAT A LA F.E.C.C...  I PORTAR LA TARJA, QUÈ ÉS L'ASSEGURANÇA EN CAS D´ACCIDENT.